Навигация
Кошница

PROCOMBO / ПРОКОМБО пробиотик + пребиотик при запек 10 капсули

PROCOMBO / ПРОКОМБО пробиотик + пребиотик при запек 10 капсули
PROCOMBO / ПРОКОМБО пробиотик + пребиотик при запек 10 капсули
  24,39 лв.
  Купи

  ПРОКОМБО ПРОБИОТИК + ПРЕБИОТИК капсули * 10

  СИНБИОТИК – ЗА БАЛАНСА НА ЧРЕВНАТА ФЛОРА
  Хранителна добавка
  ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ:

  ПроКомбо осигурява ефективно поддържане на равновесието на нормалната чревна флора. Той доставя достатъчно количество живи пробиотични култури Lactobacillus acidophilus La-14 (200 млрд. CFU/g) плюс необходимите за техния растеж и развитие в човешкия стомашно-чревен тракт (СЧТ) пребиотични фруктоолигозахариди. Има висока ефективност и съдейства за поддържане функциите на стомашно-чревния тракт и съотношението на полезните микроорганизми в него.

  Проявява добри резултати в следните посоки:

  • Регулиране на чревната перисталтика: пробиотиците подкрепят дейността на червата като създават условия за нормална дефекация;
  • Добро храносмилане: Осигурява ефективното обработване на храната, усвояването на полезните вещества от нея и регулярното изхвърляне на остатъчните отпадъци след обработването;
  • Подкрепя функциите на стомашно-чревния тракт след прием на антибиотици: Подпомага поддържането на популацията на полезните бактерии в стомашно-чревния тракт. Спомага за намаляване на страничните ефекти от приема на антибиотици;
  • Регулиране на микробния баланс в стомашно-чревния тракт: Подкрепя доброто здраве и намалява нежеланите последствия върху организма от нездравословен начин на живот, стрес и др.

  ДЕЙСТВИЕ:
  ПроКомбо е синбиотик – синергично съчетание на пробиотични култури Лактобацилус ацидофилус (Lactobacillus acidophilus) и пребиотични късоверижни фруктоолигозахариди.
  L. acidophilus е един от най-полезните микроорганизми (пробиотик), създаващ условия за развитие на нормална чревна флора. L. acidophilus прилепва към епителните клетки на чревната лигавица. Попаднали и колонизирали се върху нея, пробиотиците поддържат тесен контакт с интестиналната имунна система (70% от имунната система на човека е концентрирана в неговия стомашно-чревен тракт) и по този начин подпомагат имунния отговор. Приемът на L. acidophilus е полезен при състояния, свързани с нарушения в стомашно-чревната дейност, след прием на медикаменти и антибиотици, след спазване на диети, при възрастни хора с нарушено усвояване на лактозата на млякото и др.
  Късоверижните фруктоолигозахариди (пребиотик) са нискокалорични, несмилаеми въглехидрати, които подпомагат нормалния растеж и активността на полезната чревна микрофлора. Те преминават през стомаха и тънките черва и достигат до дебелото черво без да се разграждат или абсорбират. Там избирателно подхранват само полезните бактерии като L. acidophilus. Пребиотикът подпомага и улеснява прилепването на пробиотиците към чревната лигавица и размножаването на полезната флора в червата.
  Пребиотиците осигуряват жизнената активност на пробиотичните микроорганизми и им помагат да оцелеят в киселинната среда в стомаха и в тънките черва, в които има високи концентрации на жлъчни соли.

  ТЕХНОЛОГИЯ ЗА КАПСУЛИРАНЕ DuoCapTM
  ProCombo е произведен в САЩ по патентована технология DuoCapTM (капсула в капсула) на Capsugel за комбиниране и двуетапно освобождаване на съставките. Тя позволява влагане на течности в твърди желатинови капсули без никаква термична обработка на активното вещество. Така се запазва животът на пробиотичните култури и се гарантира тяхното достигане до гостоприемника (чревната лигавица). ProCombo в DuoCapTM предпазва пробиотичните култури от киселинната среда в стомаха и ги запазва живи. Освобождават се директно в червата, където пробиотикът действа.

  Желатиновите капсули DuoCapTM са:

  • без разтворители;
  • без консерванти;
  • без глутен;
  • без захар;
  • без ГМО.

  УКАЗАНИЕ ЗА УПОТРЕБА: 1 капсула дневно поне 2 часа след хранене с достатъчно количество течности (поне 1 чаша вода).

  СЪСТАВ на препоръчвана доза за дневен прием от 1 капсула:

  • Лактобацилус ацидофилус (L. acidophillus La-14®, 200 bln CFU/g): 75 mg;
  • Късоверижни фруктоолигозахариди (FOS 95 % short-chain NutraFlora): 65 mg.

  Допълнително съдържа: стабилизатори: глицерол, магнезиеви соли на мастни киселини, микрокристална целулоза; влагозадържащ агент: силициев диоксид

  ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ: не са известни.

  ОПАКОВКА: 10 капс. х 554 mg.

  ПРОИЗВЕДЕНО ОТ: CAPSUGEL, САЩ, за Витаслим ООД, България.