Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS / НАТУРАЛ ФАКТОРС Super Immune Formula, 90 софтгел капсули

Super Immune Formula съчетава едни от най-ефективните природни съставки за стимулиране на имунитета и защита от вирусни и бактериални инфекции.


Всяка софтгел капсула Super Immune Formula съдържа витамини А и D3, основни микроелементи - цинк, магнезий и мед, както и омега-3 есенциални мастни киселини. В комбинация тези хранителни вещества изпълняват широк спектър структурни и биохимични роли по отношение на имунната система.

  • Витамин А

Мастноразтворим витамин, необходим за поддържане на имунитета, клетъчната диференциация, кожата, лигавиците и зрението.

Известен е и като „противовъзпалителен витамин“ заради критично важните си ефекти върху имунната функция. Играе регулаторна роля в клетъчния и хуморалния имунен отговор, и демонстрира съществени ползи по отношение лечението на различни инфекциозни заболявания.

Въпреки че основните клинични прояви при недостиг на витамин А се отнасят до зрението и появата на нощна слепота и ксерофталмия (сухота в окото), е добре известно, че дефицитът на витамин А предизвиква и нарушения в имунната функция, анемия и повишен риск от инфекциозни заболявания.

Недостигът на витамин А се свързва с промени в лигавичните повърхности, включително тези на окото, орофаринкса (устната част / mesophryngs), дихателните пътища, стомашно-чревния тракт и пикочо-половите пътища.

Неблагоприятните промени в лигавичните повърхности, предизвикани от недостига на витамин А, представляват нарушение на първата линия на защита на имунната система и са причина за по-тежката заболеваемост от респираторни и стомашно-чревни заболявания при хора с дефицит.

  • Витамин D

Мастноразтворим витамин, най-известен е с ползите си за костите и зъбите, но също така крайно необходим за имунната функция.

Той оказва съществено влияние върху имунния отговор. Притежава както противовъзпалителни, така и имунорегулиращи свойства, и е от решаващо значение за активиране защитните сили на имунната система.

Известно е, че подобрява функцията на имунните клетки, включително на Т-клетките и макрофагите, които защитават организма от вируси и бактерии.

Ниските нива на витамин D се свързват с повишен риск от имунни нарушения и респираторни заболявания, включително туберкулоза, астма, хронична обструктивна белодробна болест (ХОББ), както и вирусни и бактериални респираторни инфекции.

  • Цинк

Този минерал осигурява широк спектър ползи - подобрява имунната функция, стимулира производството на протеини и ДНК, спомага за заздравяването на рани, участва в растежа и развитието през периода на детството, осигурява висока антиоксидантна защита, предотвратява увреждането на клетките в ретината и намалява риска от свързаната с възрастта макулна дегенерация и загуба на зрение, подпомага репродуктивното здраве.

Цинкът засяга множество аспекти на имунната система и е от решаващо значение за нормалното развитие и функцията на клетките, медииращи вродения имунитет, неутрофилите и NK-клетките.

Дефицитът на цинк повлиява неблагоприятно фагоцитозата – процеса, при който имунните клетки поглъщат и унищожават патогените, включително вируси и бактерии.

Установено е, че при хроничния дефицит на цинк производството на провъзпалителни цитокини се увеличава, което може да задейства развитието на различни възпалителни заболявания.

Недостигът на цинк се свързва с повишен риск от инфекции, включително пневмония.

  • Мед (глюконат)

Този микроелемент има важно значение за редица органи и системи в тялото:

  • укрепва имунното здраве
  • стимулира производството на червени кръвни клетки и увеличава абсорбцията на желязо
  • поддържа здравето на нервните клетки
  • стимулира синтеза на колаген – протеин, участващ в изграждането на костите и тъканите

По отношение на имунитета: дефицитът на мед води до намаляване броя на белите кръвни клетки (неутрофили) – състояние, известно като неутропения, при което рискът от развитие на сериозни инфекции се увеличава.

Микроелементът мед служи и като кофактор на ензим, участващ в коагулацията на кръвта (кръвосъсирването) и спомага за поддържане еластичността на кръвоносните съдове. Това му свойство го превръща във важен хранителен елемент, подпомагащ защитата от образуване на тромби вследствие на възпалителни процеси в тялото.

  • Магнезий

Този минерал е широко известен с ползите си за сърдечното здраве, нервната система и мозъка, костите, зъбите и мускулите. През последните няколко години обаче, се обръща все по-голямо внимание и на въздействието му върху имунната функция.

Различни проучвания показват, че магнезий влияе върху начина, по който функционират двата основни клона на имунната система - вроденият имунитет и адаптивният имунитет. Установено е, че магнезият действа като кофактор за различни реакции на имунната система и повлиява благоприятно способността на някои имунни клетки да се мобилизират срещу нежеланите патогени.

Дефицитът на магнезий корелира с по-високите нива на възпаление в тялото. Различни проучвания установяват, че приемът на магнезиеви добавки води до значително намаляване нивата на С-реактивен протеин (CRP) в кръвта, който се произвежда от черния дроб и служи като маркер на възпалението. 

  • Омега-3 полиненаситени мастни киселини

Омега-3 мастни киселини EPA и DHA оказват редица благоприятни ефекти, засягащи сърдечно-съдовата система, мозъка и нервната система, зрението, кожата, костите и ставите.

Особено важно тяхно свойство по отношение на имунитета е мощното им противовъзпалително действие. Омега-3 мастни киселини намаляват производството на молекулите и веществата, свързани с възпалението, включително възпалителните ейкозаноиди и цитокини. 

Някои изследвания показват, че омега-3 подпомагат функционирането на белите кръвни клетки и подобряват имунната реакция, свързана с елиминирането на патогените. Тази им способност в комбинация с мощния им противовъзпалителен ефект, ги превръща в отлично естествено средство за профилактика и подпомагаща терапия на инфекции, предизвикващи опасно високи нива на възпаление в тялото.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Рибено масло (аншоа, сардина и/или скумрия)150 mg150 mg
EPA (ейкозапентаенова к-на)54 mg54 mg
DHA (докозахексаенова к-на)40.5 mg40.5 mg
Витамин А (палмитат)500 IU /150 µg 500 IU /150 µg
Витамин D3 (холекалциферол)1000 IU / 25 µg1000 IU / 25 µg
Цинк (бисглицинат)4 mg4 mg
Мед (глюконат)0.5 mg0.5 mg

Софтгел капсула (желатин, пречистена вода, глицерин, рожков), маслко от соеви зърна, лецитин, пчелен восък, магнезий (HVP* хелат) - 50 mg. 

Не съдържа: изкуствени оцветители, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, захар, пшеница, глутен, дрожди, соя, яйца, черупчести, ядки, ГМО.

Хранителна добавка, 90 софтгел капсули.

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за нормалното функциониране на имунната система.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза. 

Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 65-годишна възраст: Пo 1 софтгел капсула дневно по време или след хранене, няколко часа преди или след прием на други медикаменти.

Съхранение: на хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: маркирани на опаковката. 

Производител

Производител: Natural Factors, Canada 

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48