Навигация
Кошница

Vegavero Лецитин Био 120 капсули

Vegavero Лецитин Био 120 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Vegavero Лецитин Био 120 капсули
  62,77 лв.

  Lecithin Bio на германската компания VegaVero е изцяло натурален продукт, съдържащ лецитин, от соеви зърна, отгледани по методите на контролирано био земеделие в Германия. Всяка софтгел капсула осигурява 500 mg чист соев лецитин, с 15% фосфатидилхолин и 14% фосфатидилинозитол.

  Какво е лецитин? 

  Лецитин е естествена, здравословна мазнина, която е от съществено значение за клетките в човешкото тяло. Лецитинът са група жълтопигментирани мастни вещества, които съдържат фосфолипиди и се намират в естествено състояние в клетъчните мембрани при хората, животните и растенията. Органите с най-голяма концентрация на лецитин са мозъкът, черният дроб, сърцето, мускулите и нервната тъкан. Най-добрите естествени източници на лецитин са мляко, сирене, яйчен жълтък, броколи, соя, брюкселско зеле, ядки, риба, пилешки дроб и др. Дефицитът на лецитин в организма може да предизвика проблеми с нервната система (промени в настроението, разстройство на паметта, безсъние). Използва се като традиционно средство за подобряване функциите на черния дроб, мозъка, сърдечно-съдовата система.

  Основните активни съставки в лецитин, осигуряващи многобройните му ползи за здравето са: фосфатидилхолин, фосфатидилинозитол, глицерофосфат, натриев оливат, линолова киселина.

  Фосфатидилхолин е най-често срещаният фосфолипид в клетъчните мембрани. Участва в образуването на миелинови обвивки в човешкия мозък. Жизненонеобходим е за нормалното функциониране на нервната система, черният дроб и абсорбцията на липиди.

  Фосфатидилинозитол е по-рядко срещан фосфолипид в клетъчните мембрани, отколкото фосфатидилхолина. Той играе ролята на невромедиатор и e отговорен за предаването на нервни импулси, необходими за поддържането на паметта, концентрацията, настроението и нервната активност.

  Подобрява липидния профил и сърдечно-съдовото здраве

  Соевият лецитин е традиционно средство, използвано от десетилетия при лечение на лица страдащи от висок холестерол. Той е източник на алфа-линоленова киселина , която подпомага метаболизма на мазнини в организма и черния дроб и потиска натрупването на им по сърцето, артериите и мозъка. Лецитинът активира ензимите разграждащи мазнините , подобрява кръвообращението и спомага за правилното усвояване на витамин А, К, D , E. Повишените нива на мазнини в кръвта водят до множество сърдечно-съдови усложнения (като инфаркт, инсулт). Според проучване публикувано в HindawiPublishingCorporation проведено при лица страдащи от хиперхолестеролемия, ежедневният прием на 500 mg соев лецитин,в продължение на два месеца спомага за намаляване общите нива на холестерол с 42% и нивата на лошия холестерол с 56%.

  Поддържа нормалното функциониране на черния дроб

  Повишените нива на холестерол, приема на нездравословна храна, прекомерна употреба на алкохол или наличието на метаболитни и ендокринни заболявания са най-честите причини за проблеми с черния дроб. Фосфолипидите съдържащи се в лецитина, подобряват дейността на черния дроб и възстановяването на клетъчните мембрани и хепатоцитите (основни функционални клетки на черния дроб). Те подпомагат възстановяването на целостта на клетките на черния дроб и ускоряват естествената им регенерация.

  Подпомага нормалната умствена дейност, когнитивната функция и паметта

   Благодарение на високото съдържание на фосфатидилхолин, лецитинът играе ключова роля в поддържането на мозъчната дейност. Фосфатидилхолинът е жизненоважен за клетъчните мембрани и ускорява производството и освобождаването на ацетилхолин . Счита се, че адекватният прием на фосфатидилхолин може да подобри паметта и концентрацията и да активира мисловните процеси, подобрявайки предаването на импулси между невроните. Според проучване публикувано в Natioanl Library of Medicine, фосфатидилхолин може да намали прогресията на деменция при лица, страдащи от болестта на Алцхаймер, старческа деменция и когнитивни нарушения.

  Стимулира производството на миелин

  Лецитинът е естествен продукт, който участва в изграждането на миелоновия слой (миелиновата обвивка, клетките, и нервните фибри в предпазната обвивка). Намаляването на лецитин в организма, предизвиква демиелинизация и води до нарушения във функционирането на нервната система (раздразнение, безсъние, депресия, множествена склероза). Според проучвания, лецитинът може да противодейства аксоналнатадемиелинезация (дегенерация на нервите) , да подобри ремиелинизацията и да потисне възпалението в централната нервна система, при лица страдащи от МС.

  Какви са ползите от приема

  • Допринася за нормалното функциониране на черния дроб и възстановяването на чернодробни клетки.
  • Може да намали неприятните симптоми след употребата на прекомерно количество алкохол (махмурлук).
  • Подобрява фокуса, паметта и концентрацията.
  • Подпомага производството на нервни и мозъчни клетки.
  • Стимулира производството на жлъчка.
  • Потиска образуването на мастни натрупвания и жлъчни камъни.
  • Поддържа нормални нива на холестерол и триглицериди в организма.
  • Подобрява метаболизма на мазнини и спомага за поддържане на нормално телесно тегло.
  • Способства отстраняването на натрупаните токсини от организма.
  • Подкрепя дейността на сърдечно-съдовата система.
  • Ускорява регенеративните процеси.
  • Спомага за нормалното състояние на централната и периферна нервна система.

  При какви състояния е подходящ

  • Чернодробна стеатоза.
  • Фиброза.
  • Хроничен хепатит.
  • Нарушена чернодробна функция.
  • Повишени нива на холестерол.
  • Затлъстяване.
  • Koгнитивни проблеми.
  • Липса на фокус и концентрация.
  • Нервни дегенеративни заболявания (старческа деменция, болест на Алцхаймер).
  • Множествена склероза.
  • Нездравословен начин на живот.
  • Метаболитни нарушения.
  • Кожни проблеми (атопичендерматинТ, псориазис).
  • Атеросклероза.

  100% Веган. Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Лецитин

  1000 mg

  1000 mg

  Осигуряващ фосфатидилхолин

  150 mg 

  150 mg 

  Осигуряващ фосфатидилинозитол

  140 mg

  140 mg

  Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза), слънчогледов лецитин (от контролирано био земеделие).

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 120 капсули.


  Приложение: Допринася за поддържане на нормалната мозъчна и сърдечно-съдова дейност.

  Забележка: Да не се използва от деца, бременни или кърмещи жениДа не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода или храна.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин