Навигация
Кошница

Karl Minck Витамин В12 10 µg 180 таблетки

Vitamin B12 10 µg

Витамин В12

Хранителна добавка, 180 таблетки

 

Действа благоприятно върху целия организъм. Подобрява енергийния баланс и подпомага когнитивната дейност.

 

Vitamin B12 / Витамин В12 на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която подпомага нормалното функциониране на имунната система. Витамин B12 е основно хранително вещество, което помага на тялото да създава ДНК, подхранва мозъка и нервната система и подпомага образуването на функционални червени кръвни клетки.

 

Витамин B12, наричан още кобаламин, помага на тялото да произвежда енергия чрез превръщането на въглехидратите в глюкоза. Витамините от група В са водоразтворими, което означава, че тялото не ги съхранява и трябва да се набавят допълнително.

Витамин B12 също помага на нервната система да функционира ефективно. В комбинация с витамин B9 (фолат) той подпомага синтеза на желязото и стимулира производството на функционални червени кръвни клетки.

Ползи за здравето:

Витамин B12 има много ползи за здравето. Известно е, че подпомага паметта, настроението, нервната система, поддържа нормалното функциониране на сърцето, както и добрия вид на косата, ноктите и кожата.

  • Здраве за кръвоносната система

Витамин B12 е важен фактор за подпомагане на тялото при процеса на производство на функционални червени кръвни клетки. Когато тялото има дефицит или има ниски нива на витамин B12, това може да доведе до неправилно развитие на червените кръвни клетки. Те стават по-големи и имат неправилна форма, а това им пречи да преминат от костния мозък към кръвния поток.

В резултат на това се развива така наречената пернициозна анемия, която може да причини слабост, умора и други неразположения, тъй като тялото няма достатъчно червени кръвни клетки, за да доставя кислород на органите.

  • Здраве за мозъка

Проучванията показват, че витамин В12 може да подпомогне нормалното функциониране на мозъка и нервната система, паметта и настроението. Витамин B12 има важна роля в предотвратяването на мозъчна атрофия и загубата на памет.

  • Здраве за кожата, косата и ноктите

Витамин В12 помага на кожата, косата и ноктите. Недостигът на този витамин причинява различни дерматологични симптоми, включително хиперпигментация, обезцветяване на ноктите, промени в косата, витилиго (загуба на цвета на кожата) и ъглов стоматит (възпалени и напукани ъгли на устата).

  • Здраве за сърцето

Проучванията показват, че витамин B12 намалява нивата на хомоцистеин в кръвта. Тази аминокиселина е свързана с развитието на сърдечно-съдови заболявания. Хората, които имат умерено повишени нива на хомоцистеин, са по-склонни към развитието на инфаркт и инсулт.

  • Поддържа здравето на костите и предотвратява остеопорозата

Витамин B12 играе жизненоважна роля в поддържането на здравето на костите. Хората с дефицит на витамин В12 имат по-ниска от нормалната костна минерална плътност. Проучванията показват връзка между ниските нива на витамин В12 и развитието на остеопороза при жените.

  • Подпомага очното здраве и намалява риска от макулна дегенерация

Макулната дегенерация е сериозно очно заболяване, което може да доведе до загуба на зрение. Поддържането на адекватни нива на витамин B12 може да помогне за предотвратяване на риска от свързаната с възрастта макулна дегенерация.

  • Подобрява настроението и симптомите на депресия

Витамин B12 може да подобри настроението. Този витамин играе жизненоважна роля в синтезирането и метаболизирането на серотонина - невротрансмитер, отговорен за регулирането на настроението.

 

Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (2 табл.):*NRV%
Витамин В1210 µg20 µg                800Растителна капсула (микрокристална целулоза), стабилизатор: изомалт, цианокобаламин (пълнител манитол), освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини и силициев диоксид.

Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегани/вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: Да се приема по 1 таблетка 1-2 пъти дневно, с малко количество вода.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия