Навигация
Кошница

SWANSON / СУОНСЪН хелатиран цинк 30 мг 90 капсули

Цинкът е важен микроелемент, необходим за здравето на имунната система, както и за множество процеси в човешкото тяло, сред които синтеза на протеини, синтеза на ДНК и др. Нещо повече - растежът и развитието на тялото разчитат също в голяма степен на цинка поради неговата роля в деленето на клетките. Цинкът също така е необходим за дейността на над 300 ензими, които подпомагат метаболизма, храносмилането, нервната функция и много други процеси. Неговата липса може значително да увеличи риска от бактериални и вирусни инфекции.

Swanson / Суонсън хелатиран цинк съдържа цинков глицинат. Това е хелатирана форма, при която цинкът се свързва с хелатиращ агент – аминокиселината глицин, за да се увеличи степента на усвояване на активното вещество от организма.

  • Стимулира защитните сили на организма
  • Намалява риска от вирусни инфекции
  • Защитава здравето на очите, сърцето и кожата

Дефицитът на цинк може сериозно да влоши работата на имунната система, а неговият прием може да съкрати тежестта на симптомите при настинка с до 40%.  

Цинкът е добре известен също така с ролята си в контрола на кръвната захар. Смята се, че Цинкът може да помогне за поддържане на нивата на кръвната захар в норма и да подобри чувствителността на тялото Ви към инсулина.

Освен това се смята, че цинкът подкрепя работата на сърцето, подобрява здравето на очите, като намалява риска от макулна дегенерация, и увеличава плодовитостта при мъжете.

Качество

Суонсън притежава най-високия Рейтинг "А" за безопасност от Националната асоциация за храни и хранителни продукти в САЩ. Всички продукти на Суонсън имат GMPs  сертификати за добри производствени практики. Те гарантират, че производителят използва висококачествени съставки с гарантиран произход и контрол, сигурни опаковки, чисти съоръжения и спазва безопасните процедури на производство.

 

Състав:

Всяка капсула съдържа 30 мг цинк (от TRAACS® цинков глицинат хелат)

Други съставки: оризово брашно, желатин, глицин, лимонена киселина, силициев диоксид, магнезиев стеарат

 

Препоръчителна дозировка:

Приемайте по 1 капсула Swanson / Суонсън хелатиран цинк на ден с храна и вода. Приемът на цинк на празен стомах може да причини стомашно разстройство при някои хора.

 

Допълнителни предписания:

Продуктът е хранителна добавка. Да не се използва като заместител на разнообразно хранене. Не се препоръчва за лица под 18 годишна възраст. Консултирайте се с вашия лекар преди употреба, ако сте бременна, кърмите, приемате лекарства, които се отпускат по лекарско предписание.

 

Опаковка: 90 капсули