Навигация
Кошница

Vegavero Есенциални аминокиселини + Хистидин 300 таблетки

Vegavero Есенциални аминокиселини + Хистидин 300 таблетки
Безплатна
Доставка
Vegavero Есенциални аминокиселини + Хистидин 300 таблетки
  80,81 лв.
  Купи

  EAA+ Histidin на германската компания VegaVero съдържа комплекс от несинтетични аминокиселини, получени чрез ферментация и осигуряващи всички необходими незаменими аминокиселини за нормалното функциониране на организма.


  Аминокиселините са органични съединения, съставени от азот, въглерод, водород и кислород, заедно с променлива група странична верига. Човешкото тяло се нуждае от 20 различни аминокиселини за да функционира правилно. 

  Всички аминокиселини са от изключително значение за добро здраве, но само 9 от тях се класифицират като незаменими аминокиселини. За разлика от несъществените, незаменимите не могат да се произвеждат самостоятелно от тялото и трябва да се набавят чрез храна или добавки. Най-добрите източници на незаменими аминокиселини са животинските протеини като месо, яйца и домашни птици.

  Аминокиселините са основни градивни елементи и участват в редица жизнени процеси като производството на протеини, ензими и хормони.

  Роля на есенциалните (незаменими) аминокиселини в организма

  Л-Левцин се счита за основна и една от най-важните есенциални аминокиселини. Левцинът подпомага растежа на мускулната маса и физическото състояние след натоварване. Приеман от лица в напреднала възраст възпрепятства разграждането на мускулатурата, забавяйки процесите на стареене на мускулните клетки.

   Л-Лизин е аминокиселина участваща в растежа и възстановяването на тъканите, в производството на хормони, ензими и антитела. Ускорява оздравителния процес при вирусни инфекции (включително херпесни вируси).

  Л-Изолевцин е аминокиселина, която стимулира нарастването на мускулната тъкан и повишава физическата издръжливост. Осигурява енергия и е основен елемент на мускулното възстановяване след тренировъчен процес. 

  Л-Валин е есенциална аминокиселина със стимулиращо действие върху организма. Той е необходим за метаболизма на мускулите, възстановяването на тъканите и поддържането на нормалния азотен баланс в организма. Валинът служи като източник на енергия, със съхраняващ глюкозата ефект, благодарение на което стимулира и повишава умствената енергия.

  Л-Треонин е аминокиселина отговорна за синтеза на колаген. След приемането му в организмасе превръща в глицин и серин, отговорни за пълноценното формиране на колагена и еластина в тялото.Като протеинова аминокиселина участва в състава на всички протеини в организма и е част от аминокиселинния обмен.

  Л-Фенилаланин – известен още като PEA, спомага за поддържане на нивата на важни мозъчни невротрансмитери, както и за комуникацията между неврони в мозъка. По този начин може да помогне за подобряване на настроението, намаляване на усещането за болка и да съдейства за редица други процеси на тялото, включително поддържането на добрият сън. Участва в производството на някой хормони (допамин, епинефрин).

  Л-Метионин е сяросъдържаща аминокиселина, която допринася за нормалното състояние на съединителната тъкан, косата, кожата и ноктите. Метионинът е мощен антиоксидант и противодейства на мастната дегенерация и други увреждания на черния дроб.

  Л-Хистидин участва в растежа и възстановяването на тъканите в организма, както и за производството на хистамин. Хистидинът е невространсмитер, необходим за нормалното функциониране на имунната и храносмилателната система.

  Л-Триптофан е аминокиселина, която e пресекутор на серотонина и мелатонина, хормони подпомагащи релаксацията и съня. Благоприятства нервната система.

  Какви са ползите от приема?

  • Подпомага възстановяването на мускулите
  • Поддържа анаболните процеси в мускулните клетки
  • Допринася на нормалното функциониране на имунната система, нервната, храносмилателната и репродуктивни системи
  • Поддържат метаболизма и стимулира растежа на клетки и тъкани
  • Стимулира производството на енергия в клетките


  За кого е подходящ?

  • Активни спортисти
  • Строги вегани / вегетарианци или лица с недобре балансиран хранителен режим
  • Лица, подложени на силно физическо натоварване и стрес

  100% Веган

  Не съдържа: Изкуствени добавки, глутен, пшеница, соя, ГМО.

  Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

  Икономична опаковка за 3 месечен прием.

  Съставки:

  В 3 табл.:

  6 табл. / Дн. доза:

  Л-левцин

  750 mg

  1500 mg

  Л-лизин

  408 mg

  816 mg

  Л-изолевцин

  375 mg

  750 mg

  Л-валин

  375 mg

  750 mg

  Л-треонин

  300 mg

  600 mg

  Л-фенилаланин

  270 mg

  540 mg

  Л-метионин

  210 mg

  420 mg

  Л-хистидин

  121.5 mg

  243 mg

  Л-триптофан

  60 mg

  120 mg  Подходящо за вегани. 

  Хранителна добавка, 300 таблетки. 

  Приложение: Допринася за нормалното състояние на мускулите, както и за нормалното функциониране на имунната, нервната и храносмилателни системи.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 3 таблетки 2 пъти дневно (сутрин и вечер), с достатъчно количество вода, по време или след хранене.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин