Навигация
Кошница

URIMIL FORTE NEURO / УРИМИЛ ФОРТЕ НЕВРО загряващи пластири с арника, дяволски нокът и магнезий 7 бр.

Уримил Форте Невро пластири са най-новият представител на фамилията Уримил – пълна гама от научно формулирани продукти, препоръчвани от специалисти. Те са продукт за локална употреба, който може да се прилага както при остри, така и при хронични състояния, засягащи нерви, мускули, стави и сухожилия.

Пластирите Urimil Forte Neuro са изработени от нетъкана материя с биологично съвместима, комфортна и недразнеща повърхност, напоена със синергична комбинация от 5 активни съставки:

 • Уридин
 • Екстракт от арника (Arnica Montana)
 • Екстракт от дяволски нокът (Harpagophytum Procumbens)
 • Метилсулфонилметан (dimethyl sulfone)
 • Магнезий (магнезиев хлорид)

Продуктът е с технология, която осигурява постепенно освобождаване в продължение на 24 часа на съдържащите се активни съставки, насочени към:

 • намаляване на възпалението
 • стимулиране на кръвообращението и възстановителните процеси
 • оказване на загряващ ефект и подобряване на комфорта в засегнатата област

Пластирите Уримил Форте Невро могат да се използват самостоятелно и в комбинация с Уримил Гел, като във втория случай двата продукта взаимно допълват и подсилват ефекта си и получавате синергия от незабавното действие на гела и продължителния ефект на пластирите.

Големият им размер от 8 х 14 см ги прави подходящи за залепване на големи участъци от тялото като кръста и гърба, а при нужда от третиране на по-малка зона пластирът е с предвидена възможност за разполовяване.


 * Изображенията са с илюстративна цел и служат да онагледят размера на пластирите Уримил. Реалният им цвят е полупрозрачно-бял, а покриваната площ може да варира според размерите на тялото ви. 


Характеристики:

 • Локално приложение
 • Продължително 24-часово действие
 • Натурални съставки
 • Комбинация от 5 проучени активни вещества с допълващо се действие
 • Натурални съставки
 • Бърз и траен загряващ ефект
 • Дискретни, не се виждат под дрехите
 • Гъвкави и немазни, лесни за поставяне
 • С лек и приятен аромат
 • Комфортни, биологично съвместими с кожата
 • Голям размер 8 х 14 см, с възможност за разполовяване при нужда от покриване на по-малък участък
 • Произведени в Нидерландия

 

Състав:

Acrylates Copolymer, Arnica Montana Flower Extract, Harpagophytum Procumbens Root Extract, Vanillyl Buthyl Ether, Disodium Uridine Phosphate, Dimethyl Sulfone, Sodium Chloride, Magnesium Chloride, Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin.

 

5 активни съставки със синергичен ефект

Уридинът е нуклеотид (градивна единица на нуклеинови киселини като ДНК и РНК), който след локално приложение се абсорбира през кожата и води до възстановяване на структурата и функцията на нервите (Hartinger et. al., 2012). Уридин участва в синтеза на РНК, протеини и фосфолипиди, които са ключови за изграждането на клетъчните мембрани и обвивките на невоните. Стимулира възпроизвеждането на нервните клетки и формирането на нови нервни израстъци (Manhães et. al., 2017). Фармакологични изследвания сочат, че уридин ускорява и подпомага невромускулното възстановяване и потиска провеждането на болката в гръбначния мозък.

Арника (Arnica montana) е растение от семейство Слънчогледови, което расте основно в Сибир, Централна Европа, Канада и Южна Америка. Основните активни съставки в екстракта от арника са т.нар. сескитерпенови лактони. Най-важен от тях може би е хеленалинът, който има противовъзпалителен (Lyss et. al., 1998), охлаждащ и обезболяващ ефект. Приложен локално екстрактът от арника се използва за лечение на остеоартрит, ревматоиден артрит, успокояване на болката в мускулите, заздравяване на синини, навяхвания и рани.

Дяволски нокът (Harpagophytum procumbens) е целогодишно растение, което може да се открие само в Южна Африка и поради тази причина наричан още и африкански здравец. Активните му съставки в екстракта от него имат силно изразен противовъзпалителен и обезболяващ ефект и локалното му приложение води до подобряване подвижността и качеството на живот при пациенти с остеоартрит, ревматоиден артрит, тендинит и болки в кръста (Wegener, 2000; Denner, 2007).

Метилсулфонилметан (МСМ) е органично серно съединение, естествен източник на сяра за организма. MSM има висока способност да преминава през клетъчните мембрани и въздейства на различни клетки и тъкани. Приложен локално изглажда и омекотява кожата, повишава енергията, циркулацията и метаболизма и ускорява заздравяването на раните. Има антиоксидантен и противовъзпалителен ефект (Butawan et. al., 2017), които играят важна роля при пациенти с остеоартрит. MSM e ефективен при мускулна болка след физическо натоварване заради доставянето на сяра в съединителната тъкан и предотвратяване локалното възпаление в резултат на микротравмите.

Магнезият (Mg) отпуска мускулатурата и намалява болката чрез блокиране на NMDA-рецепторите в нервните клетки. Приложен локално, той преминава през кожата и повишава нивата на магнезий в организма, като тези нива зависят от концентрацията на прилагания препарат и времето на експозиция (Kass et. al., 2017; Chandrasekaran et. al., 2016). Той е кофактор в над 300 ензимни реакции в организма и е важен за контракцията на мускулите, нервната сигнализация и нервно-мускулната проводимост. Ето защо магнезият е важен при лечението на заболявания на периферната нервна система и опорно-двигателния апарат, като значително облекчава симптоми като болка, изтръпване и мравучкане (Na et. al., 2011).

 

Начин на употреба:

 1. Преди да приложите пластира Уримил Форте Невро, измийте добре ръцете си със сапун и вода. Почистете кожата, за да премахнете всякакви замърсявания, лосиони или масла и подсушете кожата с кърпа.
 2. Отстранете защитния слой на пластира и прикрепете с лепкавата страна върху кожата. Използвайте пръстите си, за да се уверите, че пластирът е поставен здраво върху кожата. Не трябва да има неравности или гънки.
 3. След прилагане се уверете, че пликът е затворен, за да запазите останалите пластири.

Прилагайте по един пластир Urimil Forte Neuro дневно.

Пластирите са немазни и лесни за поставяне. Те са гъвкави и не се виждат под дрехите. Приятният и слаб аромат на пластира няма да причини пенетрантна миризма.

 

Опаковка: 7 пластира с размер 14 х 8 см

 

Предупреждения: Не използвайте при алергия към някоя от съставките / Само за външно приложение; Продукт за еднократна употреба / Избягвайте контакт с очите / Не поставяйте върху отворени рани или увредена кожа / Преустановете употребата в случай на свръхчувствителност или дразнене / Пазете от деца.

 

Производител: PK Benelux BV Vluchtoord 17, 5406 XP Uden, Нидерландия

Дистрибутор: „Натурфарма България” ЕООД, гр. София, ул. Янко Софийски 21, тел. +35929633359, info@naturpharmabg.com