Навигация
Кошница

Vegavero Бета-глюкан имун про 90 капсули

Vegavero Бета-глюкан имун про 90 капсули
Безплатна
Доставка
Очаква доставка
Vegavero Бета-глюкан имун про 90 капсули
  74,81 лв.

  Beta Glucan Immu Pro на германската фирма VegaVero е натурален полизахариден комплекс от бета глюкани (извлечени от гъби Шийтаке, дрожди /Saccharomyces Cerevisiae/ и микроводорасли /Euglena gracilis /) с добавен витамин C и D3, които укрепват естествените защитни сили на организма.

  Имунната система е изградена от специализирани клетки, протеини, тъкани и органи (лимфни възли, тимус, сливици), които въпреки различното си разположение в човешкото тяло изпълняват една и съща функция. Те предпазват организма от вредни вирусни, бактериални или гъбични инфекции.

  Бета глюканите са биоактивни полизахариди, които се намират в най-различни хранителни източници- хлебна мая, овесени трици, лечебни гъби, водорасли и др. Те са изключително мощни имуностимулатори и имунодулатори, които засилват съпротивителни сили на организма и имат силно изразено противовирусно, антибактериално и антиоксидантно действие.


  Какво съдържа Beta Glucan Immu Pro

  • Бета глюкани от гъби Шийтаке

  Гъбите Шийтаке са естествен източник на бета глюкани (1.3 β-глюкан и 1.6 β- глюкан), витамини (В1,В2, В12,D, С), минерали (цинк, селен, желязо, магнезий) и аминокиселини. Гъбените бета глюкани притежават имуномодулиращи, антимикробни, антиоксидантни и противовъзпалителни свойства.

  Бета глюканите активират макрофагите и Т-клетките (вид клетки на имунната система) , които повишават естествените защитни сили на организма срещу вируси и бактерии. Екстрактите от гъби шийтаке повишават производството на секреторния имуноглобулин А (IgA).

  Имуноглобулин А е едно от най-често срещаните антитела в тялото. Антителата са протеини, създадени от имунната система за борба с вируси, бактерии и токсини. Главната функция на имуноглобулин А е да защитава лигавиците на тялото (дихателни пътища, стомашно-чревен тракт, слюнка). Toй блокира свързването на патогенните микроорганизми към епителните клетки и спира размножаването им. Лицата страдащи от дефицит на имуноглобулин А са податливи към чести респираторни, гастроинтестинални и пикочни инфекции, както и развитие на автоимунни заболявания.

  • Бета-глюкани от дрожди

  Най-мощните бета глюкани са дълговерижните 1.3 β и 1.4 β- глюкани, извлечени от дрождите Saccharomyces cerevisiae, намиращи се в клетъчните стени на маята. Saccharomyces cerevisiae е вид мая, използвана за печене, за производството на бира или вино в продължение на хиляди години. Тя е естествен източник на витамини В (В1, В2, В3, В6, В12) и минерали (калций, калий, фосфор, желязо, мед, цинк).

  Бета глюканите извлечени от дрожди Saccharomyces cerevisiae имат свойството на модулират имунната система. Те подобряват както вродения , така и адаптивния имунен отговор и повишават устойчивостта към микробни инфекции. Бета глюканите стимулират фагоцитната активност на имунните клетки (NK клетки и макрофаги) и освобождаването на интерлевкини, които подобряват способността на организма да устои на вредните токсини.

  Редица проведени проучвания, показват значително намаляване на вирусни и инфекциозни заболявания през зимния период при прием на бета глюкани извлечени от дрожди на хранителна мая. Бета глюканите, извлечени от Saccharomyces cerevisiae са мощни антиоксиданти. Те спомагат за защита на клетките от вредното влияние на оксадитивния стрес, образуван вследствие на околната среда (от ултравиолетовите лъчи, токсини от замърсеният въздух или цигарен дим), или породен от емоционален стрес, липса на сън и др.

  Проучвания показват, че дрождите от хранителна мая може да спомогнат и за намаляване нивата на триглицеридите и LDL (липопротеините с ниска плътност) и увеличаване на HDL (липопротеините с висока плътност). Те са ефективно средство за намаляване риска от развитие на на коронарна болест на сърцето, атеросклероза и инсулт.

  • Бета глюкани от микроводорасли

  Euglena gracilis е широко разпространено едноклетъчно микроводорасло, богато на хранителни вещества. Екстрактът от Euglena gracilis се извлича чрез ферментация на сушена биомаса от микроводорасли и съдържа повече от 50% 1.3 бета глюкани , както и аминокиселини , протеини, витамини, минерали и омега-3 мастни киселини.

  Бета глюканите извлечени от водорасли имат ниско молекулно ниво и осигуряват висока бионаличност. Те повишават имунната защита и стимулират размножаването на полезни бактерии (лактобацили и бифидобактерии) в червата.

  Според проучване проведено от KGK Science, Канада през 2019 г. бета 1.3 глюкани от ферментирали микроводорасли Euglena gracilis значително намаляват тежестта и продължителността на боледуване при инфекции на горните дихателни пътища. Te повишават имунния отговор и спомагат за поддържане на оптимална имунна функция.

  • Ацерола

  Ацерола наричана още тропическа вишна е малко дърво, което вирее в субтропичните райони (предимно Южна и Централна Америка). Екстрактът от плод на ацерола е с най-висока концентрация на натурален витамин С, което го прави по-лесно усвоим за организма, спрямо синтетичния витамин С.

  Освен това ацерола е изключително богата на множество фитонутриенти – витамини (В, А, К, E, бета каротин), минерали (магнезий, фосфор, желязо, калий). Ацерола стимулира имунната система и намалява риска от развитие на простудни заболявания. Притежава мощно антиоксидантно действие и способства възстановяването на организма след прекарани вирусни или бактериални инфекции.

  • Натурален Витамин D3 (от диви лишеи)

  Витамин D е мастноразтворим витамин, който се набавя главно при излагане на слънце. Витамин D3 играе съществена роля за укрепването на имунната система и активизира производството на Т и В-клетки. 

  T- и B-клетките са основния компонент на адаптивния (придобития) имунитет. T-клетките са отговорни за осъществяването на клетъчно-медиирания имунитет, докато B-клетките играят основна роля при хуморалния имунен отговор, произвеждайки антитела. Функцията на T- и B-клетките в организма е да разпознават и унищожават „чужди“ антигени (бактерии, вируси, токсини).

  Витамин D3 потиска цитокините, които биха могли да участват в свърхотговор на имунната система към вирусни инфекции. Според множество проведени проучвания витамин D3 е естествено средство за повишаване на имунитета и намаляване тежестта и честотата на респираторни заболявания (вируси, грип, настинки, бронхити и пневмонии).


  Основни ползи

  • Повишава естествените защитни сили на организма.
  • Активира макрофагите.
  • Повишава нивата на секторния имуноглобулин А (IgA).
  • Скъсява продължителността на боледуване.
  • Ускорява възстановяването след грип, настинки и бактериални инфекции.
  • Притежава естествени антимикробни, противогъбични и противовъзпалителни свойства.
  • Потиска активността на цитокините.
  • Намалява нивата на възпаление.
  • Спомага за поддържане на нормален енергиен баланс.
  • Неутрализира свободните радикали и противодейства на клетъчното увреждане.

  При какви състояния е подходящ

  • Отслабена имунна система.
  • Вирусни и бактериални инфекции.
  • Профилактика в есенно-зимния сезон.
  • По време на активна инфекция.
  • Простудни заболявания (настинка, остра вирусна инфекция, грип).
  • Чести рецидивиращи инфекции на дихателните пътища (тонзилити, бронхити).
  • Продължително боледуване.
  • Синдром на хроничната умора.

  100% Веган. Не съдържа: Изкуствени добавки, ГМО. Произведен според световни стандарти: ISO 9001, HACCP, GMP. 

  Съставки:

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  Шийтаке екстракт 

  450 mg

  450 mg

  Осигуряващ бета-глюкани

  135 mg

  135 mg

  Бета-глюкани (от дрожди) 

  /Saccaharomyces cerevisiae/

  319 mg

  319 mg

  Изсушена биомаса от водорасли Euglena gracilis

  375 mg

  375 mg

  осигуряващи бета-глюкани

  188 mg

  188 mg

  Ацерола екстракт от плод

  118 mg

  118 mg

  Осигуряващ витамин С

  20 mg

  20 mg

  Витамин D3

  5 µg

  5 µg

  Капсула (хидроксипропилметил целулоза).

  Подходящо за вегани.

  Хранителна добавка, 90 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

  Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: По 2 капсули дневно, с достатъчно количество вода или храна.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца, далеч от пряка слънчева светлина.

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Vanatari International GmbH, Германия, Берлин