Навигация
Кошница

VISILIFE Omega Krill Oil / ВИСИЛАЙФ Омега крил ойл 30 капсули

VISILIFE Omega Krill Oil / ВИСИЛАЙФ Омега крил ойл 30 капсули
VISILIFE Omega Krill Oil / ВИСИЛАЙФ Омега крил ойл 30 капсули
  32,30 лв.
  Купи

  ВИСИЛАЙФ ОМЕГА КРИЛ ОЙЛ капсули * 30

  Висилайф (100% Superba™ Krill Oil) е натурална хранителна добавка, съдържаща омега-3 полиненаситени мастни киселини. Те действат в комбинация с високоефективния антиоксидант астаксантин. Омега-3 мастните киселини – ЕРА (ейкозапентаенова) и DHA (докозахексаенова) имат способността да се свързват структурно с веществото фосфатидилхолин. Това тяхно свойство подобрява многократно бионаличността им.

  Употребата на продукта повлиява отлично на:

  • Сърдечно-съдовата система: подобрява се регулацията на клетъчните функции и сърдечната активност, а при редовна употреба се нормализират нивата на холестерол (редуцира се LDL т.нар. „лош” холестерол, повишава се HDL т.нар. „добър” холестерол);
  • Нервна система: подобрява се емоционалната стабилност, повишава се издръжливостта на физически и умствени натоварвания, засилват се паметта и концентрацията.
  • Зрителна система: клинични офталмологични проучвания сочат, че омега-3 мастните киселини поддържат зрителната острота. Добавката, също така, облекчава състоянието при хора, страдащи от синдром на сухото око, както и при онези, използващи лещи.
  • Хронични заболявания: поддържа здравето на опорно-двигателната система, подобрява функциите на ставите и помага за намаляване на възпаленията.
  • Имунна система и стареене на клетките: засилва имунитета. Маслото от крил е отличен антиоксидант (съдържа астаксантин), предпазващ клетките от преждевременно стареене.

  Начин на действие на хранителната добавка

  Продуктът съдържа масло от крил (100% Superba™ Krill Oil), което се извлича от дълбоководни антарктически скариди. Той е отличен източник на полезните за здравето омега-3 есенциални мастни киселини, най-вече EPA (ейкозапентаенова) и DHA (докозахексаенова). Двете мастни киселини са свързани с фосфолипиди под формата на фосфатидилхолин, които се абсорбират и усвояват напълно от организма.

  Докозахексаеновата киселина е много важна за доброто зрение. Влияе благоприятно за оптималното функциониране на ретината. Това органично вещество участва в състава на някои мозъчни структури. Поддържа здравето на централната нервна система, благоприятства протичането на нервно-психичната дейност и помага за по-лесно запаметяване.

  Ейкозапентаеновата киселина, от друга страна, поддържа серумните триглицериди и холестерола в оптимални физиологични граници, участва в регулацията на сърдечната дейност и помага на клетките да се справят с възпаленията.

  Механизмите, чрез които EPA и DHA участват в работата на сърдечно-съдовата система, са няколко:

  • поддържат оптималния състав на кръвта;
  • подобряват нейните антитромболитични качества;
  • грижат се за сърдечната честота и ендотелната система;
  • поддържат оптимални стойностите на серумните липиди.

  След системна употреба на продукта в продължение на поне 3 месеца се подобрява и работата на кръвоносните съдове.

  Арктическият крил е сред най-ценните източници на натурален астаксантин. Маслото от дълбоководните скариди е над 34 пъти по-мощен антиоксидант от коензим Q10 и над 48 пъти по-силен от рибеното масло. Астаксантинът елиминира свободните радикали и вредното им въздействие, поразяващо ДНК на клетките, и забавя стареенето. Грижи се за работата на имунната система, дава енергия на тялото и позволява по-продължително излагане на слънце, без кожата да изгори.

  Хранителната добавка е създадена по патентована технология, наречена LICAPS™. Тя включва влагането на течни екстракти в твърди желатинови капсули. При този процес се избягва термичната обработка на активните съставки и се запазват полезните им свойства. Гарантирано е и своевременното им усвояване от тялото.

  LICAPS™ освобождава активните съставки експресно. При сравнение с твърдите форми, компонентите, част от LICAPS™, се освобождават по-бързо, тъй като те са вече разтворени.

  Състав:

  Съдържание:

  1 / 4 капсули

  Липиден екстракт на антарктически крил (Lipid extract Antarctic Krill Euphausia superba, Superba™ (с EPA = 73 mg/caps.; DHA = 31 mg/caps.)

  500 / 2000 mg

  Капсула:

  • рибен желатин;
  • оцветител: титаниев диоксид.

  Продуктът не съдържа:

  • тежки метали;
  • диоксини;
  • пестициди;
  • трансмазнини;
  • консерванти.

  Капсулите на хранителната добавка са без:

  • разтворители;
  • консерванти;
  • глутен;
  • захар;
  • ГМО.

  Начин на употреба: През първите 2 - 4 седмици вземайте по 2 капсули два пъти дневно. След това приемът може да се ограничи до 1 - 2 капсули на ден най-малко за 3 месеца.

  Малчуганите над 4 години трябва да вземат по 1 капсула дневно. Хранителната добавка може да се приема по време на или малко след хранене. Употребата на продукта не е препоръчителна за лица, страдащи от проблеми с кръвосъсирването.

  Условия на съхранение: На стайна температура (15°–25°С), без пряк достъп на светлина. Съхранявайте продукта на място, далече от деца. Не превишавайте препоръчваната дневна доза. Добавката не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене!

  Опаковка: 30 капсули.

  Производител:

  CAPSUGEL, ФРАНЦИЯ.