Навигация
Кошница

Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули

Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули
Очаква доставка
Webber Naturals Коензим Q10 200 mg 30 софтгел капсули
  23,85 лв.

  Продуктът на Webber Naturals съдържа коензим Q10 (CoQ10) – витаминоподобно съединение, осигуряващо широк спектър ползи за здравето. Най-важна е ролята на коензим Q10 за сърцето и кръвоносните съдове, но неговите благоприятни ефекти засягат и антиоксидантната защита на организма, репродуктивните способности, неврологичното здраве и баланса на мозъчните невротрансмитери, кожата, лигавиците и съединителната тъкан.

  В кои случаи се препоръчва терапията с коензим Q10

  • Застойна сърдечна недостатъчност – осигурява енергия за сърцето, намалява умората и редуцира проявите на недостиг на въздух.
  • Ангина пекторис - форма на исхемична болест на сърцето, дължаща се на слабо кръвоснабдяване на сърцето – подпомага медикаментозното лечение.
  • Миопатия, предизвикана от лечение със статини (лекарства за понижаване на холестерола) - облекчава мускулната слабост и болката, предизвикани от тези медикаменти.
  • Високо кръвно налягане.
  • След операции на сърдечна клапа или поставяне на байпас на сърцето – подпомага сърдечната функция.
  • Поддържа сърдечното здраве и при спортуващите или работещите интензивен физически труд – препоръчва се с цел кардиопрофилактика.
  • Мигрена – намалява честотата, интензитета и продължителността на болката.
  • Репродуктивни проблеми при жени – въздейства положително на честотата на овулация и на дебелината на ендометриума у жени с поликистозни яйчници; препоръчва се при нисък резерв от яйцеклетки и/или предишен неуспех на ин витро интервенции.
  • Репродуктивни проблеми при мъже – доброто семейно планиране предполага мъжът също да приема коензим Q10, като има клинични доказателства, че дори по-ниски дози от 50 или 100 mg се отразяват положително върху броя, подвижността и морфологичните показатели на сперматозоидите.
  • При гингивит и пародонтит – с цел заздравяване на венците.

  Какво е коензим Q10? Мощен антиоксидант, естествено синтезиращ се в организма и осигуряващ енергия за всички клетки. Най-високи са нивата му в сърдечния мускул, черния дроб, бъбреците и панкреаса.

  Установено е, че с напредване на възрастта, както и при наличие на сърдечно-съдови заболявания или лечение със статини, запазите от коензим Q10 в тялото значително намаляват.

  Основните хранителни източници на CoQ10 са месото, рибата и ядките, но количеството CoQ10, съдържащо се в тях е недостатъчно, за да се повишат нивата на коензима в организма.

  Хранителните добавки с коензим Q10, предлагани под формата на капсули или таблетки са подходящо решение за набавяне на CoQ10.

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Коензим Q10 (микроорганизми)

  200 mg

  200 mg

  Софтгел капсула (желатин, глицерин, пречистена вода, рожков), масло от оризово брашно, натурални токофероли.

  Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, риба, черупчести, животински продукти, ядки, ГМО.

  Хранителна добавка, 30 софтгел капсули.

  Дозировка и приложение

  Приложение: Антиоксидант.Допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

  Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти за високо кръвно налягане се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Дозировка: По 1 софтгел капсула дневно по време на хранене. За най-добри резултати приемайте поне 3 месеца.

  Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: маркирани на опаковката. 

  Производител

  Производител: Webber Naturals Pharmaceuticals® LTD, Canada

  Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48