Навигация
Кошница

Валериана Макс 200 мг 20 таблетки

Валериана Макс е лекарство от групата на седативните и сънотворни лекарства. Успокоява нервната система, отстранява чувството на възбуда и напрежение, премахва раздразнителността, безпокойството, контролира емоциите, скъсява времето за настъпването на съня и подобрява неговото качество. Таблетките валериана се използва при състояния на тревожност, нервно напрежение и нарушения на съня в резултат на стрес.

 

Състав:

Сух екстракт от корени валериана 200 mg (Valerianae radix extractum siccum) (5-8:1).

Спомагателни вещества: силицирана микрокристална целулоза, натриев нишестен гликолат, натриев стеарил фумарат. Филмова обвивка: опадрай II-розов, поливинилов алкохол, макрогол 3350, титанов диоксид (Е171), талк (Е553), кармин (Е 120), сънсет жълто FCF (Е 110).

 

Препоръчителна дозировка:

При възрастни и деца над 12 години, както и при пациенти в старческа възраст обичайната доза е 1 таблетка Валериана Макс 3 пъти дневно. Таблетките се приемат, несдъвкани, с достатъчно количество течност.

При нарушение в съня единична доза се приема до един час преди лягане. Ако се налага, дозата може да се увеличи на 2 таблетки, но не повече от 3 таблетки дневно.

За постигане на оптимален ефект се препоръчва лечението да продължи 2-4 седмици. Ако симптомите продължават или се влошават след двуседмично лечение е необходимо да се консултирате с лекар.

 

Опаковка: 20 таблетки

листовка

кратка характеристика на продукта