Навигация
Кошница

Vitabay Витамин D3 50 000 IU 100 g, прах

Vitabay Витамин D3 50 000 IU 100 g, прах
Очаква доставка
Vitabay Витамин D3 50 000 IU 100 g, прах
  42,65 лв.

  Vitabay ® Vitamin D3 50.000 IU

  Vitabay ® Витамин D3 50.000 IU

  Хранителна добавка, 100 g прах

   

  Подобрява имунната система и мускулната функция, заздравява костите и зъбите.

   

  Хранителната добавка на Vitabay® е естествен продукт с витамин D3, добит  от растителни източници.  При фотохимична реакция в микрореактори суровините, състоящи се от растителни мазнини и лишеи, се облъчват от много силен източник на UV светлина и по този начин се обогатяват с витамин D3. При последваща екстракция витамин D3 се отделя от мазнината.

   

  Витамин D3 (холикалциферол) е форма на витамин D, който се произвежда от кожата, когато е изложена на ултравиолетова светлина. Слънцезащитните кремове обаче препятстват образуването му и това води до дефицитни състояния на витамин D3. Храни като сардини, сьомга, краве мляко, яйца също съдържат витамин D3. Може да се приема и като хранителна добавка.

   

  Основни ползи за здравето от прием на витамин D3:

   

  • Подобрява имунната система

  Чрез специфични механизми витамин D3 активира важни пептиди в имунната система. По този начин имунните клетки увеличават имунния отговор при нужда.

   

  • Заздравята костите, мускулите и зъбите

  Този витамин играе важна роля при усвояването на калций, магнезий и фосфор, които са необходими за костната плътност и здравина. Заздравява мускулатурата и подобрява функцията ѝ.

   

  • Подобрява мозъчната дейност

  Рецептори на витамин D3 могат да бъдат намерени във всички части на главния мозък и гръбначния мозък. Тяхното активиране води до намаляване на симптомите на възпалението и осигурява защита на невроните.

   

  • Намалява артериалното кръвно налягане

  Ниските нива на витамин D3 са свързани с развитието на артериална хипертония.

   

  • Противоракови свойства

  По-високите нива на витамин D3 са свързани с по-ниските нива на ракови заболявания, особено на рак на дебелото черво, простатата и панкреаса.

  Характеристика на продукта:

   

  • висока бионаличност на витамин D3 от 50.000 IU;
  • добит от лишеи чрез естествен фотохимичен процес;
  • лесен за дозиране;
  • подходящ за вегани;
  • без ГМО, глутен, лактоза и други добавки.

   

  Продуктътите на Vitabay подлежат на най-строги процедури за контрол на качеството, съгласно ISO 13485, което е гаранция за безопасно и контролирано производство.

  Съдържание: Естествена глюкоза (на растителна основа), Холекалциферол (витамин D3) (2%) (веган - от лишеи).

  Не съдържа: аромати, стабилизатори, оцветители, консерванти, ГМО продукти.

  Веган.

  Приложение: Витамин D3 допринася за поддържане нормалното функциониране на имунната система, за нормална мускулна функция, за поддържането на здрави кости и зъби. Витамин D3 спомага за по-доброто усвояване на калций и фосфор.

  Забележка: Посоченият препоръчителен дневен прием не трябва да се превишава. Хранителните добавки не трябва да се използват като заместител на балансираното и разнообразно хранене. При бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Само за вътрешна употреба.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: Приемайте по 1 мерителна лъжица , на всеки 50-ти ден с много течност. Това съответства на дневен прием от 25 µg (1000 IU, 500% RM).

  Съхранение: На хладно и сухо място, далеч от директна слънчева светлина, на недостъпно за деца място!

  Годност и партида : Маркирани на опаковката.

  Производител: Vitabay, Avenue Ceramique 223 , 6221 KX Maastricht, Нидерландия