Навигация
Кошница

Vegavero Л-Лизин + маточина и зелен чай 180 капсули

Vegavero Л-Лизин + маточина и зелен чай 180 капсули
-15 % Очаква доставка
Vegavero Л-Лизин + маточина и зелен чай 180 капсули
  48,26 лв.
  56,78 лв.

  Lysin Plus Melisse + Grünter Tee на германската фирма VegaVero e натурален продукт противодействащ неприятните симптоми на херпеси по устата и лицето, причинени от хепрес симплекс вируси тип 1 (HVS).


  Херпес симплекс е инфекцията на устата, известна като лабиален херпес симплекс или „стресница”, е често срещано повтарящо се състояние на кожата, свързано с инфекция от вируса херпес симплекс. Обикновено се проявява като малки мехури или рани около устата, носа и лицето.

  Инфекциите с херпес симплекс са изключително заразни и се разпространяват чрез директен контакт с кожните лезии. Типичните оплаквания при проявата на херпес на лицето и устните са болка, парене, зачервяване и сълзящи мехурчета, които постепенно преминават в рани. 

  Редица фактори оказват влияние за повторно образуване на херпес на устните, като най-значимите от тях е намалената функция на имунната система, хормонални промени, настинки и стресови състояния. Колкото по-тежка е първичната инфекция, спрямо броя, размера и степента на лезиите, толкова по-голяма е вероятността да настъпят последващи рецидиви. 

  Какво съдържа

  • Л-Лизин

  Л-Лизин е незаменима аминокиселина, която тялото не може да синтезира самостоятелно и е необходимо да бъде набавяне чрез външни източници – храна или хранителни добавки. Лизинът се среща най-често в пилешкото и телешко месо, рибата, бобовите и млечни продукти. Той подпомага изграждането на скелетна мускулатура, растежа и възстановяване на тъкани и нормалното състояние на имунната система.

  Л- Лизин участва в синтеза на колаген и спомага за по-бързото заздравяване на рани. Притежава мощни антивирусни свойства и допринася за образуването на антитела, при вируси придизвикващи херпреси (вирусни и генитални). 

  Според проучване публикувано в Alternative Medicine Review през 2006 г. , Л-лизин е ефективно средство за лечение на херпесни вирусни инфекции - блокира репликацията на хепрес вируси, ускорява оздравителния процес и намалява риска от повторно заболяване.

  • Маточина

  Маточина /Melissa officinalis/ е лечебна билка използва за облекчаване на стрес и напрежение. Листата на маточина са богати на етерични масла, флавоноиди, фенолни киселини (розмаринова, кафеена, тритерпенова) и витамин С. 

  Според редица изследвания маточината притежава мощни антиоксидантни, антибактериални и противовъзпалителни свойства. Благодарение на високото съдържание на флавоноиди, екстрактът от листа на маточина спомага за неутрализиране на свободните радикали и противодейства натрупването на токсини в организма .

  В екстрактът от листа на маточина, розмариновата киселина оказва благоприятен ефект върху нервната система като увеличава нивата на ГАБА (габа аминомаслена киселина). Ниските нива на ГАБА в мозъка предизвикват нервност, напрежение и честа промяна в настроението.

  Ин витро проучвания сочат, че листата от маточина имат противовирусно действие и могат да да намалят развитието на аденовируси, хепрес симплекс 1 и др. Маточина е естествено средство срещу развитие на патогени и вирусни микроорганизми и спомага за повишаване защитните сили на организма.

  • Зелен чай

  Растението Чай /Camellia sinensis/ е китайски вечнозелен храст. В зависимост от начина на обработка на листата се получават няколко сорта чай, от които главно се използват черен и зелен чай.

  Листата на зеления чай са източник на кофеин и са изключително богати на витамин С, минерали (калций, магнезий, желязо), кверцетин, хлорофил и катехини (епикатехин галат, епигалокатехин и епигалокатехин галат /EGCG/).

  Катехините са природни антиоксиданти, които имат мощни антибактериални свойства и оказват благоприятно действие при борбата с вируси и бактерии. EGCG противодейства стареенето на клетъчните мембрани, като намалява вредното въздействие на свободните радикали.

  Екстрактът от листа на зелен чай стимулира имунната система, като увеличават активността на гама делта Т клетки (вид клетки, които повишават имунитета при вирусни или бактерални инфекции). Според проучване публикувано през 2021 г. в Journal of the Formosan Medical Association EGCG (епигалокатехин галат) e ефективен срещу вируса на херпес симплекс (HSV). Участниците в проучването съобщават за значително намаляване честотата на появата на херпеси и неприятните симптоми свързани с тях (болка, парене, сърбеж).

  Основни ползи

  • Повишва възпротивителните сили на организма при отслабена имунната система.
  • Подобрява състояние на нервната система.
  • Притежава естествени антивирусни и антимикробни свойства.
  • Блокира репликацията на херпесни вируси.
  • Потиска неприятните симптоми при херпесни вируси (болка, парене, сърбеж, зачерявяване и сълзящи мехури).
  • Намалява риска при рецидивиране на херпеси.
  • Ускорява оздравителните процеси на кожата и съединителната тъкан.
  • Стимулира производството на колаген.
  • Оказва антиоксидантно действие и защитава клетките от действието на свободните радикали.

  За кого е подходящ

  • При първи симптоми за поява на херпеси.
  • При рецидифиращи херпесни инфекции.
  • За лица с отслабена имунна система (след прекарани вирусни, бактериални инфекции или антибиотично лечение).
  • За лица с имунокомпроментирана имуннна система (след консултация с лекуващ лекар).
  • Лица, подложени на ежедневен стрес.
  • При кожни ранички и възпаления.
  • При продължителен престой на слънце.

  100% Веган. Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP. Икономична опаковка за 3 месеца! 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Л-лизин (хидрохлорид)

  1000 mg

  1000 mg

  Маточина екстракт от лист 

  /Melissa officinalis/

  100 mg

  100 mg

  Осигуряващ розмаринови киселини

  2.5 mg

  2.5 mg

  Зелен чай екстракт oт лист 

  /Camellia sinensis/

  50 mg

  50 mg

  Осигуряващ епигалоктехинов галат

  25 mg

  25 mg

  Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза). 

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 180 капсули.  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система, както и за защита на клетките от оксидативен стрес.

  Забележка: Да не се приема от бременни, кърмещи или деца. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода или храна.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 30.06.2023 г. или до изчерпване на количествата