Навигация
Кошница

Webber Naturals Мелатонин 3 mg + Магнезий 150 mg 100 таблетки

Webber Naturals Мелатонин 3 mg + Магнезий 150 mg 100 таблетки
Очаква доставка
Webber Naturals Мелатонин 3 mg + Магнезий 150 mg 100 таблетки
  22,01 лв.

  Мелатонин 3 mg + магнезий 150 mg – естествен продукт за добър и спокоен сън.

  Формулата на Webber Naturals съдържа двете най-ефикасни, естествени съставки срещу безсъние. Комбинацията от мелатонин и магнезий в продукта действа в няколко посоки – релаксация на ума и тялото, подкрепа за нервната система и регулиране на цикъла сън-бодърстване. Не води до привикване!

  Вижте как мелатонинът и магнезият помагат срещу безсъние!

  Мелатонин. Oсновният хормон, произвеждан от епифизата (пинеалната жлеза), която се намира в мозъка. Регулира циркадния ритъм (билогичния часовник на организма) и функциите на ендокринната и имунната системи. Синтезът на мелатонин силно се влияе от слънчевата светлина. През нощта секрецията му е много по-висока, отколкото през деня. Когато този естествен механизъм бъде нарушен, се появяват смущения в цикъла сън-бодрост, умствена и физическа умора, раздразнителност. Освен че влошава качеството на съня, недостигът на мелатонин предизвика още раздразнителност, плачливост, отслабване на фокуса и хиперактивно поведение, главоболие.

  • Ползи от приема на мелатонин при безсъние. Съкращава времето, необходимо за заспиване, регулира съня и циркадните ритми. Подобрява продължителността и качеството на съня. Има изключителни ползи при джет лаг синдром (нарушения в биологичния ритъм и трудности със заспиването, причинени от пътувания на дълги разстояния със самолет) и работа на смени.
  • Магнезий. Минералът, необходим на всяка клетка в тялото. Активира повече от 350 ензими и има решаващо значение за редица метаболитни функции. Поддържа мускулната функция, регулира сърдечния ритъм и кръвното налягане, важен е за правилното функциониране на нервната система, отговаря за производството на енергия, поддържа костите и зъбите здрави и силни. Има важно значение за функционирането на мозъка и нервната система.
  • Ползи от приема на магнезий при безсъние. Стимулира GABA рецепторите в мозъка, което има изключително значение за преодоляване на безпокойството и безсънието. GABA е аминокиселина, която се произвежда в мозъка. Тя намалява активността на невроните и не позволява свръхстимулацията им. Ниските нива на GABA не ви позволяват да се отпуснете и могат да доведат до генерализирано тревожно разстройство, пристъпи на паника и други смущения. Магнезият също така потиска освобождаването на стресови хормони, включително кортизол, подпомага невропластичността на мозъка, насърчава синтеза на серотонин.

  Безсънието може да се дължи на напрежение и интензивен стрес, тревожност или депресия, недостатъчна физическа активност. Други причини за проблемите със съня са нарушенията в режима сън-бодърстване, предизвикани от работата на смени или честите пътувания на далечни разстояния.

  Сънотворните медикаменти, до които някои хора прибягват, имат редица странични ефекти: зависимост, замаяност и забавени реакции през деня, нарушения на паметта, напълняване. Освен това, комбинацията им с алкохол може да бъде много опасна. Продуктът на Webber Naturals е естествена алтернатива на синтетичните средства срещу безсъние, който без риск от странични ефекти насърчава усещането за спокойствие и подпомага качеството на съня.

  Системното недоспиване води до дългосрочни увреждания на здравето, така че не подминавайте проблема, а го разрешете още сега!

  Съставки:

  В 1 табл.:

  Дн. доза:

  Магнезий (цитрат, фумарат, оксид, сукцинат, малат)

  150 mg

  150 mg

  Мелатонин (от не-животиснки източници)

  3 mg 

  3 mg 

  Микрокристална целулоза, обвивка (въглехидратна гума, титаниев диоксид, полидектроза, триацетин, полиетинил глицол, глицерин), стеаринова киселина, растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксди.

  Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

  Хранителна добавка, 100 таблетки. 

  Нето тегло: 98 g.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за поддържането на нормалната функция на съня. Допринася за поддържане на нормалното състояние на костите и зъбите, тъканите и мускулната функция.

  Забележка: Употребата с алкохол и седативни медикаменти не е препоръчителна. Не използвайте при бременност и кърмене. Не шофирайте поне 5 часа след приема. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Дозировка: За възрастни. По 1 таблетка вечер.

  Съхранение: На сухо място, недостъпно за деца.

  Годност и партида: Маркирани на етикета на опаковката.

  Производител

  Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada

  Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48