Навигация
Кошница

Vegavero Дяволски нокът, бяла върба и джинджифил 120 капсули

Какво съдържа натуралната формула Teufelskralle Plus Mit Harpagosid 

Дяволски нокът / Harpagophytum procumbens/ - южноафриканско растение, получило названието си заради големите си кукообразни плодове. Корените му намират широко приложение във фармакологията и медицината. Те са изключително богати на иридоидни глокозиди (харпагозиди , харпагиди, бета ситостероли), флавоноиди (лутеолин, кемпферол), минерали (калций, магнезий, селен, цинк) и други важни нутриенти. Екстрактът от корен на дяволски нокът притежава противовъзпалително, антиревматично, обезболяващо и диуретично действие.

Безценните ползи на Дяволския нокът се дължат на съдържащите се в него иридоидни глюкозиди (харпагозиди). Това са противовъзпалителни съединения, свързани с глюкозни молекули и срещащи се предимно в растенията .

Дяволският нокът е източник и на полезни биофлавоноиди и фитостероли – мощни антиоксиданти на растителна основа, с противовъзпалителни и спазмолитични свойства.

Основни ползи

Корените от дяволски нокът намират най-често приложение за облекчаване на артритни и ревматични проблеми – дегенеративен ревматизъм, остеоартрит, ревматоиден артрит, анкилозиращ спондилит. Всички тези заболявания са свързани с хронично възпалените и болка в ставите, мускулите и фиброзната тъкан.

In vitro проучване проведено през 2014 г, за доказване ефикасността от приема на дяволски нокът при ревматични болки, показва, че всички пациенти потвърждават намаляване на болката в областта на ставите. Изследователите провеждащи клиничното проучване съобщават, че дяволският нокът е безопасна алтернатива на нестероидните противовъзпалителни средства при пациенти с дегенеративни ставни заболявания (като остеоартрит).

Корените от дяволски нокът притежават силно противовъзпалително действие. Те потискат растежа на TNF (протеин, произвеждан от белите кръвни клетки, който участва в началните възпалителни процеси и регулирането на имунните клетки) и цитокини (сигнални молекули, които посредничат и регулират имунитета, възпалението и хематопоезата).

Бяла върба /Salix alba/ е широколистно дърво и принадлежи към семейството Върбови. Намира широко приложение в медицината още от времето на Хипократ, заради безбойните си лечебни ползи .Кората от бяла върба притежава силни обезболяващи, противовъзпалителни и антикоагулантни свойства.

Основният компонент, съдържащ се в кората на бялата върба е салицин (химикал, подобен на аспирина). След като се метаболизира в организма, салицинът се превръща в салицилова киселина.Подобно на ацетилсалициловата, салициловата киселина намалява производството на някои простагландини (хормоноподобни вещества, регулиращи имунната система и възпалителни процеси в ставите .

Антиоксидантни съединения - полифенолни гликозиди и флавоноиди, също се срещат в кората на бялата върба. Доказано е, че те предпазват клетките от оксидативен стрес и различни симптоми, свързани със стареенето, като лоши физически показатели, когнитивен спад.

Според статия от 2015 г., публикувана в списанието Pythotherаpy Research , екстрактът от кора на бяла върба може да намали възпалителните реакции, при лица страдащи от дегенеративни заболявания на опорно-двигателния апарат, артритни и ставни болки.

Джинджифил /Zingiber officinale/ е подправка в кулинариятa, която се използва от векове за лечението на много здравословни проблеми. Коренът от джинджифил има мощни антиоксидантни свойства, полезни срещу хроничните възпалителни процеси в организма.

Съединението, отговорно за лечебните свойства на джинджифила е джинджеролът. Той може да намали оксидативния стрес, образуван в резултат от прекомерното възпаление в организма. Поради своите антибактериални качества, джинджифилът може да бъде полезен при овладяването на болката, свързана с някои заболявания, като артрит.

Проучване проведено от Университета в Маями показва, че екстрактът от джинджифил може да бъде естествен заместител на нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС). Проучването сравнява ефектите на силно концентриран екстракт от джинджифил, с плацебо , при 247 пациенти с остеоартрит на коляното. Джинджифилът повлиял значително болката и сковаността в колянните стави с 40 % спрямо плацебо проучваните.


Какви са ползите от приема?

 • Допринася нормалното състояние на опорно-двигателния апарат
 • Притежава антиревматично, противовъзпалително и обезболяващо действие
 • Подобрява функционалната подвижност и активност на ставите, възстановява еластичността на гръбначния стълб
 • Изключително добра алтернатива на нестероидните противовъзпалителни средства

При какви състояния е подходящ?

 • Намалена подвижност на ставите, вследствие на възпаление и болка
 • Дегенеративни ставни заболявания
 • Повишено натоварване на носещите стави (тежък физически труд, активен спорт, наднормено тегло)
 • Възпалителни ставни заболявания
 • Напреднала възраст
 • Автоимунни заболявания
 • Ревматични заболявания (ревматоиден артрит, остеоартрит, подагра, ревматизъм)
 • Фибромиалгия
 • Изкълчвания и навяхвания

100% Веган

Икономична опаковка достатъчна за 2 месеца!

Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО.

Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP.

Съставки:

В 2 капс.:

Дн. доза:

Дяволски нокът 

eкстракт от корен /Harpagophytum procumbens/

500 mg

500 mg

Осигуряващ харпагозиди

11 mg

11 mg

Бяла върба 

екстракт от кора /Salix alba/

200 mg

200 mg

от който салицин

30 mg

30 mg

Джинджифил 

екстракт от коренище /Zingiber officinale/

200 mg

200 mg

от който джинджероли

10 mg

10 mg 

 

Растителна капсула (хидроксипропилметил целулоза).

Подходящо за вегани.

Хранителна добавка, 120 капсули. 

Приложение: Допринася за нормалното състояние на ставите и хрущялите.

Забележка: Да не се използва по време на бременност, кърмене, aнтикоагуланти, при алергия към салицилова киселина. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни: По 2 капсули дневно, по време на хранене или непосредствено след това.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин