Навигация
Кошница

Webber Naturals Digestive enzymes Храносмилателни ензими 182 mg 90 таблетки

Webber Naturals Digestive enzymes Храносмилателни ензими 182 mg 90 таблетки
Webber Naturals Digestive enzymes Храносмилателни ензими 182 mg 90 таблетки
  25,76 лв.
  Купи

  Dygestive Enzymes (Храносмилателни ензими) 182 mg – естествен продукт за поддържане на нормалната храносмилателна функция.

  Оптимална подкрепа за стомашно-чревния тракт с ензими и бетаин хидрохлорид! Продуктът на Webber Naturals съдържа амилаза, бромелаин и папаин, плюс бетаин хидрохлорид, който компенсира недостига на храносмилателен сок. Малки и удобни за преглъщане таблетки! Високи количества ензими във всяка малка таблетка!

  Амилаза. Ензим, жизнено необходим за разграждането на въглехидратите. Съдържа се в слюнката и отговаря за разграждането на скорбялата – основният източник на глюкоза, която тялото използва за енергия. Клетките на панкреаса произвеждат и друга форма на амилаза – т. нар. панкреатична амилаза, която завършва смилането на въглехидратите в тънките черва.

  Бромелаин. Ензим, намиращ се в сока и стеблото на ананаса. Подпомага разграждането на протеините и има силни противовъзпалителни свойства. От полза при улцерозен колит. Много ефективен за облекчаване на болката и възпалението (особено при синузит), след операции и наранявания.

  Папаин. Протеолитичен ензим, извличан от листата и суровите плодове на папаята. Стимулира храносмилането на някои протеини и помага при различни стомашни разстройства. Благодарение на противовъзпалителните си свойства, осигурява ползи при алергии, възпалено гърло, херпес зостер и други възпалителни състояния. Още през 1995 г. в немския медицински журнал Fortschritte der Medizin са публикувани изспедвания, според които ефектите на папаина се доближават до тези на някои от лекарствата, най-често използвани срещу херпес зостер.

  Бетаин хидрохлорид. Много ефективно естествено средство срещу хипохлорхидия – недостатъчно производство на стомашна киселина (храносмилателен сок). Насърчава секрецията на стомашна киселина и повишаването на киселинността в стомаха. Основната функция на стомашната киселина е да подпомага храносмилането на белтъците. Тя обаче има важно значение и за унищожаване на вредните бактерии, попаднали в стомашно-чревния тракт чрез храната. Без достатъчно стомашна киселина някои ключови витамини (С, В9, В12) и минерали (магнезий, калций, желязо) не се усвояват добре.

  Продуктът Dygestive Enzymes (Храносмилателни ензими) допринася за:

  • оптималното разграждане на храната и усвояване на ценните вещества;
  • намаляване чувствителността към някои храни;
  • облекчаване на състояния като дискомфорт и тежест след хранене, подуване на корема, прекомерно отделяне на газове;
  • бързото възстановяване след спортни травми и възпаления.

  Ензимите играят ключова роля в процеса на храносмилане и осигуряване на клетъчна енергия. Необходими са за обработката на храната до основните й компоненти и оптималното усвояване на полезните вещества. Приемът им се препоръчва за облекчаване на различни стомашно-чревни смущения: подуване, газове, тежест след хранене и др.

  Но ползите от ензимите не приключват до тук. Те катализират редица физиологични процеси и реакции в организма, включително: преодоляване на инфекциите и намаляване на възпалението, зарастването на рани, облекчаване на болката при интензивни физически натоварвания, контрол върху нивата на холестерола и триглицеридите, производството на енергия…

  Счита се, че малабсорбцията (нарушено усвояване на хранителните вещества) е в основата на редица здравословни проблеми като хронична умора, депресивни състояния, хормонален дисбаланс и др. Водеща причина за малабсорбцията е именно недостигът на ензими.

  Счита се, че естествената способност на организма да произвежда ензими се нарушава при често преяждане, лоша диета, неправилно комбиниране на храните. Диабетът, сърдечно-съдовите и дегенеративните заболявания също компрометират естественото производство на ензими. Допълнителният прием на ензими компенсира ензимния дефицит, подобрява работата на стомашно-чревния тракт и води до намаляване нивата на възпаление в организма.

  Съставки:

  В 1 табл.:

  Дн. доза:

  Амилаза (Aspergillus oryzae/Aspergillus niger)

  50 mg

  150 mg

  Бетаин хидрохлорид

  50 mg

  150 mg

  Бромелаин (Ananas comosus) (плод)

  50 mg

  150 mg

  Папаин (Carica papaya) (плод)

  25 mg

  75 mg

  Папая (Carica papaya)

  6.5 mg

  19.5 mg

  Микрокристална целулоза, дикалциев фосфат, кроскармелоза натрий,растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант).

  Не съдържа: изкуствени оцветители, подсладители, консервнати, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дроджи, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, сол, ядки или ГМО. Подходящо за вегани/вегетарианци.

  Хранителна добавка, 90 таблетки.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на стомашно-чревния тракт. Допринася за нормалното разграждане и усвояване на хранителни вещества.

  Забележка: При бременност и кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Дозировка: По 1 таблетка 3 пъти дневно по време на хранене.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Производител

  Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada

  Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48