Навигация
Кошница

Уримил маг грижа за сърцето и мускулите

Уримил Маг е усъвършенствана формула за онези от вас, които търсят повече от магнезий за оптималната работа на сърцето и мускулите, добрия електролитен баланс, повече тонус и енергия.

Уримил Маг подхранва сърцето и мускулите с два вида магнезий, коензим Q10, пиридоксин (витамин В6), тиамин (витамин В1) и съдържа калий под формата на калиев цитрат.

С активната си формула Уримил Маг спомага за намаляване на чувството на отпадналост и умора и за нормалното протичане на метаболизма.

Защо магнезий?

Магнезият е есенциален хранителен елемент и един от най-изобилните минерали в тялото. На биологично ниво той действа като електролит и кофактор за над 300 ензима. Участва в производството на енергия (АТФ), метаболизма на глюкозата, синтеза на ДНК и протеините, нервната проводимост, образуването и активацията на витамин D, здравето на костите, сърдечната и мускулната функция.

За съжаление съвременната диета е сравнително бедна на естествени източници на магнезий и много хора не успяват да си осигурят препоръчителния дневен прием. Картината допълнително се усложнява от факта, че магнезият се елиминира от тялото сравнително бързо с отделянето на течности, особено при активно спортуващите и работещите тежък физически труд. Други групи с повишен риск от магнезиева недостатъчност и дефицит са страдащите от стомашно-чревни състояния, пациентите с инсулинова резистентност и диабет, злоупотребяващите с алкохол.

Недостатъчните нива на магнезий се свързват с повишен риск от затлъстяване, сърдечно-съдови болести, метаболитен синдром, остеопороза и диабет, което ги превръща в актуален проблем на общественото здраве.

Синергията магнезиев оксид + магнезиев цитрат

Комбинацията между магнезиев оксид и магнезиев цитрат е високо ценена заради т.нар. „депо“ ефект или двуфазно действие.

Магнезиевият цитрат е органична форма на магнезий с бързо усвояване и висока бионаличност. Това означава, че той започва да действа незабавно след прием и се асимилира от тялото в много по-пълна степен.

Магнезиевият оксид е неорганична и висококонцентрирана форма на магнезий. Тя е по-малко разтворима и постъпва в кръвообращението значително по-бавно, захранвайки организма контролирано и за по-продължителен период от време. Тъй като магнезиевият оксид не повишава рязко серумните нива на магнезий, рискът от бързото му елиминиране от тялото е по-нисък.

Коензим Q10

Коензим Q10 е мастроразтворимо витаминоподобно съединение, което е с критична роля в производството на биологична енергия (АТФ) и служи като потентен антиоксидант, неутрализиращ свободните радикали в липидите и мастните структури на тялото.

Неслучайно веществото е с най-висока концентрация в активните тъкани, най-богати на митохондрии (енергийните фабрики на клетката) – сърдечния мускул и скелетната мускулатура.

Тялото е способно да произвежда коензим Q10 за собствени нужди, но редица фактори могат да влошат тази способност, в това число възраст, подлежащи медицински състояния, прием на лекарства и непълноценна диета.

Витамин В6

Витамин В6 участва в регулирането на хормоналната дейност, допринася за нормалното производството на енергия и за намаляването на чувството на отпадналост и умора. Той е въвлечен в метаболизма на белтъчините и гликогена, имащи отношение към изграждането на мускулите и тяхната способност да извършват работа.

Освен това витамин В6 подобрява клетъчното усвояване на магнезия, ограничава неговото отделяне от тялото и подобрява неговата ефективност.

Витамин В1

Витамин В1 допринася за нормалната сърдечна функция и за нормалното функциониране на нервната система, благодарение на която мозъчните импулси достигат до мускулите и желанието ни за движение се превръща в реална физическа активност.

Магнезият асистира ролята на този витамин, подпомагайки усвояването и преобразуването в биологично активна форма. Ето защо дефицитът на витамин В1 е труднопреодолим, ако нивата на магнезий в тялото са недостатъчни.

 

Активни съставки (в 1 капсула):

Магнезиев оксид (60% магнезий): 325,84 мг

Магнезиева сол на лимонената киселина (магнезиев цитрат) (мин. 30% магнезий): 166,67 мг

    доставящи общо 245,5 мг магнезий (65% NRV*)

Коензим Q10 (убликвинон) (100% коензим Q10): 20 мг

Пиридоксин хидрохлорид (82,26943% витамин В6): 3,04 мг, доставящи 2,5 мг Витамин В6 (178,5% NRV*)

Тиаминов хидрохлорид (78,475 % витамин B1): 1,41 мг, доставящи 1,1 мг витамин В1 (100% NRV*)

 

*NRV = референтни хранителни стойности | Не съдържа ГМО | Не съдържа алергени

 

Състав:

Магнезиев оксид (60 % магнезий), магнезиева сол на лимонената киселина (магнезиев цитрат) (мин. 30% магнезий), регулатор на киселинността (калиев цитрат), коензим Q10 (убликвинон) (100% коензим Q10), пиридоксин хидрохлорид (82,26943% витамин В6), тиаминов хидрохлорид (78,475% витамин B1), запълващ агент (микрокристална целулоза), антислепващ агент (магнезиева сол на мастни киселини), червени желатинови капсули (желатин, червен железен оксид).

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула Уримил Маг дневно.

 

Опаковка: 30 капсули

 

Противопоказания: Да не се използва при бременност, кърмене и от деца под 6 години. Да не се употребява при свръхчувствителност към някоя от съставките.

Предупреждения: Да не се превишава препоръчителната дневна доза. Хранителната добавка да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да се съхранява на място, недостъпно за малки деца.

Условия на съхранение: На сухо, хладно и проветриво място, при температура под 25оС.

Поради наличието на суровини от естествен произход в състава, в различните произведени партиди могат да се наблюдават леки органолептични разлики (цвят, мирис и вкус), които не влияят на качеството на продукта.

 

Производител: Plantapol – Spain, C/G 18, Pol.Malpica – Alfinden, La Puebla Del Alfinden Zaragoza, Spain

Дистрибутор: „Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633359