Навигация
Кошница

VAGIBIOM BALANCE PLUS / ВАГИБИОМ БАЛАНС ПЛЮС при влагалищни инфекции

Вагибиом Баланс Плюс е НОВО решение с 5 активни съставки и двоен ефект в борбата с често срещани интимни проблеми при жената като бактериална вагиноза и вагинални гъбички. То подпомага лечението на вагинални инфекции, като:

 • Успокоява сърбежа, паренето, сухотата, намалява неприятната миризма и регулира увеличената секреция.
 • Възстановява нивата на вагиналната киселинност.
 • Допринася за балансирането на влагалищната микрофлора.

Капсулите Вагибиом Баланс Плюс създават оптимални условия за възстановяване на естественото физиологично състояние на влагалището. Те съдържат присъщите вагинални пробиотици Lactobacillus acidophilus и комбинация от натурални активни компоненти (млечна киселина, екстракти от червена боровинка и гръмотрън), които позволяват поддържането на нормалната киселинност на влагалището и затрудняват прикрепването и размножаването на патогенните микроорганизми.

 

Характеристики:

 • Уникален по своя състав продукт за вагинално здраве.
 • Синергична комбинация от натурални активни съставки.
 • Бързо повлиява симптомите.
 • Лесен и удобен за прием: само по 1 малка капсула дневно в продължение на 6 дни.
 • Ефективен, безопасен и с отлична поносимост.
 • Напълно съвместим с антибиотично лечение.
 • Не е нужно да се съхранява в хладилник.

 

Състав (в 1 вагинална капсула):

 • Поликарбофил (полиакрилова киселина)
 • Lactobacillus acidophilus vysk8
 • Млечна киселина
 • Екстракт от червена боровинка (Vaccinium macrocarpon)
 • Екстракт от гръмотрън (Оnonis spinosa)


Спомагателни вещества:

Микрокристална целулоза, хипромелоза, талк, титанов диоксид, калциев лактат, магнезиев хидроксид, силициев диоксид, калциев фосфат.

 

Ролята на Вагибиом Баланс Плюс при вагинални инфекции

Вагиналните инфекции стават причина за най-различни оплаквания като сърбеж, дразнене, зачервяване, сухота, парене, болка по време на полов акт или повишена и с неприятна миризма вагинална секреция.

Повечето вагинални инфекции са резултат от дисбаланс във вагиналната среда – т.нар. влагалищна микрофлора. От всички изграждащи тази среда видове, млечнокиселите бактерии играят може би най-важната роля в защитата на влагалището. Те се грижат за физиологичната киселинност на влагалището, като му осигуряват защита от патогенни микроорганизми.

Промяната на киселинността, дори и само временна, е достатъчна за изменения в състава на вагиналната микрофлора. Когато патогенните бактерии или гъбички са доминиращи в сравнение с млечнокиселите бактериии, настъпва дисбаланс във вагиналната среда и в резултат на това могат да възникнат различни инфекции като бактериална вагиноза или вагинална кандидоза.

Поликарбофил

Наричан още полиакрилова киселина, това е съединението, на което се базира основното действие на Вагибиом Баланс Плюс. То подобрява полепването на продукта към стената на влагалището за дълъг период от време. Когато се постави във влагалището, поликарбофилът набъбва и абсорбира вода, което подобрява хидратацията, мекотата и еластичността на тъканите и образува хидратиран защитен слой.

Освен това поликарбофилът има способността да понижава нивото на рН и да го запазва във физиологичния диапазон (pH 3,5-4,5), като по този начин осигурява оптимални условия за възстановяване на естествената вагинална флора при бактериална вагиноза и вагинална кандидоза (A.Fiorilli et al 2005, M. Milani et al 2000)

Lactobacillus acidophilus

Това са лактобацили с добре проучено вагинално приложение, които директно се конкурират с влагалищните патогени, намаляват на влагалищното pH и произвеждат на антимикробни вещества като киселини и водороден пероксид.

Установено е, че доминиращият бактериален вид във влагалището на здрави български жени е именно L.acidophilus (Dimitrova SP et al 2008), като е доказана тяхната предпазващата роля за нормалното състояние на вагиналния микробиом в репродуктивна възраст (Shopova E. 2016).

Гръмотрън (Оnonis spinosa)

Билка с доказан в клиничната практика спомагателен ефект при лечението на вагинални бактериални инфекции (ESCOP Monographs 2003). Притежава добър антимикробен ефект срещу Escherichia coli, C.albicans, C. glabrata и C.krusei (А. Al-Snafi 2020).

Червена боровинка (Vaccinium macrocarpon)

Доказано е, че полифенолите от червена боровинка защитават ендотелните клетки от оксидантния стрес и различни медиатори на възпалението (Youdim et al 2002). Активността на червената боровинка срещу образуването на биофилм от кандида и анаеробни бактерии се дължи отчасти на свойството на проантоцианидите да предотвратяват прилепването на патогените към телесните лигавици (H. S. Rane et al 2014) .

Млечна киселина

Млечната киселина се синтезира във влагалището от лактобацилите като част от карбохидратната ферментация на гликоген. Свободната млечна киселина прониква през клетъчната мембрана на патогените и понижава тяхното вътрешно рН, като по този начин блокира техните вътреклетъчни метаболитни процеси и спира тяхното развитие.

 

Препоръчителна дозировка:

Използвайте Вагибиом Баланс Плюс в продължение на 6 дни. Поставяйте една вагинална капсула във влагалището веднъж дневно, вечер, преди лягане.

Продуктът не трябва да се използва за повече от 30 последователни дни. Лечението може да бъде възобновено след 4 дни пауза.

 

Начин на приложение:

Измийте ръцете и зоната около вагината с топла вода и сапун преди да поставите капсулата. Капсулата се поставя дълбоко във влагалището, за предпочитане в легнало положение.

Зоната около вагината трябва да е чиста и суха. В случай на вагинална сухота, навлажнете капсулата с вода, преди да я поставите във влагалището. Не превишавайте препоръчаната доза.

В някои случаи капсулата не се разтваря напълно и остават малки частици във вагината. Това е нормално явление и те ще се изхвърлят извън влагалището след известно време.

 

Опаковка: 6 капсули

 

Предупреждения:

 • Да се съхранява на място, недостъпно за деца;
 • Ако получите някаква алергична реакция, прекратете използването на продукта;
 • Не поглъщайте капсулата. Само за вагинално приложение;
 • Да не се използва в случай на известна алергия към дадена съставка;
 • Консултирайте се с Вашия лекар преди употреба, ако сте бременна или кърмите.

Възможни нежелани реакции: Реакции на свръхчувствителност или нежелани реакции могат да се появят след употреба, особено ако тя е продължителна. Ако получите някакви нежелани реакции, уведомете Вашия лекар или фармацевт.

Противопоказания: Вагибиом баланс капсули не трябва да се използват от имунокомпрометирани пациенти. Да не се използва в случай на известна алергия към дадена съставка.

Съхранение: Съхранявайте продукта в оригиналната опаковка, на сухо място (5-25°C) и далеч от източници на топлина. Не излагайте на слънчева светлина.

Медицинско изделие: Вагибиом баланс® е клас IIa медицинско изделие съгласно Medical Device Directive 93/42/EEC.

Срокът на годност е отбелязан на долната част на опаковката.

 

Производител: PK Benelux BV Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, NL

Дистрибутор: „Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. 02/ 963 33 59, info@naturpharmabg.com