Навигация
Кошница

Holland And Barrett Vitamin D3 400 IU 90 Таблетки 90 Дози

Витамин D3 е от голямо значение за доброто здраве. Взема важно участие в обмяната и усвояването на калция от хранителните добавки и храните, което влияе благоприятно върху здравето на зъбите и костите. Калцият намалява схващанията и регулира мускулната функция.


Витаминът може да се синтезира в организма и да се набавя чрез храната, тъй като е мастноразтворим. Този процес се извършва под влиянието на УВ лъчите в дълбоките кожни слоеве. Синтезът му, обаче, не е константна величина. Понякога занижените нива на витамин D3 са следствие от ограничено излагане не слънце, прекомерна употреба на слънцезащитни продукти с висок фактор, нисък прием на мастни киселини (D3 е мастноразтворим, което изисква подходящи условия за абсорбиране), лекарства, потискащи усвояването му, заболявания и възпаления или прекалено тъмна пигментация на кожата.

Ето защо за един по-здравословен начин на живот е толкова важно включването на витамина под формата на добавка. За да бъде по-добре и пълноценно усвояването на калция от организма, е важно да си осигурим достатъчно количество холекалциферол. Освен това, витамин D3 способства за намаляване риска от развитие на диабет и високо кръвно налягане.

Характеристики:

  • Подобрява клетъчното и ментално здраве
  • Заздравява зъбите и костите
  • Укрепва мускулната функция
  • Подобрява защитата на организма и функциите на имунната система
  • Подпомага усвояването на калций и фосфор
  • Подобрява настроението и намалява депресивните състояния
  • Предотвратява кожни заболявания и действа облекчаващо при наличие на такива

Начин на употреба:

Вземайте 1 до 2 капсули на ден, по време на или след хранене.

Нито една добавка не е заместител на редовното и здравословно хранене. Да не бъде надвишаван препоръчвания дневен прием. Задължително е консултирането с лекар, ако сте бременна, кърмите или приемате медикаменти по лекарско предписание, преди употреба на добавката. Преустановете употреба при поява на дискомфорт или нежелани странични реакции и потърсете лекарска помощ. Дръжте далече от деца. Да се съхранява в сухи и прохладни помещения.