Навигация
Кошница

Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули

Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули
-15 %
Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули
  23,40 лв.
  27,53 лв.
  Купи

  Продуктът на Webber Naturals съдържа коензим Q10 (CoQ10) – витаминоподобно съединение, осигуряващо широк спектър ползи за здравето. Най-важна е ролята на коензим Q10 за сърцето и кръвоносните съдове, но неговите благоприятни ефекти засягат и антиоксидантната защита на организма, репродуктивните способности, неврологичното здраве и баланса на мозъчните невротрансмитери, кожата, лигавиците и съединителната тъкан.

  В кои случаи се препоръчва терапията с коензим Q10

  • Застойна сърдечна недостатъчност – осигурява енергия за сърцето, намалява умората и редуцира проявите на недостиг на въздух.
  • Ангина пекторис - форма на исхемична болест на сърцето, дължаща се на слабо кръвоснабдяване на сърцето – подпомага медикаментозното лечение.
  • Миопатия, предизвикана от лечение със статини (лекарства за понижаване на холестерола) - облекчава мускулната слабост и болката, предизвикани от тези медикаменти.
  • Високо кръвно налягане.
  • След операции на сърдечна клапа или поставяне на байпас на сърцето – подпомага сърдечната функция.
  • Поддържа сърдечното здраве и при спортуващите или работещите интензивен физически труд – препоръчва се с цел кардиопрофилактика.
  • Мигрена – намалява честотата, интензитета и продължителността на болката.
  • Репродуктивни проблеми при жени – въздейства положително на честотата на овулация и на дебелината на ендометриума у жени с поликистозни яйчници; препоръчва се при нисък резерв от яйцеклетки и/или предишен неуспех на ин витро интервенции.
  • Репродуктивни проблеми при мъже – доброто семейно планиране предполага мъжът също да приема коензим Q10, като има клинични доказателства, че дори по-ниски дози от 50 или 100 mg се отразяват положително върху броя, подвижността и морфологичните показатели на сперматозоидите.
  • При гингивит и пародонтит – с цел заздравяване на венците.

  Какво е коензим Q10? Мощен антиоксидант, естествено синтезиращ се в организма и осигуряващ енергия за всички клетки. Най-високи са нивата му в сърдечния мускул, черния дроб, бъбреците и панкреаса.

  Установено е, че с напредване на възрастта, както и при наличие на сърдечно-съдови заболявания или лечение със статини, запазите от коензим Q10 в тялото значително намаляват.

  Основните хранителни източници на CoQ10 са месото, рибата и ядките, но количеството CoQ10, съдържащо се в тях е недостатъчно, за да се повишат нивата на коензима в организма.

  Хранителните добавки с коензим Q10, предлагани под формата на капсули или таблетки са подходящо решение за набавяне на CoQ10.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Коензим Q10 (микроорганизми)

  200 mg

  200 mg

  Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, рожков), масло от оризово брашно, натурални токофероли.

  Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, ядки, ГМО.

  Хранителна добавка, 30 софтгел капсули.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Антиоксидант.Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

  Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти за високо кръвно налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Дозировка: По 1 софтгел капсула дневно по време на хранене. За най-добри резултати приемайте поне 3 месеца.

  Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: маркирани на опаковката. 

  Производител

  Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada

  Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 31.03.2023 г. или до изчерпване на количествата