Навигация
Кошница

BIOVEA Vitamin B2 100 mg 100 капсули 100 Дози

BIOVEA Vitamin B2 100 mg 100 капсули 100 Дози
Очаква доставка
BIOVEA Vitamin B2 100 mg 100 капсули 100 Дози
  22,30 лв.
  Подобрява усвояването на храната. Ключов за усвояването и разграждането на въглехидратите и аминокиселините. Изключително важен за растежа на тялото, тъканите и клетките. Необходим за здрави коса, кожа, нокти, очи и черен дроб. Помага за правилното функциониране на нервната система.

  Състав: Рибофлавин ( Витамин В2 ) 100 мг; Калций 89 мг.

  Не съдържа захар, изкуствени подсладители, оцветители, овкусители и консерванти

  Употреба: Да се приема по 1 таблетка дневно или според предписанието на лекар.

       Витамин В2 е един от осемте Б витамина, които помагат на организма да превръща храната (въглехидратите) в гориво ( глюкоза ), която се „изгаря“ за производството на енергия. Витамините от Б-комплекс са необходими за здравето на кожата, косата, очите и черния дроб. Те също така помагат и за правилното функциониране на нервната система. В допълнение към производството на енергия за тялото, рибофлавин работи като антиоксидант, борейки се с вредните частици в тялото, известни като свободни радикали.

       Витамин В2 участва в производството на червените кръвни телца и по този начин съдейства за движението на кислородните молекули в кръвта, засилва функциите на имунната система и помага на организма в борбата с различни болестни състояния и вируси. Улеснява и работата на отделителната система, с което е от полза за дебелото черво. Витамин В2 има значение и за растежа и развитието на организма, както и за възпроизводствените му функции.