Навигация
Кошница

IALOCLEAN / ЙАЛОКЛИЙН капки за уши с хиалуронова киселина при екзема и дерматит

Йалоклийн капки за уши представляват НОВА стратегия за лечение на свързаните с екзема и дерматит симптоми като раздразнение, лющене, сухота и сърбеж в ухото.

Формулирани с  хиалуронова киселина, бадемова киселина и бизаболол, капките за уши Ialoclean задържат наличната вода, нежно ексфолират кожата и образуват противовъзпалителен защитен филм, който облекчава характерните за екзема и дерматит оплаквания като зачервяване, лющене, корички, сухота сърбеж и секрет от ухото.

Регистрирани като медицинско изделие от клас 1, те се явяват алтернатива на локалните кортикостероиди с уникалната си формула, базирана на естествено срещащи се в природата активни съставки.

 

Характеристики:

 • Алтернатива на локалните кортикостероиди при екзема и дерматит на ухото (аурален екзематозен дерматит)
 • Медицинско изделие клас 1
 • Формулирани с натурални съставки
 • Изразено хидратиращо, ексфолиращо и противовъзпалително действие
 • Подходящи при остри и хронични състояния
 • Произведени в Италия

 

Състав:

Натриева сол на хиалуронова киселина, бадемова киселина, бизаболол, глицерин, пропиленгликол, ППГ-26-бутет-26, PEG-40 хидрогенирано рициново масло, натриев хидроксид, изопропилов алкохол, вода.

 

Не просто сърбеж в ухото: нови решения в борбата с ушната екзема

Влудяващ сърбеж в ухото, зачервяване, лющене, сухота, хиперпигментация и прозрачен секрет – това са най-честите симптоми на т.нар. аурален екзематозен дерматит. Причините за него не са съвършено проучени, но може да се каже, че за наличието му е необходима комбинация от вътрешно предразположение на организма (алергичен терен) и външно въздействие. Ако сте склонни към атопия и други подобни дерматити (себорея, псориазис), то при вас рискът от ушна екзема/дерматит е значително по-висок.  

Що се отнася до външното въздействие, то често се оказва в загадка с повишена трудност, тъй като там факторите са многобройни:

 • Сапуни, шампоани и продукти за красота (лакове за коса, лосиони, боя за коса);
 • Обеци с никел;
 • Определени храни;
 • Инфекции;
 • Стрес;
 • Фактори на околната среда като плуване в басейн (хлорирана вода) или престой в запрашена среда и т.н.

Липсата на лечение може да доведе до разраняване, фисури и вторична бактериална инфекция (остър външен отит), при която основният симптом е не толкова сърбежът в ухото, колкото болката. Традиционно за лечението на симптомите при аурален екзематозен дерматит се прилагат най-вече локални кортикостероиди, а при усложнения – локална антибиотична терапия.

Капките за уши Йалоклийн представляват нов подход при ушна екзема и дерматит, който работи благодарение на синергията от три срещащи се в природата активни съставки:

 • Хиалуронова киселина с високо молекулно тегло – тя осигурява задържане на наличната вода и образуване на защитен филм, който хидратира и изолира повърхността на кожата от външните въздействия. По този начин се създават оптимални условия за успокояване и заздравяване на раздразнената тъкан.
 • Бизабололът е естествено срещащо се вещество, което се използва широко в козметичната индустрия заради лечебни му свойства върху кожата. Той има изразено противовъзпалително действие, благодарение на което облекчава раздразнената кожа. Добре проучени са неговите антимикробни, противооточни и неалергогенни свойства. Доказано е също, че бизабололът способства усвояването на други активни съставки от кожата (Kamatou & Viljoen, 2009).
 • Бадемовата киселина улеснява естественото отделяне на увредените и мъртви повърхностни кожни клетки – има ексфолиращ ефект. С нейна помощ кожата се освобождава от замърсяванията, порите се отварят и епидермисът започва да „диша”. В резултат се ускоряват клетъчното възобновяване и колагеновият синтез. Бадемовата киселина има по-голямо молекулно тегло в сравнение с гликоловата, млечната и салициловата киселина (други типове алфа-хидрокси киселини), което предопределя нейното по-бавно и повърхностно проникване в кожата и нейната значително по-добра поносимост (Taylor, 1999).

 

Начин на употреба:

 • За възрастни: слагайте по 3-4 капки Ialoclean в засегнатото ухо по 2-3 пъти на ден.
 • Деца над 3-годишна възраст: слагайте по 1-2 капки, два пъти дневно.

Продължителността на употреба зависи от развитието на симптомите. Ако симптомите не отшумят в рамките на 14 дни, моля консултирайте се повторно с лекар.


Опаковка: 30 мл

 

Нежелани ефекти: Всички продукти за локално приложение може да причинят сенсибилизация, особено при продължителна употреба. При възникване на такива или други нежелани ефекти, спрете лечението с капки за уши Йалоклийн и уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Предупреждения: Преди употреба на продукта от деца е препоръчително да се консултирате с лекар. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Да се избягва контакт с очите. Продуктът е запалим. Да се използва в рамките на 4 месеца от първото отваряне.

 

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com

 

Потребителите търсят още: иалоклин, иалоклийн, йалоклин, ялоклийн, ялоклин.