Навигация
Кошница

Vegavero Candi-Aid Complex 120 капсули

Усъвършенствана натурална формула, специално създадена за да осигури здравословен баланс на бактерии при прекомерен растеж на Кандида албиканс в организма!

Кандида албиканс /Candida Albicans макар и да не е бактерия е вид гъбичен организъм, който съществува естествено в човешкия микробиомно може да се окаже инфекциозен или патогенен нашественик, когато са налице дефицити на полезни бактерии, хранителни вещества или компрометирана имунна система. 

Прекомерен прием на антибиотици, стероиди, перорални контрацептиви, бременност, рецидивиращи вагинални гъбични инфекции и диета, богата на прости въглехидрати, повишават значително риска от свръхрастеж на Кандида.

Стомашно-чревни проблеми (запек, диария, подуване на червата), кожни проблеми (екземи, акне), лош вкус в устата, чести промени в настроението, замаяност, хормонален дисбаланс са често срещани симптоми при свръхрастеж на Кандида.

 Кандида албиканс е най-често срещаната гъбична инфекция, откривана в устата, стомашно-чревния тракт и влагалището. Ако не се вземат мерки, в храносмилателния тракт тази гъбичка разгражда стените на чревната лигавица и прониква в кръвния поток. На помощ идва Candi-Aid Complex!


Какво съдържа Candi-Aid Complex?

Воден крес (кресон /крес) /Nasturium officinale/ е растение от семейство Кръстоцветни и използвано както в кулинарията, така и във фитотерапията заради многобройните му лечебни свойства. Изключително богат източник на витамини (А, В1, В2, С, Е, К, РР), минерали (сяра, хром, калий, калций, магнезий, желязо, манган), фитонутриенти и антиоксиданти. Листата на растението притежават мощни противогъбични и антипаразитни свойства, благодарение на своята фитонцидна активност. Кресът действа като естествен детоксикатор, пречиства кръвта от вредни, гъбички и токсини.

Черен чесън /Allium sativum/ е получен чрез ферментация на пресен чесън и осигурява високо съдържание на алицин. Редица изследвания доказват, че алицинът инхибира разпространението на гъбички и бактерии. Благодарение на антипаразитният му ефект може да предпази от свръхрастеж на Кандида.

Средноверижни триглицериди (MCT) са вид мазнина, съдържаща се в кокосовото масло и има мощни антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства. Използват се като традиционно средство за защита срещу храносмилателни разстройства, кандидоза и други гъбични инфекции. Благодарение на високото съдържание на каприлова, капринова и лауринова киселина (мастни киселини с противогъбични свойства), спомага за инхибиране на растежа на Кандида албиканс и други патогени. Лауриновата киселина в кокосовото масло е изключително ефективна срещу афти в устата и може да предотврати кандидозни инфекции в устата (млечница).

Маслина /Olea europaea/ представлява вид вечнозелено маслиново дърво, което принадлежи съответно към семейство Маслинови. Листата на маслиновото дърво са богати на фитонутриенти и антиоксиданти. Олеуропеинът е едно от двете най -биоактивни осъединения в маслиновите листа, наред с хидрокситирозола. Научни изследвания показват, че олеуропеинът притежава невероятен набор от здравословни свойства, включително антимикробни, противогъбични, антиоксидантни, противовъзпалителни, антивирусни. Олеуропеинът действа, като уврежда мембраната на бактерията и/или пречи на функционирането на бактериалната клетка. Това ефективно възпрепятства разпространението на бактериите. Нови клинични проучвания показват, че екстрактът от маслинови листа има силата да убива Кандида и да предотвратява бъдещия им свръхрастеж. Установено е, че екстрактът има почти два пъти по-силна антиоксидантна активност от този на гроздовите семки, зеления чай и витамините С и Е. Екстрактът от маслинови листа оказва и положителен ефект върху имунната система. Чрез стимулиране на имунните клетки, маслиновите листа повишават защитните механизми на организма срещу вредното размножаване на дрожди и други нашественици.

Екстракт от семена на грейпфрут /Citrus paradise/ се получава от семената, мембраните и пулпата на грейпфрут и е широко известен със своите противогъбични, антибактериални, антимикробни и антивирусни свойства. Екстрактът от семена от грейпфрут е концентриран източник на цитрусови флавоноиди и подпомага борбата с Кандида и други инфекции. Нови изследвания доказват, че семената от грейпфрут инхибират над 60 щама бактерии и дрожди. Той е ефективен както срещу грам положителни, така и срещу грам отрицателни бактерии.

Риган /Origanum vulgare/ е билка от семейство Ментови. Безценните му качества са използвани вече над 2500 години. В народната медицина се прилага за лечение на простуда, грип, инфекции на дихателните пътища и храносмилателни проблеми.. Риганът несъмнено е един от най -мощните естествени противогъбични средства. Редица изследвания потвърждават, че риганът е естествено средство за лечение на бактериален свръх растеж в тънките черва. Предимство, което риганът притежава срещу Кандида, е, че дрождите не развиват резистентност към него.

Lactobacillus rhamnosus / Лактобацилус рамнозус е един от най-популярните пробиотични щамове. Това е вид бактерия, която естествено се намира в червата. Подкрепя чревното здраве, като предотвратява свръх растежа на лоши бактерии. Подпомага храносмилането и облекчава симптоми на раздразнените черва. Научни изследвания показват, че Лактобацилус рамнозус контролира свръхрастежа на Кандида в организма.

Какви са ползите от приема?

 • Потиска растежа на Кандида албиканс
 • Насърчава вагиналното здраве при жените и предотвратява развитието на вагинални гъбични инфекции
 • Притежава мощни противогъбични и антибактериални свойства
 • Поддържа здравословен баланс на чревната микрофлора
 • Подобрява храносмилателните процеси
 • Бактериите не развиват резистентност при продължителен прием

При какви състояния е подходящ?

 • Свръхрастеж на Кандида албиканс
 • Рецидивираща кандидоза
 • Вагинални инфекции, инфекции на пикочните пътища
 • Ректален /вагинален сърбеж
 • Млечница (гъбички в устата)
 • Антибиотична резистентност
 • Прекомерен прием на антибиотици, стероидни и хормонални медикаменти
 • Синдром на пропускливите черва
 • Подходящ като допълваща терапия при основното лечение

100% Веган

Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО.

Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

Икономична опаковка достатъчна за 2 месеца! 

Съставки:

В 2 капс.:

В 2 капс./ Дн. доза:

Воден крес екстракт 

/Nasturium officinale/

250 mg

250 mg

Черен чесън 

екстракт от луковица /Allium sativum/

250 mg

250 mg

Средноверижни триглицериди, осигуряващи:

200 mg 

200 mg

каприлова киселина

100 mg

100 mg

Маслина екстракт от лист 

/Olea europaea/, осигуряващ:

200 mg

200 mg

Олеуропеин

80 mg

80 mg

Грейпфрут екстракт от семена 

/Citrus paradise/

200 mg

200 mg

Риган екстракт /Origanum vulgare/

150 mg

150 mg

Lactobacillus rhamnosus

(млечнокисели бактерии CFU* жизненоспособни микроорганизми

80 млрд. CFU*

80 млрд. CFU*

Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза)

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули.

Приложение:  Допринася за нормалното състояние на храносмилателната система и дебелото черво.

Забележка: Не се препоръчва при лица приемащи антикоагуланти. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода , по време или след хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина!

Годност и партида: Маркирани на опаковката. 

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин