Навигация
Кошница

Karl Minck Витамини за деца 60 таблетки за дъвчене с вкус на малина

Vita Kids

ВИТА КИДС (Витамини за деца)

Хранителна добавка, 60 таблетки, с вкус на малина

 

Комплекс от витамини, които имат благоприятен ефект върху растежа и развитието на детския организъм.

Vita Kids / ВИТА КИДС (Витамини за деца) на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е продукт, който подкрепя нормалното функциониране на детския организъм. Има приятен вкус на малина и съдържа всички витамини и минерали, които имат благотворен ефект върху растежа, развитието и доброто здраве на децата. Формулата включва витамини A, B, C, D, E и K, минерали като селен, йод, хром ,манган и цинк.

 

Докато децата растат, за тях е важно да получават достатъчно витамини и минерали, за да бъдат енергични и здрави. Повечето деца получават адекватни количества хранителни вещества от балансираната диета, която приемат ежедневно. При определени обстоятелства обаче - през преходните сезони, при често боледуване или хронични заболявания, децата се нуждаят от добавки, включващи подходяща комбинация от витамини и минерали в оптимални дози.

Действие на основните съставки:

 

 • Витамини:

 

 • Витамин А

Този витамин е от съществено значение за зрението и оказва влияние върху нормалния растеж на децата. Поддържа нормалната структура на лигавиците, дихателните пътища и пикочните пътища и ги предпазва от вредни бактерии. Участва в изграждането на имунната защита на организма.

 • Витамин В1

Този витамин е необходим за правилната работа на сърцето, храносмилателната и нервната системи. Важен за растежа и доброто развитие при децата.

 

 • Витамин В6

Подпомага производството на червени кръвни клетки. Този витамин е важен за мозъчната функция и дейността на имунната система.

 

 • Витамин В12

Работи в комбинация с фолиевата киселина за производство на нови кръвни и нервни клетки и ДНК. Подпомага преработката на въглехидрати и мазнини.

 

 • Витамин Е

Витамин Е е силен антиоксидант и играе важна роля като превенция срещу различни заболявания, каквито например са рак и сърдечно-съдови заболявания.

 

 • Витамин  D3

Взаимодейства с калций и фосфор, за да подпомогне здравето на костите и зъбите. Недостигът на витамин D може да причини рахит, което увеличава шанса на детето да получи по-лесно фрактури.

 

 • Витамин С

Този витамин е необходим за поддържането на здрави кожа, венци, зъби, кости и хрущяли. Подпомага усвояването на желязо. Ускорява зарастването на рани и увеличава устойчивостта на организма срещу инфекциите.

 

 • Биотин

Подпомага преработката на мазнини и протеини. Този витамин е важен за растежа и функционирането на нервните клетки.

 

 • Фолиева киселина

Подпомага производството на червени кръвни клетки и ДНК. Поддържа здравето на нервната система. По време на вътреутробното развитие предотвратява дефекти на невралната тръба

 

 1. Минерали:
 • Йод  

Спомага за нормалната функция на щитовидната жлеза. Подпомага когнитивното развитие и нормалния растеж на детския организъм.

 

 • Цинк 

Подпомага заздравяването на рани и поддържа имунната функция. Този минерал е от съществено значение за нормалните вкус, обоняние и зрение. Спомага за формирането на здрави кости.

 

 • Селен

Селенът е основен минерал, който играе важна роля за имунното здраве при децата. Има противовъзпалително и антиоксидантно действие и помага да се поддържат здрави мускулите и тъканите, включително тези на сърцето, кожата и кръвоносните съдове.

 

 • Манган

Помага за формирането на здрави кости и подобрява преработката на въглехидрати, холестерол и протеини в тялото.

 

 • Хром 

Хромът спомага за нормалния растеж на организма. Играе важна роля в контролирането на нивата на кръвната захар.

 

 • Молибден

Молибденът е минерал, който е жизненоважен за много процеси, които протичат в тялото. Той действа като кофактор за ензими, които участват в обработката на сулфити и разграждането на отпадъчни продукти и токсини в тялото.


Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (2 табл.):*NRV%
Витамин А375 µg750 µg94
Витамин В10,6 mg1,2 mg109
Витамин В61 mg2 mg143
Витамин В122,5 µg5 µg200
Витамин E15 mg30 mg250
Витамин D312,5 µg25 µg500
Витамин C30 mg60 mg75
Биотин30 µg60 µg120
Фолиева киселина200 µg400 µg200
Йод75 µg150 µg100
Цинк0,75 mg1,5 mg15
Селен10 µg20 µg36
Манган1,15 mg2,3 mg115
Хром17,5 µg35 µg88
Молибден20 µg40 µg80


Витамин К1, Ниацин, Сорбитол, DL-алфа -токоферил ацетат (съдържа модифицирани нишестета, малтодекстрин, силициев диоксид); Подкислител: лимонена киселина, кокосово масло; Освобождаващ агент: магнезиеви соли на мастни киселини; Сол, Естествени аромати, Цвекло; Ацесулфам К, Сукралоза, Калиев йодит, Цинков оксид, Натриев селенит, Манганов глюконат, Хромов хлорид, Натриев молибдат.

Не съдържа: глутен, лактоза. Подходящо за вегетарианци.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на детския организъм.

Забележка: Не се препоръчва за деца под 3 годишна възраст, поради риск от задавяне. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1- 2 таблетки дневно. Може да се сдъвкват или да се оставят до пълното им разстваряне в устата.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия

 Съставки:В 1 табл.:Дн. доза (2 табл.):*NRV%Витамин А375 µg750 µgВитамин В10,6 mg1,2 mgВитамин В61 mg2 mgВитамин В122,5 µg5 µgВитамин E15 mg30 mgВитамин D312,5 µg25 µgВитамин C30 mg60 mgБиотин30 µg60 µgФолиева киселина200 µg400 µgЙод75 µg150 µgЦинк0,75 mg1,5 mgСелен10 µg20 µgМанган1,15 mg2,3 mgХром17,5 µg35 µgМолибден20 µg40 µg