Навигация
Кошница

Karl Minck Зеленоуста мида и витамини 120 капсули

Vitaminkapseln mit Grünlipp- Muschelkonzentrat

Зеленоуста мида и витамини

Хранителна добавка, 120 капсули

Подпомага здравето на опорно-двигателната система и има укрепващ ефект върху целия организъм.


Vitaminkapseln mit Grünlipp- Muschelkonzentrat / Зеленоуста мида и витамини е хранителна добавка на немската компания Karl Minck Naturheilmittel. Формулата съдържа концентрат от зеленоуста мида в комбинация с витамин С, витамин Е и витамини от група В. Продуктът подпомага общото здраве на организма и допринася за нормалното състояние на костите и ставите.

 

Действие на основните съставки:

 • Екстракт от зеленоуста мида

Зеленоустите миди са най-известни със способността си мощно да намаляват усещането за болка, да увеличават обхвата на движението и да подобряват качеството на живот при хората, страдащи от остеоартрит. Техните мощни противовъзпалителни свойства също така показват, че подобряват функционирането на стомашно-чревния тракт, като подхранват добрите бактерии, намиращи се в нейните долни етажи.

Зеленоустата мида е хранителна добавка, извлечена от вид двучерупчести мекотели Perna canaliculus, които виреят в Нова Зеландия. Екстрактът съдържа омега-3 мастни киселини, аминокиселини, минерали и въглехидрати. Мидите са добър източник на цинк и отличен източник на желязо, селен, глюкозамин, хондроитин и витамини от група B. Освен това е доказано, че зеленоустите миди съдържат гликозаминогликани - вещества със защитни свойства за ставите, които подобряват ставния метаболизъм. Омега-3 мастните киселини имат противовъзпалителни свойства и са важни за поддържането на структурата и функцията на ставните клетки.

Зеленоустите миди също действат синергично с нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС) и могат да намалят страничните им ефекти.

 1. Витамин С

Витамин С има силни антиоксидантни свойства и предпазва молекули като протеини, липиди, въглехидрати и нуклеинови киселини от увреждане. Витамин С също е кофактор – молекула, която подпомага ензимите в химичните реакции. Освен това е необходим за синтеза на колаген, карнитин и катехоламини. Витаминът подпомага функционирането на имунната система, заздравяването на рани, метаболизма на мазнините, производството на невротрансмитери и образуването на кръвоносни съдове, наред с много други функции.

Ролята на витамин С за имунитета е значителна. Той стимулира производството на бели кръвни клетки, особено неутрофили, лимфоцити и моноцити, както и тяхната способност да откриват патогени.

Витамин С също участва в широк спектър от физиологични процеси. Той влияе например върху физиологичните нива на други витамини. Участва в регенерацията на витамин Е от неговата окислена форма и подобрява усвояването на нехемово желязо от храните.

 • Витамин Е

Витамин Е е мощен антиоксидант с противовъзпалителни свойства. Този витамин стимулира функционирането на имунната система и повишава устойчивостта на организма към инфекции. Витамин Е е изключително важен за здрави кости - намалява възпалението в ставите и увеличава антиоксидантния потенциал. Приемът на този витамин балансира количеството на свободни радикали в човешкото тяло и предпазва от загубата на костна плътност. Витамин Е може да е в състояние да запази състоянието на костната маса и да намали риска от костни фрактури, дори при жени след менопауза. Някои проучвания установяват, че витамин Е може да има положително влияние върху лечението на остеоартрит чрез стимулиране на растежа на хрущялните клетки.

 • Витамини от група В
 • Витамин В1

Наричан още тиамин, витамин B1 участва в превръщането на глюкозата в енергия. Той е от съществено значение за нормалното функциониране на сърцето, мозъка, нервната система и мускулите.

 • Витамин В2

Наричан още рибофлавин, витамин В2 участва в превръщането на другите витамини от група В във форми, които тялото може да използва. Той е от съществено значение за нормалната функция и растеж на клетките и помага за предпазването на организма от потенциалното увреждане от свободните радикали, които имат роля при развитие на различни видове карцином, сърдечно-съдови заболявания и стареене.

 • Витамин В6

Bитамин В6 помага на тялото ви да използва протеини, въглехидрати и мазнини и е необходим за нормалното развитие на мозъка, имунната и нервната функции. Той също така участва в повече от 100 химични реакции в тялото, както и в процесите на образуване на аминокиселини, червени кръвни клетки и антитела. Ниските нива на витамин B6 са често срещани при ревматоиден артрит и са свързани с по-високите шансове на възпаление.

 • Витамин В12

Витамин B12 е от съществено значение за нормалното функциониране на мозъка и нервната система, за производството на червени кръвни клетки и ДНК, както и за производството на енергия. Bитамин В12, заедно с витамин B6 и фолат, също намалява концентрацията на аминокиселината хомоцистеин, която се увеличава с възрастта и се открива във високи нива при хора с ревматоиден артрит.

 • Биотин    

Витамин В7 има ключова роля за облекчаване на мускулни и ставни възпаления. Добавките с биотин могат да помогнат на тъканите да се възстановят, както и подпомагат справянето с болката в ставите.

 • Пантотенова киселина

Пантотеновата киселина участва в регулирането на остеокластогенезата. Тя има терапевтичен потенциал в превенцията на нарушения, свързани със загуба на костна маса.

 • Фолиева киселина

Фолатът е от съществено значение за здравия клетъчен растеж, образуването на ДНК и РНК, както и предотвратяването на вродени дефекти и развитието на някои видове рак. Хората с остеоартрит бележат нисък прием на витамин B9 (фолиева киселина).


Съставки:В 1 капс.:*NRV%
Концентрат от зеленоуста мида158 mg**
Витамин С60 mg75
Ниацин18 mg113
Витамин Е10 mg83
Витамин В11,4 mg127
Витамин В21,6 mg114
Витамин В62 mg143
Витамин В121 µg40
Биотин150 µg300
Пантотенова киселина6 mg100
Фолиева киселина200 µg100


Желатин (капсулна обвивка), декстроза, освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини.

Приложение: Допринася за нормалното състояние на костите и ставите.

Забележка: Да не се използва  като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула дневно, с малко количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия