Навигация
Кошница

IALOCLEAN DEFENCE / ЙАЛОКЛИЙН ДИФЕНС при първи симптоми на вирусна инфекция

Йалоклийн Дифенс е НОВА комбинирана формула за профилактика и при първи симптоми на вирусни инфекции, базирана на пробиотика Лактобацилус плантарум, хиалуронова киселина и витамин В6. При формулирането на продукта са използвани най-новите научни постижения и данните от последното десетилетие за ролята на локалния имунитет в предпазването от респираторни заболявания и техните усложнения.

Йалоклийн Дифенс се грижи за възстановяване на нормалното физиологично състояние и защитните механизми на лигавицата, като възвръща баланса на нейната бактериална флора и благоприятства състоянието на ключови бариерни структури като мукуса и епителната тъкан. Формулата има както локален ефект на ниво носоглътка, така и системен ефект, допринасяйки за нормалния имунен и микробиотичен статус.

Продуктът е с приятен вкус на сметана и е в удобна форма за директен прием през устата. Само по 1 малко, вкусно, бързоразтворимо прахче на ден!

 

Характеристики:

  • Поддържа баланса на бактериалната флора в лигавицата на устата и носоглътката, която участва в защитата на организма от вируси и бактерии.
  • Оказва както локален, така и системен ефект в подкрепа на имунната функция.
  • Подобрява хидратацията на лигавицата, като може да подпомогне нейните физиологични механизми за прочистване от патогени.
  • Подходящ за профилактика и при първи симптоми на бактериални и вирусни инфекции.
  • Удобна форма за директен прием през устата.
  • Само по 1 малко, вкусно и бързоразтворимо прахче на ден!

 

Състав (в 1 саше):

Лактобацилус плантарум DSM 6595: 2х109 образуващи колония единици

Натриева сол на хиалуроновата киселина: 2 мг

Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид): 0,21 мг

Други съставки: ксилитол; царевично нишесте, аромат.

 

Последни научни сведения за защита на горните дихателни пътища от инфекции

Инфекциите на горните дихателни пътища (вирусни или бактериални) са основна причина за заболеваемост и водеща причина за предписване на антибиотици. Многобройни данни в научната литературата съобщават за положителни ефекти върху дихателната система, свързани с локална и системна имунна модулация от пробиотици.

Лигавицата на горните дихателни пътища се населява от голям брой различни микробни видове. Тези видове са от основно значение за здравето на горните дихателни пътища, тъй като те участват пряко и косвено в защитата срещу външни патогенни микроорганизми.

При такива обстоятелства естествено присъстващата бактериална флора е обект на промени по отношение на състава и функцията си (дисбактериоза). Следователно нейното ребалансиране е потенциален инструмент в превенцията и намаляването на продължителността и тежестта на инфекциите на горните дихателни пътища. Тази хипотеза е потвърдена и от науката, като значим обем от сведения показват, че млечнокиселите бактерии намаляват тежестта и продължителността на боледуване от респираторни инфекции. (Vouloumanou, et al., 2009)

Lactobacillus plantarum е бактерия, която заслужава по-специално споменаване в този контекст. Това е пробиотичен щам, който е специфичен за горните дихателни пътища. Лактобацилус плантарум прилепват и колонизират епителните клетки на горните дихателни пътища, като се конкурират с всички патогенни микроорганизми и ефективно потискат жизнеността им.

Клинични проучвания показват, че приемът на Лактобацилус плантарум DSM 6595 намалява патогенните микроорганизми в устната кухина подобно на хлорхексидин, като по този начин значително понижава риска от инфектиране (Klarin et al., 2018)

Веднъж приети под формата на добавка, те се активират незабавно, размножават се и ефектът е експоненциален в сравнение с приетата доза. Подкрепят вродения и стимулират придобития имунитет, без да допринасят за развитието на устойчиви на антибиотици щамове.

Хиалуроновата киселина подпомага оздравяването и прочистването на дихателните пътища и оказва антиоксидантен и противовъзпалителен ефект при болести, засягащи носа и белите дробове. (Fallacara et al., 2018) Тя ускорява цилиарния клирънс – характерните метящи движения на ресничките на епителните клетки. Това е основен защитен механизъм на респираторния тракт, благодарение на който се елиминират попаднали в него патогени и други външни частици.

В допълнение хиалуроновата киселина задържа водните молекули и осигурява хидратация и добър тургор на лигавиците, което ги прави по неподатливи на вируси и бактерии. Попаднала на място в лигавицата на устата и носоглътката, тя осигурява защита на входа на бактериалните и вирусни инфекции, препятствайки закрепването и размножаването им.

Витамин B6 е водноразтворим витамин с ключово значение за правилната имунна функция. Установено е, че неговият дефицит води до намалено производство на антитела, участващи в имунния отговор при инфекции (Qian et al, 2017). Дефицитът на витамин В6 също така може да понижи производството на бели кръвни клетки, които регулират имунната защита на тялото срещу патогени.

 

Препоръчителна дозировка:

Йалоклийн Дифенс е диспергиращ прах, който се разтваря в устата. Препоръчва се да се приема по 1 саше Ialoclean Defence дневно, за предпочитане вечер преди лягане. Препоръчително е да не се приемат храна, напитки или нещо друго след приема на продукта.

Подходящ за възрастни и деца над 3-годишна възраст.

 

Опаковка: 14 сашета по 1,2 г


Забележка:

Не превишавайте препоръчителната дневна доза. Съхранявайте на място, недостъпно за деца под 3-годишна възраст. Хранителните добавки не представляват заместител на разнообразната и балансирана диета и здравословния начин на живот. Съдържа подсладител, чиято прекомерна консумация може да има слабително действие. Да се съхранява на хладно и сухо място при температура, не по-висока от 25°С.

 

Производител: FARMA-DERMA S.r.l. , Via dell'Artigiano 6-8, 40010 Sala Bolognese (BO), Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД, гр.София, ул.Янко Софийски 21,тел: 02/963 33 59, info@naturpharmabg.com 

Потребителите търсят още: йалоклин дифенс, иалоклин дифенс, йалоклин дефенс, иалоклин дифенс, иалоклин дефенс, йалоклийн дефенс, ялоклийн дефенс, ялоклин дефенс, ялоклийн дифенс, ялоклин дифенс.