Навигация
Кошница

Diet - Food Super Erythritol / Еритритол 500 гр.

Diet - Food Super Erythritol / Еритритол 500 гр.
Diet - Food Super Erythritol / Еритритол 500 гр.
  18,95 лв.
  Купи
  Еритритолът са вид въглехидрати, наречени захарен алкохол, които са водоразтворими съединения, намиращи се естествено в много плодове и зеленчуци. Произвежда се и в търговската мрежа чрез ферментация от проста захар, получена от царевица, наречена декстроза. Използва се като подсладител с нула калории, за да замести калориите от съдържащи захар въглехидрати в пакетираните храни и напитки.

  Присъства ли естествено еритритолът?
  Да, еритритолът се намира естествено в плодове като грозде, праскови, круши и диня. Също така се съдържа в гъби и ферментирали храни като бира, сирене, соев сос и вино. Еритритолът се използва в търговската мрежа при производството на хлебни изделия, безалкохолни напитки, сладкиши, дъвки, шоколади.

  Какви са ползите за здравето от консумацията на еритритол?
  Подобно на повечето захарни алкохоли, еритритолът не е толкова сладък, колкото захарта: той е само около 60-80 процента сладък. Липсата на калории прави еритритола уникален сред захарните алкохоли, повечето от които са около две калории на грам (в сравнение с около четири калории на грам). Ползите за здравето от еритритола се простират извън заместването на въглехидратно-захарните калории в нашата диета. Две области, в които еритритолът е известен със своите положителни ефекти, са здравето на устната кухина и нивата на кръвната захар.