Навигация
Кошница

Vegavero Витамин В12 + витамин В6, фолат и холин 180 капсули

Vegavero Витамин В12 + витамин В6, фолат и холин 180 капсули
-15 % Очаква доставка
Vegavero Витамин В12 + витамин В6, фолат и холин 180 капсули
  58,49 лв.
  68,81 лв.

  Vitamin B12 Plus (mit B6, Folat+ Cholin) на германската компания Vega Vero е естествен продукт за поддържане здравословни нива на хомоцистеин в организма. Тази иновативна формула съчетава витамин В12, В6, Фолат и Холин,които подкрепят нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система.

  Хомоцистеинът е естествена сяро-съдържаща аминокиселина, която тялото произвежда като междинен продукт придеметилирането на есенциалната аминокиселина метионин. За поддържане на нормалния метаболизъм на хомоцистеина в организма, се необходими някои витамини от група В като витамин В12, витамин В6, витамин В2, фолиева киселина. Нарушенията в баланса на метаболизма на хомоцистеина водят до промени в неговите плазмени концентрации. Високите нива на хомоцистеин в кръвта увреждат еднотела на кръвоносните съдове и повишават риска от развитие на атеросклероза, тромбоза, сърдечно-съдови заболявания, инфаркт, инсулт и др.

  Основна причина за повишаване нивата на хомоцистеин често са резултат от дефицит на витамини от група В, както и някои заболявания (хипотиреоидизъм, бъбречни заболявания, генетични мутации /MTHFR/. Прекомерната употреба на алкохол, кафе,нездравословният начин на живот, диабетът, повишените нива на кръвното налягане и холестерол също се смятат за рискови фактори, които предразполагат към повишаване стойностите на хомоцистеин в кръвта.

  Лицата страдащи от понижена активност на генната мутация MTHFR , могат да имат повишени нива на хомоцистеин, които от своя страна да предизвикват възпалителни процеси, сърдечно-съдови проблеми, проблемни бременности, дефекти на плода и невъзможност за изчистване на организма от токсини. Проучване публикувано в The American Journal of Clinical Nutrition, съобщава, че приемът на метилирана фолиева киселина допринасят за намаляванеплазмените нива на хомоцистеин в кръвта, повишава нивата на червени кръвни телца и значително намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.

  Какво съдържа


  ФолатQuatrefolic® (5ТMHF)

  Quatrefolic®е патeнтована формула на метилирана фолиева киселина (метилтетрахидрат). Метилтетрахидрат е активна форма на фолиевата киселина (витамин В9), която се усвоява по-лесно и по-бързо от организма, в сравнение с обикновената форма на фолиевата киселина. Qutrefolic®представлява четвърто поколение фолати / (6S) -5 метилтетрахидратфолат и глюкозаминова сол/, притежаващи дълготрайна стабилност и подобрена бионаличност.

  Фолатът е жизненонеобходим за образуване на червени и бели кръвни телца, превръщането на енергия от въглехидратите, синтеза на ДНК и РНК, както и за нормалното функциониране на нервната и сърдечно-съдовата система. Фолиевата киселина и естественият фолат, съдържащ се в храните, преминава през много химични реакции докато се превърне в 5MTFH. За жалост, съществуват фактори, които могат да бъдат причина за слабото и непълно усвояване на фолиевата киселина. Такива са чревните заболявания (болест на Крон, цьолиакция), онкологични и бъбречни заболявания, лица страдащи от дефекта на MRHFR гена, медикаменти, потискащи усвояването на фолата, прекомерна употреба на алкохол и др.

  Витамин В6

  Витамин В6 (пиридоксал 5 фосфат) е един от осемте витамина от група В и е от основно значение за поддържане нормалния метаболизъм и сърдечно-съдовото здраве. Пиридоксал 5-фосфат е единствената активна коензимна форма на витамин В6, която участва пряко в над 140 метаболитни процеси и ензимни реакции.Според проучване публикувано в AmericanJournal of PhisiologyEndrocrinology and Metabolism, дефицитът на витамин В6 може да предизвика хиперхомоцистеинемия.

  Високите нива на хомоцистеин могат да предизвикат когнитивни нарушения и неврологични заболявания (като деменция). Витамин В6 участва в синтеза на трансмитери и спомага за поддържането на нормални нива на допамин, серотонин, мелатонин и ГАБА (габааминомаслена киселина) в мозъка. Дефицитът на витамин В6 може да е причина за появата на депресия, хиперактивност, проблеми със съня, безспокойство.

  Витамин В12 (5 деоксиаденозилкобаламин, метилкобаламин)

  Витамин В12 (кобаламин) е водоразтворим витамин от група В.

  Основни свойства на витамин В12:

  • допринася за поддържането на нормален енергиен метаболизъм;
  • подпомага нервната система и психичната функция;
  • участва в образуването на червени кръвни телца в кръвта;
  • поддържа нормални нива на хомоцистеин в кръвта;
  • подобрява клетъчното и когнитивно здраве.

  Продуктът Vitamin B12 Plus осигурява 500 µg витамин В12 под формата на 5 -дезоксиаденозилкобаламин и метилкобаламин във всяка капсула. Това са двете биологично активни коензимни форми на витамин В12, най-често срещани в естествените храни.

  5-дезоксиаденозилкобаламин e лесна за абсорбиране форма и е изключително подходяща за лица, които имат проблем с усвояването на други форми на витамин В12 (като цианокобаламин, хидроксикобаламин). Той участва в производството на енергия в митохондриалните клетки и тъкании и се намира в естествено състояние в кръвта (около 20%). Дефицитът му може да е причина за появата на хронична умора, мускулна слабост, загуба не тегло.

  Метилкобаламин е другата активна форма на витамин В12. Намира се в клетките и мозъка и е най-често срещаната форма на В12 в кръвта ( 80%). Meтилкобаламин е единствената форма на витамин В12, която участва в метилирането на хомоцистеин до метионин, метаболизма на невротрансмитерите и спомага за регулирането му и поддържането на сърдечно-съдовото здраве.

  Дефицитът му може да предизвика изтръпване на крайниците, мускулна слабост, нарушения на говора и др. Според проучване публикувано в Journal of the Neurogical Sciencesприемът на витамин В12 (под формата на метилкобаламин) засилва растежа на невроните и спомага за възстановяването на централните и перифени нервни клетки(при лица страдащи от латерална амиотрофична склероза и диабетна невропатия).

  Холин

  Холин (витамин В4) е витаминоподобно вещество, често причислявано към витамините от група В. Той участва в множество обменни процеси в организма, но основното му действие е да поддържа метаболизма на липиди и хомоцистеина в организма. Редица проведени изследвания сочат, че дефицитът му може да предизвика чернодробна стеатоза, висока концентрация на хомоцистеин и дори бъбречни увреждания. Холинът може да редуцира нивата на триглицериди и мазнини в черния дроб. Освен товав комбинация с други витамини от група В, подобрява функциите на сърдечно-съдовата система, като противодейства натрупването на холестеролни плаки по кръвоносните съдове.

  Какви са ползите от приема

  • Допринася за поддържане на нормален метаболизъм на мазнини, протеини и въглехидрати.
  • Подпомага сърдечно-съдовата система.
  • Намалява риска от образуване на кръвни съсиреци и тромби в кръвоносните съдове.
  • Поддържа хомоцистеина в нормални граници.
  • Повишава нивата на червени кръвни телца и хемоглобин в кръвта.
  • Подобрява притока на кислорoд в кръвта.
  • Спомага за подобряване състоянието на централната и периферна нервна система.
  • Намалява чувството на умора и отпадналост.
  • Подобрява когнитивната функция.
  • Поддържа здравословната функция на черния дроб.

  При какви състояния е подходящ

  • Повишени нива на хомоцистеин.
  • Сърдечно-съдови заболявания (атеросклероза, венозен тромбоемболизъм).
  • Понижени нива на хемоглобин в кръвта.
  • Нарушения в кръвообразуването (мегалобластна анемия).
  • Невродегенеративни заболявания.
  • Невропатии и увреждания на нервните клетки.
  • В периода преди забременяване.
  • По време на бременност (дори при жени страдащи от MRHFR мутации).
  • Лош липиден профил.
  • Хронична умора.
  • Фибромиалгия.

  100% Веган. Супер икономична опаковка достатъчна за 6 месеца! Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP. 

  Съставки:

  Дн. доза:

  %NRV

  Холин

  100 mg

  NA

  Витамин В6

  1.75 mg

  125%

  Витамин В12

  500 µg

  20000%

  Фолат (5-MTHF)

  138 µg

  69%

   

  Л- Холин (битартарат), растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), пиридоксал 5-фосфат (витамин В6), 5- дезоксиаденозилкобаламин (витамин В12), метилкобаламин (витамин В12), (6S)-5-метилтетрахидрофолиева киселина, глюкозаминова сол (витамин В9). 

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 180 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсулa дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин 

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата