Навигация
Кошница

OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener 750 гр.

OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener 750 гр.
Очаква доставка
OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener 750 гр.
  33,95 лв.
  OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener е нискокалоричен заместител на захарта с нисък гликемичен индекс.

  Ксилитолът е захарен алкохол, който е вид въглехидрат и всъщност не съдържа алкохол. Той се среща естествено в малки количества във влакнести плодове и зеленчуци, дървета, царевични кочани и дори в човешкото тяло.

  Производителите използват ксилитол, като заместител на захарта, тъй като неговата сладост е сравнима с тази на трапезната захар, но с по-малко калории.

  Ксилитолът е често срещана съставка в много продукти, от дъвка без захар до паста за зъби. Хората също използват ксилитол, като подсладител за печене.

  Ползите от OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener биват:

  • Нисък гликемичен индекс;
  • Удобен заместител на захарта;
  • Подходящ в режими за отслабване;
  • Не вреди на зъбите;
  • Увеличава производството на глутатион;
  • Спомага антиоксидантните свойства в организма;

  Ксилитолът е съставка в много продукти за хигиена на зъбите, включително паста за зъби и вода за уста. Това се дължи на факта, че ксилитолът е неферментиращ, което означава, че бактериите в устата не могат да го превърнат в вредната киселина, която причинява разпад на зъбите.

  Проучвания разкриват, че ксилитолът може да има антиоксидантни свойства, консумацията му води до произвеждане на по-големи количества глутатион. Това е антиоксидант, който противодейства на вредното въздействие на свободните радикали.

  Начин на употреба: опитайте OstroVit Xylitol / Sugar Free Sweetener и преценете дали да го използвате в пропорция 1:1 спрямо захарта и го оползотворете в сладкиши и десерти.