Навигация
Кошница

Vegavero Кордицепс екстракт 120 капсули

Кордицепс / Cordyceps Sinensis / е вид торбеста гъба използвана в традиционна китайска и тибетска медицина от векове. Използва се като средство за повишаване на енергията и издръжливостта, имунната функция и др. Кордицепс е източник на множество фитонутриенти – витамини (В1, В2, В12, Е, К), минерали (калий, натрий, калций, магнезий, желязо, селен), незаменими аминокиселини, ненаситени мастни киселини, ензими, полизахариди и др. Екстрактът от кордицепс притежава мощно имуномодулиращо, антиоксидантно, антитуморно и противогъбично действие.


Продуктът Cordyceps Sinensis Ektrakt на германската фирма VegaVero съдържа патентован CS-4 висококачествен екстракт от култивиран мицел на гъби кордицепс. Cordyceps CS-4 e щам подложен на множество клинични изпитвания, за оценка на ползите и качеството му, в сравнение с диворастящите гъби кордицепс. Cordyceps CS-4 е произведен чрез ферментационна технология и осигурява висока бионаличност. 

Основни ползи

Подобрява имунната функция

Кордицепс има силно изразено имуномодулиращо действие. Той повишава производството на бели кръвни телца и активира макрофагите (основни клетки на имунната система, противодействащи развитието на вируси и бактерии). Според проучванe публикувано в Chinese Journal of Integrated Traditional and Western Medicine екстрактът от кордицепс стимулира NK клетките (natural killers cells- клетки естествени убийци) и потиска развитието туморни клетки. NK клетките са известни с това, че имат способността да елиминират вирусно заразени клетки и да блокират клетки с абнормален растеж, още в ранен стадий.


Подобрява белодробната функция

Според проучвания, екстрактът от кордицепс може да спомогне за облекчаване на симптомите при някой респираторни заболявания, засягащи дихателната система (кашлица, хроничен бронхит, астма). Кордицепс въздейства върху функциите на белия дроб като намалява възпалението, потиска секрецията в белодробните алвеоли и увеличава белодробния капацитет. В двойно-сляпо, плацебо контролирано проучване проведено през 2017 г. от Department of Pulmonary Medicine в Китай е установено, че кордицепс значително повишава количеството на кислород при лица страдащи от ХОББ (хронична обструктивна белодробна болест). Според проведеното проучване кордицепс оказва антиспазмолитично и противъзпалително действие при лица страдащи от астма, намалява риска от поява на пристъпи и увеличава притока на кислород към белите дробове. Кордицепс може спомогне за по-бързо възстановяване на организма след бактериални или инфекциозни заболявания на дихателната система.


Увеличава нивата на аденозин трифосфат в организма.

Аденозин трифосфат е енергиен нуклеозид, намиращ се в човешкото тяло, чиято основна функция е да съхранява и пренася енергията между клетките. Той повишава количеството на кислород в тялото и подобрява енергийния метаболизъм. Според редица проведени роучвания CS-4 екстрактът от кордицепс увеличава производството на енергия в клетъчните митохондрии и повишава нивата на аденозин-трифосфат.


Мощен антиоксидант

Полизахаридите в екстрактът от гъби кордицепс оказват мощно антиоксидантно действие и допринасят за защита на клетките от вредното въздействие на свободните радикали. Свободните радикали участват в много нормални клетъчни процеси, но при високи нива в организма могат да бъдат изключително вредни. Свободните радикали могат да причинят увреждане на клетките, хронични възпаления и дори развитие на злокачествени образувания.

Какви са ползите от приема

 • Поддържа нормалното функциониране на имунната система.
 • Потиска развитието на клетки с анормален растеж.
 • Повишава възпротивителните сили на организма към вирусни и респираторни инфекции.
 • Ускорява възстановяването след грип и настинка.
 • Подпомага белодробната функция и клетъчната абсорбция на кислород.
 • Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес.
 • Забавя процесите на стареене.
 • Поддържа нормални нива на холестерол и триглицериди.
 • Спомага за разширяване на кръвоносните съдове и подобрява притока на кръв към сърцето и белите дробове.
 • Намалява риска от развитие на сърдечно-съдови заболявания.
 • Повишава издръжливостта, след физическо натоварване.

При какви състояния е подходящ

 • Отслабена имунна система.
 • Респираторни заболявания (грип, настинка).
 • Хронични възпалителни заболявания.
 • Заболявания на дихателната система (ХОББ, бронхит, астма, пневмония).
 • Хронична умора.
 • Повишени нива на холестерол и триглицериди.
 • Чернодробна стеатоза.
 • При прекомерен стрес и/или физическо натоварване.
 • При онкологични проблеми (като съпъстваща терапия към основното лечение, след консултация с лекар).

100% Веган. Икономична опаковка достатъчна за 4 месеца. Не съдържа: изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP. 

Съставки:

В 1 капс.:

Дн. доза:

Кордицепс 

/Cordyceps sinensis/ (eкстракт от мицел)

500 mg

500 mg

Осигуряващ полизахариди (40%) 

200 mg

200 mg

 

Капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

Забележка: Да не се използва при бременност или кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 1 капсула дневно, с достатъчно количество вода или храна.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин