Навигация
Кошница

Vegavero Имун про комплекс 120 капсули

Vegavero Имун про комплекс 120 капсули
Безплатна
Доставка

Immu Pro Complex на германската фирма VegaVero е специализиран продукт за силен имунитет. Комбинира билкови екстракти и натурални витамини и минерали с мощно общоукрепващо действие.

Свойства на съставките в Immu Pro Complex

 • Ацерола

Ацерола /Malphiga glabra/ е тропически плод, родом от Южно Мексико. Ацерола е източник на естествен витамин С и според проучванията е по-богат на витамин С, в сравние с шипките, портокалите и ягодите. Витамин С е водоразтворим витамин и мощен антиоксидант, който не се образува самостоятелно в човешкото тяло и трябва да се набавя единствено чрез храна или хранителни добавки.

Витамин С е ключов витамин за нормалното функциониране на имунната система. Той повишава производството на бели кръвни телца, чиято основна функция е да се борят с вирусни и бактериални микроорганизми. Приемът му подобрява устойчивостта на организма към инфекции, като повишава съпротивителните сили на организма.

 • Eхинацея

Ехинацея / Echinacea purpurea/ е многогодишно лечебно растение от семейство Сложнцветни, родом от Северна Америка. Лечебните си качества билката дължи на съдържащите се в нея ехиналон, ехинациен, еханцен, флавоноиди, полизхариди, фитостероли и др. Надземните части на растението са много богати на полизахариди, които предотвратяват разпространението на патогенни микроорганизми в клетките.

Ехинацея е мощен имуностимулатор. Въздейства върху производството на Т-клетки и лимфоцити и повишава способността на лимфоцитите да се борят с вируси и бактерии. Eхинацея е традиционна средство използвано при възпаления и инфекции на горните дихателни пътища, грип и настинки.


Джинджифил

Джинджифил /Zingiber officinale/ е лютива подправка с остър вкус, която намира широко приложение в кулинарията и народната медицина. Използван е от древни времена в Индия като средство за облекчаване на кашлица, грип и настинка.

Джинджифилът е богат на множество фитонутриени – витамин С, витамини В (В1,В2, В3, В6, В9) , етерични масла (зигнерон, шогаол, гингерол и др). Всички те проявяват естествени противовъзпалителни, противовирусни и антимикробни свойства. Според проучване проведено от American Thoracic Society активните съставки в джинджифила (6-гингерол, 8-гингерол, 6-шогаол) си взаймодействат с бета рецепторните агонисти и спомагат за отпускане на дихателните пътища и улесняват дишането при лица страдащи от инфекции на горните дихателни пътища (кашлица, бронхит) и хронични заболявания на дихателните пътища (алергична, неалергична астма).

Противовъзпалителните свойства на джинджифила могат да спомогнат да успокояване при болка и/или възпаление на гърлото. Джинджифилът действа и като естествен деконгестант - отбъбва носната лигавица, като намалява секрецията.


Цинк

Цинк е ключов микроелемент, намиращ се в малки количества в човешкото тяло. По-голямата част от него се намира в мускулите и костите. В естествено състояние може да бъде набавян чрез приема на пълнозърнести храни, бобови растения, ядки и др.

Цинкът участва в над 100 ензимни системи в организма. От ключово значение е за нормалното функциониране на имунната система и имунните клетки. Дефицитът му повишава риска от развитие на инфекции на горните дихателни пътища (бронхит, пневмония).

Цинкът е мощен антиоксидант с противовъзпалително действие. Счита се, че приема му при грип и вирусни инфекции може да спомогне за потискане на вирусната репликация и да намали риска от клетъчно увреждане. Според проучване публикувано oт Wayne State University School of Medicine USA,  цинкът оказва благоприятно въздействие върху функцията на имунната система, като потиска производството на цитокини, при възпалителни реакции в организма.


Селен

Селен е основен минерал, който участва в много обменни процеси протичащи в човешкото тяло – функцията на имунната система, щитовидната жлеза, репродуктивната система и др. Естествени източници на селен са: бразилските ядки, яйца, гъби, семена от чия, риба (херинга, сьомга, тон) и др. Дефицитът му повишава риска от развитие на автоимунни и инфекциозни заболявания.

Селен притежава мощни антиоксидантни свойства. Той неутрализира вредното въздействие на свободните радикали, които атакуват клетките в човешкото тяло и причиняват хронични заболявания. Селенът активира функцията на имунните клетки и повишава възстановителните способности на организма, след прекарани вирусни инфекции.

Счита се, че селенът блокира прикрепянето на вируси и патогенни микроорганизми към клетките и размножаването им в организма. Според проведени проучвания селенът значително повишава нивата на белите кръвни клетки, NK-клетки, макрофагите и интерфероните и е особено ефективен срещу грипните щамове H1 N1 и РНК-вирусите.


Витамин D3 (холекалциферол)

Витамин D е мастноразтворим витамин и е жизнено необходим за функционирането на организма. Витамин D3 допринася за нормалното състояние на имунната система и подпомага производството на Т-клетки, отговорни за Т-клетъчният имунитет.

Витамин D3 повишава защитните сили на организма при вирусни и бактериални инфекции и потиска цитокините, които биха могли да участват в свръхотговор на имунната система т.н.”цитокинова буря”.

Какви са ползите от приема

 • Успокоява болното и зачервено гърлото.
 • Подобрява функцията на дихателната система.
 • Допринася за нормалното функциониране на имунната система.
 • Скъсява продължителността на заболяването.
 • Ускорява възстановяването на организма след прекарани грип, настинка или бактериална инфекция.
 • Повишава имунния отговор.
 • Потиска растежа и репликацията на патогенни микроорганизми
 • Оказва противовъзпалително действие.
 • Поддържа нормалното състояние на носната лигавица.
 • Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес. 

При какви състояния е подходящ

 • Настинка и грип.
 • Вирусни и бактериални инфекции.
 • Проблеми с дихателната система (кашлица, бронхит).
 • Болка и парене в гърлото (тонзилити, фарингити).
 • Отслабена имунна система.
 • Чести респираторни инфекции.
 • Профилактика в есенно-зимния сезон.
 • Подходящ за възрастни и деца над 12 годишна възраст.

100% Веган. Икономична опаковка достатъчна за 2 месеца! Не съдържа: изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

Съставки:

В 2 капс.:

Дн. доза:

Ацерола 

Екстракт от плод /Malphigia glabra/

472 mg

472 mg

Осигуряващ витамин С

80 mg

80 mg

Ехинацея 

екстракт от корен /Echinacea purpurea/

300 mg

300 mg

Осигуряващ полифеноли

12 mg

12 mg

Джинджифил 

Екстракт от коренище /Zingiber officinale/

80 mg

80 mg

Цинк (цитрат)

10 mg

10 mg

Селен (натриев селенит)

55 µg

55 µg

Витамин D3 (холекалциферол)

20 µg

20 µg

 

Капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва от лица под 12 годишна възраст. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода или храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин