Навигация
Кошница

Webber Naturals Кверцетин 500 mg 140 V капсули

Натурален продукт, концентриран източник на кверцетин - растителен флавонол от класа на флавоноидите, притежаващ мощни антиоксидантни, противовъзпалителни, противовирусни и антиалергични свойства. Известен е с благотворното си въздействие върху сърдечния мускул и кръвоносните съдове – капиляри, артериални и венозни съдове.

Кверцетин осигурява следните ползи:

  • намалява оксидативния ефект на свободните радикали върху сърцето и кръвоносните съдове;
  • подходящо естествено средство за профилактика на сърдечно-съдови усложнения;
  • подпомага нормалното състояние на капилярите, вените и артериите, и въздейства благоприятно при стенокардия, атеросклероза, разширени капиляри, венозни и хемороидални проблеми;
  • допринася за понижаване нивата на триглицеридите, общия и LDL-холестерола в случаите на дислипидемия (нарушения в мастната обмяна и високи нива на липидите в кръвта);
  • използва се с цел ограничаване на риска от образуване на тромби при нарушения в кръвосъсирването;
  • контролира освобождаването на хистамини и потиска симптоматиката при сезонни и хранителни алергии;
  • стимулира засилването на общия и антиинфекциозния имунитет;
  • съдейства за понижаване на възпаление и маркерите на оксидативния стрес в случаите на ХОББ;
  • оптимизира преноса на кислород и хранителни вещества към мускулните и ставни тъкани, и увеличава енергията при интензивни физически натоварвания;
  • поддържа мозъчната функция и способността за заучаване и запаметяване.

Можем ли да си набавяме кверцетин чрез диетата

Кверцетинът се съдържа в много растения, като най-високи са количествата му в растителни храни като в каперси, червен лук, домати, ябълки, череши, листни зеленчуци, боровинкови плодове, дъбови кори и др.

Дневното количество кверцетин, което човек обичайно си набавя с диетата е около 30-40 mg, но то е недостатъчно, за да осигури ползи. Консумацията на повече плодове и зеленчуци също невинаги гарантира, че получаваме необходимите количества от този мощен антиоксидант – причина за това е ниската му абсорбция, когато се приема чрез храната.

Висококачествените диетични добавки, осигуряващи високодозиран кверцетин са най-добрият избор за ежедневно попълване нивата на кверцетин в организма.

Всяка капсула от натуралния продукт Quercetin на Webber Naturals осигурява 500 mg кверцетин. Опаковката съдържа 140 лесни за преглъщане софтгел капсули. 

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

Кверцетин (биофлавоноиди)

500 mg

1000 mg

Растителна капсула (въглехидратна гума, пречистена вода), микрокристална целулоза, стеаринова киселина, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, царевица, яйца, черупчести, животински продукти, сол, ядки, ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 140 V-капсули.

Дозировка и приложение

Приложение: Антиоксидант. Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.

Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка: За лица над 18-годишна възраст:

За антиоксидантна защита: По 1 капсула дневно, по време на хранене. (Ако използвате повече от 12 седмици без прекъсване се консултирайте с лекар).

В подкрепа на артериални и кръвоносни съдове: По 1 капсула 2 пъти дневно по време на хранене.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката. 

Производител

Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48