Навигация
Кошница

Vegavero Екстракт от черен чесън 120 капсули

Vegavero Екстракт от черен чесън 120 капсули
Безплатна
Доставка
-15 %
Vegavero Екстракт от черен чесън 120 капсули
  63,59 лв.
  74,81 лв.
  Купи

  Чесънът /Allium sativum L./ член на семейство Лукови е популярна съставка, използвана в кулинарията и съвременната традиционна медицина. Притежава изключително силен аромат и отличителен вкус. Черният чесън е функционална храна, произведена от пресен чесън чрез ферментация на цели луковици или обелени скилидки, поставени за определен период от време в камера с регулирана температура и влажност.


  Schwarzer Knoblauch - Black Garlic Extract

  В сравнение със суровия чесън, черният чесън има типичен черен цвят, сладък вкус и дъвчаща текстура без остатъчна миризма. Черният чесън е изключително богат на антиоксиданти съединения като полифеноли, флавоноиди, тетрахидро-β-карболинови производни и органо-серни съединения, включително S-алилцистеин, в сравнение с пресният чесън. Ферменатацията не само променя хранителните компоненти и свойства на чесъна, но значително повишава биоактивността му. 

  Основни свойства

  Превенция при онкологични заболявания 

  Редица изследвания доказват, че черният чесън може да подпомогне състояния с неконтролиран или анормален растеж на клетки и тъкани в човешкото тяло.

  Антидиабетно действие

  Диабет тип 2 се характеризира с резистентност на клетките към инсулин и изисква балансирана диета. Черният чесън има благоприятно действие за регулиране нивата на кръвната захар при лица в диабетно и преддиабетно състояние. Според редица учени подпомага и за намаляване на инсулиновата резистентност.

  Инсулиновата резистентност е състояние, при което секретираният инсулин не се използва ефикасно от организма. Когато клетките на мускулите, черният дроб и мастната тъкан станат "резистентни" към действието на инсулина, глюкозата се задържа в кръвта, вместо да се абсорбира. За да компенсира, панкреасът секретира все повече инсулин, за да регулира нивата на кръвна захар. С течение на времето бета клетките на панкреаса се изтощават и секреторната им функция се нарушава.

  Подобрява сърдечно-съдовата система

  Благодарение на съдържащият се S-алил-Л-Цистеин, черният чесън спомага за поддържане на нормални нива на добрия (HDL) и намаляване на лошия (LDL) холестерол. Лошият холестерол е основен причинител на сърдечно-съдови заболявания. Черният чесън притежава кардиопротективни свойства - има разреждащо кръвта действие и предотвратява риска от образуване на тромби.

  Мощен антиоксидант

  Ферментацията на суровият чесън подобрява хранителните вещества и намалява силният вкус и мирис на чесън, което го прави лесен за консумация и го прави по-здравословен от обикновеният чесън.

  Антиоксидантната активност във ферментиралия чесън е пъти по-голяма от тази в неферментиралия. Благодарение на нея, е изключителен помощник в борбата със свободните радикали и предпазва клетките от оксидативни увреждания, които водят до сериозни заболявания.

  Какви са ползите от приема?

  • Спомага за регулиране нивата на кръвната захар
  • Мощен антиоксидант
  • Подобрява холестеролния метаболизъм и липидите в кръвта
  • Намалява риск от сърдечно-съдови заболявания
  • Подпомага когнитивните функции
  • Засилва имунната система
  • Притежава противовъзпалителни, антибактериални и антимикробни свойства
  • Подобрява чернодробната функция

  При какви състояния е подходящ?

  • Допълващо лечение към основната терапия при онкоболни
  • Отслабен имунитет
  • Гъбични и бактериални инфекции
  • Повишени нива на холестерол и триглицериди в кръвта
  • Диабет и инсулинова резистентност
  • Атеросклероза
  • Сърдечно-съдови заболявания
  • Хронични чернодробни заболявания

  100% Веган

  Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО.

  Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

  Икономична опаковка, достатъчна за 4 месеца!

  Съставки:

  В 1 капс.:

  1 капс. / Дн. доза:

  Черен чесън екстракт 

  /Allium sativum/

  600 mg

  600 mg

  от който S-алил-Л-Цистеин

  0.6 mg

  0.6 mg

   

  Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза). 

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 120 капсули. 

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната, сърдечно-съдовата, както и за нормални нива на холестерола и триглицеридите. Антиоксидант.

  Забележка: Не се препоръчва при лица приемащи антикоагуланти. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода , по време или след хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата