Навигация
Кошница

Vegavero Мио-инозитол комплекс 120 капсули

Vegavero Мио-инозитол комплекс 120 капсули
Безплатна
Доставка
-15 %
Vegavero Мио-инозитол комплекс 120 капсули
  73,67 лв.
  86,67 лв.
  Купи

  Синдромът на поликистозните яйчници (СПКЯ) е едно от най-честите ендокринни заболявания и засяга близо 10% от жените в репродуктивна възраст. Поради дисбаланса, който предизвиква синдромът може значително да се намали възможността за забременяване.


  Едни от основните проблеми, с които се сблъскват жените с поликистозни яйчници са:

  • Повишени нива на тестостерон и андростендион
  • Формиране на множество кисти в яйчниците.
  • Неспособност за забременяване поради хронична ановулация
  • Проблеми с износването на бременност (особено в първите три месеца от нея)
  • Хирзутизъм (прекалено окосмяване по типичното за мъжете места – лице, корем, гръб)
  • Оплешивяване или разреждане на косата
  • Акне и прекомерно омазняване на кожата
  • Повишаване на телесното тегло
  • Инсулинова резистентност
  • Повишени нива на холестерол и триглицериди

  Мио-инозитол и Д-хиро-инозитол

  Инозитол (наричан още витамин В8) е витаминоподобно, водоразтворимо вещество и участва в структурата на клетъчната мембрана. Основната роля, която изпълнява в човешкото тяло е да подпомага транспортирането и разграждането на мазнини (особено в мозъка и сърдечната област), където прекаленото натрупване на мазнини би могло да навреди на здравето. Инозитолът е много важен за нормалното състояние на инсулиновите рецептори в човешкото тяло. Когато рецепторите не действат ефективно причиняват инсулинова резистентност.

  Инозитолът същестува в девет форми (изомери) като най-често срещаните са Мио-инозитол и Д-хиро-инозитол. Съставът и разположението на молекулите при двата вида е еднакъв, а това което ги различава, е разположението на отделните атоми. В случай, че в тялото има недостиг на една от формите на инозитол, то може само да преобразува необходимото количество от някоя от останалите, за да запълни дефицита и. Комбинираният прием на Мио-инозитол и Д-хиро-инозитол е доказано по-ефективен от самостоятелния прием на една от двете форми на витамин B8.

  Доказано е, че жените със СПКЯ имат ниски серумни нива на инозитол в сравнение със здравите.

  Мио-инозитолът е един от най-ефективните начини за подобряване на качеството на яйцеклетката и функцията на яйчниците, което е от най-голямо значение за подобряване репродуктивните проблеми при жените.

  Основна друга функция на Д-хиро-инозитолът е противодействието му срещу инсулиновата резистентност и осигуряване на здравословни количества инсулин. Балансираните нива на инсулин подпомагат общото репродуктивно здраве, хормоналния баланс, нормална функция на яйчниците и редовен месечен цикъл.

  Транс ресвератрол

  Транс ресвератролът е естествен вид полифенол, който се открива в някои растения и тъмни плодове (кожата на червеното грозде, боровинките, черниците и др). Ползите от ресвератрола за човешкото здраве са доказани с редица проучвания.

  Най-силният ефект на транс-ресвератрола е действието му като антиоксидант. Установено е, че веществото проявява силни антиоксидантни свойства и потиска редица маркери на окисляването и възпаленията. Влияе положително и върху въглехидратния метаболизъм. Поддържа нормални нива на кръвната захар и понижава нивата на инсулин при хора с метаболитен синдром и инсулинова резистентност. Транс-ресвератролът притежава кардиопротективни свойства при хора с повишен риск от сърдечни заболявания (повишени нива на лошия холестерол и триглицеридите), особено характерни за СПКЯ.

  Конензим Q10 / CoQ10 е витаминоподобно съединение и антиоксидант, който функционира като кофактор в множество метаболитни процеси, особено при производството на енергия. Играе важна роля в борбата със свободните радикали и намалява окислителното увреждане на липиди и протеини.

  Ново изследване показва, че Коензим Q10 може да спомогне за понижаване нивата на холестерола и инсулина. Рандомизирано проучване, публикувано в Journal of Clinical Endocrinology , показва, че при жените със СПКЯ, които са приемали Коензим Q10, са забелязани значително намаляване на нивата на глюкозата, инсулина и общия и LDL холестерол.

  Експерти твърдят, че Коензим Q10 помага на женския организъм, тъй като стимулира производството на енергия. С годините количествата на коензим, съдържащи се в организма, намаляват. По време на оплождането и развитието на ембриона обаче са необходими високи нива на енергия у майката, които да захранят плода. Ако те не са налице, процесите стават по-малко ефективни.

  Проучване, публикувано в Journal of Fertility and Sterility, разкрива, че като антиоксидант Коензим Q10 е свързан с подобряване на овулацията, тъй като неутрализира свободните радикали, които увреждат качеството на яйцеклетките. През последните години редица изследвания сочат, че Коензим Q10 може да е от полза за жените, страдащи от СПКЯ, които се опитват да забременеят.

  Цинк - минерал, който има жизненоважна роля за организма. Той подпомага растежа, синтеза на ДНК, имунната функция, ензимните реакции и др. Изследвания сочат, че жените със СПКЯ страдат по-често от дефицит на цинк.

  Приемът на цинк от жени е от изключително значение, защото помага за регулирането на половите хормони естроген и прогестерон. Дефицитът му може да доведе до хормонален дисбаланс, нарушение в развитието на яйчниците и нередовна менструация. Освен това пречи на усвояването на протеините, което влошава качеството на яйцеклетките.

  Цинкът е важен и за поддържане на оптимални нива на хормона тестостерон в организма. Той блокира излишните количества андрогенни/мъжки хормони, които причиняват акне и хирзутизъм (нежелано лицево окосмяване).

  Приемането на цинк понижава нивата на инсулин и гликиран хемоглобин (HbA1c), като в същото време подобрява инсулиновата чувствителност. Именно HbA1c е маркер за риск от развитие на диабет и влошен въглехидратен метаболизъм.

  Витамин В6

  Витамин В6, известен още като пиридоксин, е водоразтворим витамин, който е необходим за над 100 ензимни реакции в организма. Играе ключова роля в клетъчния метаболизъм, функцията на имунната система, производството на хормони и ред други процеси в организма. Витамин B6 е особено важен за фертилитета, хормоналния баланс и предменструалния синдром. Той участва в производството на прогестерон, като същевременно намалява излишните нива на естроген. Счита се, че витамина B6 има пряко отношение към овулацията и освобождаването на яйцеклетката, клетъчната репродукция и имплантацията.


  Фолиева киселина- е водоразтворим витамин (Витамин В9), който е необходим за клетъчното деление и растеж, като участва в биосинтезата на нуклеиновите киселини.

  Фолиевата киселина е от ключово значение за подобряване и поддържане на репродуктивните функции на жените. Изключително важен в периода преди зачеването, така и по време на бременност. Дефицитът на фолиева киселина води до намаляване качеството на овоцита, причинява дефекти в изграждането на невралната тръба на плода, като предизвиква спина бифида.

  СПКЯ е състояние, при което често се забелязват повишени нива на хомоцистеин в кръвта. Високите му стойности, спомагат за образуването на повече свободни радикали в организма и увеличават риска от сърдечни заболявания, ендокринни нарушения (като хиперинсулинемия). Според редица проучвания, приемът на фолиева киселина може да намали нивата на излишният хомоцистеин. 


  Какви са ползите от приема?

  • Регулира хормоналния баланс
  • Противодейства на инсулиновата резистентност
  • Повишава качеството на яйцеклетката и подобрява функционирането на яйчниците
  • Възстановява редовна овулация
  • Подпомага цялостното репродуктивно здраве
  • Намалява риска от спонтанни аборти при жени страдащи от СПКЯ
  • Подпомага липидния метаболизъм
  • Балансира нивата на хомоцистеин в кръвта


  При какви състояния е подходящ?

  • Синдром на поликистозните яйчници (СПКЯ)
  • Липса на овулация
  • Повишени нива на тестостерон и андростендион
  • Хормонален дисбаланс
  • Репродуктивни проблеми
  • Инсулинова резистентност и преддиабетно състояние
  • Метаболитен синдром
  • При инвитро оплождане (след консултация с лекар)
  • 100% Веган
  • Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО.
  • Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

  Съставки:

  В 3 капс.:

  Дн. доза:

  Мио-инозитол

  1881 mg

  1881 mg

  Транс ресвератрол

  150 mg

  150 mg

  Д-хиро-инозитол

  120 mg

  120 mg

  Коензим Q10 (Убиквинон)

  50 mg

  50 mg

  Цинк (цитрат)

  5 mg

  5 mg

  Витамин В6 (пиридоксин хидрохлорид)

  1.4 mg

  1.4 mg

  Фолиева киселина

  200 µg

  200 µg

  Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза)

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за поддържане на нормален хормонален баланс, както и за нормалното функциониране на репродуктивната система при жените.

  Забележка: Да не се употребява продължително време от бременни жени. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 3 капсули, с достатъчно количество вода, по време или след хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата