Навигация
Кошница

Vegavero Натурален йод от БИО водорасли 180 капсули

Vegavero Натурален йод от БИО водорасли 180 капсули
Vegavero Натурален йод от БИО водорасли 180 капсули
  50,78 лв.
  Купи

  Natural Jod Bio Aus Kelpalge на германската фирма VegaVero съдържа натурален йод с висока бионаличност, получен от органични морски водорасли, който допринася за нормалното състояние на щитовидната жлеза.


  Аскофилур Нодозум /Ascophyllum Nodosum/, са вид кафяви водорасли от семейство Fucali. Tова са морски (скални) водорасли растящи в моретата около Норвегия, Ирландия, Шотландия и са изключително богати на минерали и микроелементи.

  Екстрактът от Аскофилур нодозум е източник на незаменими олигоелементи (йод, калий, натрий, магнезий, желязо), полиненаситени мастни киселини и биологично активни полизахариди. Фукоиданът съдържащ се в Аскофилур нодозум е полизахарид оказващ имуностимулиращо действие. Той увеличава продукцията на гама-интерферон и интерлевкин и активира Т-лимофицитите. Потиска ангиогенезата и намалява риска от развитие на естроген-зависими тумори.

  Йодът е микроелемент, жизненоважен за нормалното функциониране на човешкия организъм. Той участва в синтеза на хормони на щитовидната жлеза, които от своя страна са необходими за регулирането на обменните процеси в организма. Йодът не се синтерзира самостоятелно в тялото. Основен източник на йод е храната, като най-голямо съдържание има йодираната сол. Екстрактът от морски водорасли е един от най-богатите естествени източници на йод.

  Основни свойства

  Подобрява функцията на щитовидната жлеза

  Йодът стимулира производството на хормона TSH (тироид-стимулиращ хормон) от хипофизната жлеза. Понижените нива на йод в организма могат да предизвикат хипотироидизъм (намалена функция на щитовидната жлеза), симтоми на умора и повишаване на телесното тегло.


  Профилактика на ендемична гуша

  Терминът „гуша” се използва за описване на състояние, при което е налице увеличаване размера на щитовидната жлеза. Една от най-честите причини за поява на гуша е недостигът на йод. Организмът се нужда от определено количество йод, за да може щитовидната жлеза да произвежда достатъчно количество хормони –Т4 (тироксин) и Т3 (трийодтиронин). При недостиг на йод, щитовидната жлеза започва да се увеличава, за да може да съхрани и най-малкото количество наличен йод в организма и да произведе достатъчно количество тироидни хормони.


  Намалява риска от фиброза на млечните жлези

  Фиброкистозните измемения в млечните жлези са честно срещани при жените. Те са с доброкачествен характер, а причина за появата им са промени в хормоналния баланс. Симптомите на фиброзокистозната болест се изразяват в болка или повишена чувствителност на гърдата, напрежение. Редица проведени проучвания потвърждават връзката между йодния дефицит и риска от развие на фиброзни изменения в млечните жлези.


  Спомага за развитието на мозъка и нервната система на плода по време на неонаталния период

  По време на бременността, йодът е важен за изграждането, нервната система, скелета и метаболизма на плода. Според доклад на Американската Педиатрична Асоциация всяка бременна жена трябва да приема 150 микрограма йод дневно, като добавка, независимо от приетия с храната. Йодния дефицит по време на бременност може да доведе до нарушения във функцията на щитовидната жлеза и да повиши риска от усложнения по време на бременността - преждевременно раждане, прееклампсия, ниско тегло на плода при раждане, вродени аномалии, нарушено невро-когнитивно развитие при детето.

  Симптоми на йоден дефицит

  • Необяснима умора.
  • Склонност към депресия.
  • Косопад.
  • Суха, лющеща се кожа.
  • Неочаквано наддаване на тегло.
  • Подуване в предната част на шията.
  • Промени в сърдечната честота.
  • Повишено усещане за студ.

  Основни ползи

  • Допиринася за поддържане нормалното функциониране на щитовдината жлеза.
  • Регулира хормоналния баланс и метаболизма.
  • Спомага за намаляване размера на гушата.
  • Балансира нивата на естроген в организма.
  • Намалява болката при фиброаденом на гърдата.
  • Намалява риска от някои хормонално-зависими тумори.
  • Подпомага нормалното състояние на косата и кожата.

  При какви състояния е подходящ

  • Строга веганска или вегетарианска диета.
  • Йоден дефицит.
  • Хипотиреоидизъм.
  • Базедова болест.
  • Ендемична (дифузна) гуша.
  • Бременност (след консултация с лекар). 

  100% Веган. Супер икономична опаковка за шестмесечен прием! Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP. 

  Съставки:

  В 1 капс.:

  Дн. доза:

  Кафяви морски водорасли Акрорфилум нодозум 

  Морски келп органик PureSea® 

  /Ascophyllum nodosum/ пудра

  231 mg

  231 mg

  Осигуряващи йод

  150 µg

  150 µg

  Капсула (хидроксипропилметил целулоза).

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 180 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на щитовидната жлеза.

  Забележка: Aко страдате от хипертиреоидизъм, тиреоидит на Хашимото или алергия към йод, се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода или храна.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин