Навигация
Кошница

Karl Minck Спермидин на прах от пшеничен зародиш 160 g

Karl Minck Спермидин на прах от пшеничен зародиш 160 g
Очаква доставка
Karl Minck Спермидин на прах от пшеничен зародиш 160 g
  22,95 лв.

  Weizenkeim Spermidin Pulver

  Спермидин на прах от пшеничен зародиш

  Хранителна добавка, 160 g

   

  Действа стимулиращо върху имунната система.

  Weizenkeim Spermidin Pulver / Спермидин на прах от пшеничен зародиш на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която подпомага нормалното функциониране на имунната система. Спермидинът има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства и може също да подобри дишането и метаболитната функция. Приемът на спермидин намалява риска от множество свързани с възрастта заболявания като рак, метаболитен синдром, сърдечно-съдови и невродегенеративни заболявания.

   

  Холандски учен от 17-ти век на име Антон Ван Льовенхук е първият, който открива спермидина през 1678 г. Спермидинът е естествен полиамин. Групата на полиамините представлява положително заредени малки органични молекули с две или повече първични амино групи. Предшественикът на спермидина се нарича путресцин, който подпомага производството на спермидин в човешкото тяло.

  Спермидинът се намира в редица храни на растителна основа като пшеничен зародиш, оризови трици, зелен чай, портокали, броколи, грах, нахут, пълнозърнести храни, царевица, бобови растения, соеви продукти и грейпфрути. Много храни в средиземноморската кухня са богати на спермидин. Този факт може да обясни дълголетието на хората, живеещи в този регион.

  Ползи за здравето:

  Спермидинът подпомага митохондриалната функция, проявява противовъзпалителни свойства и предотвратява стареенето на стволовите клетки. Има забележителни кардиопротективни и невропротективни ефекти.

  • Подобрява обучението и паметта

  Спермидинът има невропротективен ефект спрямо увреждането на невроните в резултат на възпаление, исхемия и оксидативен стрес. Един от начините, по които действа, е като разтваря амилоид-бета протеини чрез автофагия. Тези плаки могат да се натрупат в мозъка и са свързани с невродегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер. Клиничните проучвания потвърждават, че спермидинът може да предотврати загубата на памет при възрастни хора, страдащи от деменция.

  • Дълголетие и противодействие на свободните радикали

  Спермидинът също може да е от полза за дълголетието. Добавката насърчава клетъчното обновяване чрез автофагия.

  Спермидинът също така предпазва ДНК от увреждане, причинено от оксидативен стрес. Той стабилизира митохондриалната ДНК, като по този начин предпазва организма от стареене, причинено от мутации в митохондриалния геном. Изследванията показват, че спермидинът може да инхибира голям брой от отличителните белези на стареенето.

  • Подобрява репродуктивната функция

  Спермидинът се свързва с подобрена репродуктивна функция и стимулиране на фертилитета и при двата пола.

  Спермидинът е открит за първи път в спермата и е важен за генерирането на сперма по време на половия акт. В действителност е установено, че безплодните мъже имат по-ниски нива на спермидин в сравнение с фертилните мъже.

  • Противовъзпалителна активност

  Основната функция на спермидина в човешкото тяло е да задейства автофагията. Това е единственият начин, чрез който спермидинът има възможността да участва в поддържането на дълголетието. Въпреки това, има все повече проучвания, които дават доказателства, че спермидинът също така поддържа дълголетието чрез своята противовъзпалителна активност.

  Спермидинът проявява противовъзпалителни свойства чрез апоптоза (програмирана клетъчна смърт), клетъчна пролиферация и липиден метаболизъм.

  Хроничното възпаление може да бъде вредно, защото стимулира стареенето на клетките, прави имунните клетки дисфункционални и спира регенерацията на здрава тъкан. Спермидинът инхибира хроничното възпаление в организма, като по този начин подпомага здравето и дълголетието.

  Други предимства на спермидина:

  • В скорошно проучване е доказано, че спермидинът подобрява митохондриалните и когнитивните функции.
  • Има някои доказателства, че помага за подобряването на сърдечно-съдовата дейност и предотвратява рака. Спермидинът инхибира сърдечното възпаление, за да подобри сърдечно-съдовото здраве.
  • Смята се също, че спермидинът намалява оксидативния стрес в тялото, като по този начин допълнително помага в борбата срещу стареенето.


  Съставки:В 100 g.:Дн. доза (10 g):

  Енергийна стойност

  1351 kJ/321 kcal135,1 kJ/32,1 kcal
  Мазнини2,2 g0,22 g
  от които наситени0,7 g0,07 g
  Въглехидрати33,8 g3,38 g
  от които захари10,8 g1,08 g
  Протеини25 g2,5 g
  Сол0,01 g0,001 g
  Спермидин37 g3,7 g


  Подходящо за вегани.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен  прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 2 пълни чаени лъжички дневно (приблизително 10 g ), смесени в шейк, смути или мюсли.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия