Навигация
Кошница

Vegavero Шафран екстракт 120 капсули

Vegavero Шафран екстракт 120 капсули
Безплатна
Доставка
-15 %
Vegavero Шафран екстракт 120 капсули
  67,49 лв.
  79,40 лв.
  Купи

  Шафранът е една от най-популярните и скъпи билки в света. Шафранът се добива от близалцето (стигмата) на предварително изсушен шафранов минзухар /Crocus sativus/. Използван предимно в кулинарията, шафранът намира все по-широко приложение и в медицината.


  Шафрановите стигми съдържат над 150 етерични и ароматни съединения, множество витамини (фолиева киселина, В1,В3, С), минерали (калий, калций, магнезий, мед, селен, цинк) и антиоксиданти (кроцин, кроцетин, шафранал, каемпферол).

  Всички тези съединения, оказват благотворен ефект върху нервната система, мозъчната дейност, зрението и др.

  Продуктът Safran Extrakt съдържа патентован екстракт от премиум шафран Affron®.

  Affron ® е фармацевичен клас шафран, стандартизиран до 1.05 mg лептикросалиди (съединения, отговорни за органолептичните и полезните му свойства). Неговите отличителни качества са доказани с редица проучвания, при лица страдащи от психическо-емоционални проблеми като стрес, тревожност, безсъние.

  Високото качество на екстракта шафрана Affron® се дължи на специална селекция шафран на испанския вид Crocus sativus, отглеждан чрез биоземеделие.

  В процеса на извличане (AFF On Cool-Tech®) не се използват етанол ,бензин и други химикали,поради което изцяло се запазват активните вещества на шафранаи се гарантира най-високо качество .

  Affron® е най-добрата, клинично проучвана шафранова съставка на пазара. Проведени са 7 клинични проучвания фокусирани върху ползите за психичното здраве.

  Affron® е първият екстракт от шафран, който е клинично изследван при юноши, с доказани отлични резултати за намаляване на гнева и подобряване на настроението.

  Естествен антидепресант

  Шафранът е природен антидепресант, който значително намалява стреса и психическото напрежение и способства за преодоляване на депресивни състояния. Антидепресантните свойства на шафрана са свързани с метаболизма на хормона серотонин.

  Шафраналът и кроцинът, съдържащи се в шафрана, регулират нивата на серотонин в организма. Серотонинът, познат още като „хормона на щастието” е невротрансмитер, синтезиращ се в мозъка и стомашно-чревния тракт. Балансираните нива на серотонин спомагат за поддържане на добър и здравословен сън и подобряват настроението.

  Ниските нива на серотонин в организма се свързват с повишено чувство на тревожност, ниски нива на енергия , депресивни състояния, раздраснителност и липса на положителните емоции. Специалистите смятат, че шафранът може да се използва и като природно средство за подобряване симптомите и на следродилна депресия.

  Ефективен при онкологични заболявания

  Шафранът е богат на биоактивни съставки, с доказани противотуморни и антиракови свойства. Многобройни изследвания сочат, че шафранът има способност да забавя растежа на клетки с анормален растеж.

  Мощен антиоксидант

  Антиоксидантните съединения в шафрана (кроцин, кроцетин, шафранал) защитават клетките от вредното въздействие на свободните радикали и оксидативния стрес.

  Кроцинът и кроцетинът предпазват мозъчните клетки от прогресивно увреждане и противодействат на възпалителните процеси. Освен това антиоксидантите имат свойството да намаляват риска от прогресиране на дегенеративни заболявания на нервната система, отключени вследствие на хронични възпаления, каквито са болестта на Паркинсон и Алцхаймер.

  Афродизиак

  Проучване проведено от университета Гвелфа (Канада) показва, че шафранът подобрява сексуалната функция и увеличава либидото, особено при лица приемащи антидепресанти. Кроцинът в шафрана, подобрява производството на азотен оксид в артериите, като по този начин оказва въздействие върху еректилната функция при мъжете.

  Подкрепя зрението

  Ценната и екзотична подправка е изключителен съюзник в подкрепа на очното здраве. Благодарение на високо съдържание на антиоксиданти, шафранът подобрява зрителните функции и намалява риска от развитие на макулна дегенерация. Според клинично проучване, проведено от учени от университета в Сидни, шафранът може да подобри зрителната острота и да намали някои от симптомите причинени от глаукома (чувствителност към светлина, повишено вътреочно налягане) .

  Какви са ползите от приема?

  • Има антидепресивно действие.
  • Регулира нивата на серотонин.
  • Поддържа емоционалния баланс.
  • Подобрява качеството на съня.
  • Намалява риска от развитие на мозъчно дегенеративни заболявания.
  • Намалява растежа на клетки с анормален растеж.
  • Подобрява сексуалната функция.
  • Подпомага нормалното състояние на макулата и подобрява зрителната острота.

  При какви състояния е подходящ?

  • Депресивни състояния.
  • Емоционален стрес и лошо настроение.
  • Безсъние.
  • Глаукома и макулна дегенерация.
  • Влошено очно зрение.
  • Еректилна дисфункция и намалено либидо.
  • Невродегенеративни заболявания (болест на Алцхаймер, Паркинсон).

  100% Веган

   Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО.

   Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

   Икономична опаковка за 2 месеца! 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Шафран Affron® 

  / екстракт от стигма/, /Crocus sativus/

  30 mg 

  30 mg

  от който лептикросалиди 

  1.05 mg

  1.05 mg

  Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), ленено брашно.

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на нервната система.

  Забележка: Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода , по време или след хранене.

  Съхранение: Да не се използва по време на бременност или кърмене. На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата