Навигация
Кошница

Mushroom Wisdom Super Lion's Mane / Супер Лъвска грива, 120 V таблетки

Mushroom Wisdom Super Lion's Mane / Супер Лъвска грива, 120 V таблетки
Безплатна
Доставка
Mushroom Wisdom Super Lion's Mane / Супер Лъвска грива, 120 V таблетки
  80,05 лв.
  Купи
  Продуктът Super Lion’s Mane на Mushroom Wisdom съдържа екстракт от плодно тяло на медицинската гъба Лъвска грива (Hericium erinaceus), в комбинация с витамин С.

  Терапевтичното приложение на лечебната гъба Лъвска грива, позната още като Ямабушитаке (Yamabushitake) датира от векове в медицината на Китай, Индия, Япония и Корея. Нейните биоактивни вещества осигуряват множество ползи, но основното им въздействие засяга мозъка, храносмилателната система и сърцето. 

  Храна за мозъка

  В природната медицина Лъвска грива е известна предимно като естествено ноотропно средство, което подпомага процесите, свързани с обучението и паметта, подобрява познавателните способности и намалява риска от спад в мозъчната функция.

  Ноотропният ефект на гъбата се дължи на съдържащите се в нея еринацини и хериценони. Тези съединения стимулират синтеза на т. нар. растежен фактор за нерви (nerve growth factor, NGF) - протеинът, отговорен за растежа и оцеляването на мозъчните клетки (неврони). 

  Изследване, публикувано в International Journal of Medicinal Mushrooms представя данни, според които Лъвска грива подобрява функционирането на мозъка като стимулира растежа на аксона (къс израстък, част от неврона) и дендритите (дълги израстъци, част от неврона).

  Благодарение на тези си механизми на действие, медицинската гъба Лъвска грива подобрява процесите на заучаване и запаметяване на нова информация, и намалява риска от болестта на Алцхаймер - дегенеративно мозъчно заболяване, което причинява прогресивна загуба на паметта.

  Висококачествените екстракти от Лъвска грива въздействат благоприятно и върху т. нар. клетки PC12, като ги предпазват от увреждане. Това откритие може да се окаже изключително важно за профилактиката и лечението на различни мозъчни заболявания.

  Опасността от исхемично увреждане на невроните също е от значение, що се отнася до мозъчните заболявания. Лабораторни тестове, проведени в Тайван сочат, че Лъвска грива редуцира този риск.

  Други ползи от Лъвска грива
  • Намалява умората и поддържа психичния тонус.
  • Въздейства благоприятно на сърдечното здраве и кръвоносната система като спомага за контрола върху нивата на холестерола и намалява риска от образуване на кръвни съсиреци.
  • Подпомага здравето на стомашно-чревния тракт: допринася за нормалното храносмилане, проявява антибактериална активност срещу патогена H. Pylori и облекчава симптомите при язва на стомаха и дванадесетопръстника.
  • Оказва мощно антиоксидантно и противовъзпалително действие.
  • Укрепва имунитета и намалява риска от инфекции.
  • Допринася за балансиране нивата на кръвната захар, подобряване чувствителността на клетките към инсулина и облекчаване на болката при диабетна невропатия.

  Екстрактът от медицинската гъба Лъвска грива на компания Mushroom Wisdom стимулира когнитивната функция, допринася за нормалното състояние на сърдечно-съдовата система и подпомага храносмилането.

  Mushroom Wisdom има над 25 години опит в производството на висококачествени екстракти от медицински гъби в подкрепа на физическото и психичното здраве.

  Съставки:В 1 табл.:Дн. доза:
  Лъвска грива /Hericium erinaceus/, екстракт от плодно тяло250 mg1000 mg
  Витамин С(аскорбинова киселина)20 mg80 mg

  Микрокристална целулоза, кроскармелоза натрий, силициев диоксид, диклациев фосфат, калциев стеарат, хидроксипропил метилцелулоза.

  Не съдържа: глутен, пшеница, соя, млечни продукти, изкуствени оцветители, аромати, консерванти. Подходящо за вегетарианци.

  Хранителна добавка, 120 V-таблетки.

  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
  Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
  Шипка25 mg25 mg
  Общо въглехидрати1 g1 g
  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
  Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
  Шипка25 mg25 mg
  Общо въглехидрати1 g1 g
  Дозировка и приложение

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната и храносмилателната система, черния дроб и мозъчната дейност.

  Забележка: при бременност или кърмене се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

  Дозировка: По 4 таблетки веднъж дневно или по 2 таблетки 2 пъти на ден.

  Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: маркирани на опаковката. 

  Производител

  Производител: Mushroom Wisdom, Inc, USA

  Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48