Навигация
Кошница

Sports & Health Витамин В17 екстракт от кайсиеви ядки 120 капсули

Sports & Health Витамин В17 екстракт от кайсиеви ядки 120 капсули
Sports & Health Витамин В17 екстракт от кайсиеви ядки 120 капсули
  54,50 лв.
  Купи

  Природен продукт със съдържание на витамин В17 (амигдалин), получен от пресовани кайсиеви ядки и натурален витамин С, иззет от ацерола. Създаден е от немската компания Sports & Health Solutions в собствени производствени бази, разположени в планинския район Харц в Германия. Продуктът е произведен при най-строги хигиенни стандарти и висок контрол на качеството.

  Какво представлява витамин B17 (амигдалин)

  Амигдалинът е цианогенен гликозид и естествено съединение, чиито ползи за здравето са известни от много години насам. По-популярен е с наименованието витамин В17. Изолиран е през 1830 г. от френските химици Robiquet и Boutron-Charlard от ядките на горчивия бадем (Prunus amygdalus). За първи път е използван за лечение в Русия през 1845 г. и в Съединените щати през двадесетте години на миналия век.

  В действителност, амигдалинът не е витамин – наричан е витамин В17 от старите изследователи, а днес това наименование се използва условно.

  Кайсиевите ядки са най-богатият източник на естествено срещащ се амигдалин. Други хранителни източници са горчивият бадем, черешовите и сливовите костилки, семките на ябълките и крушите, и др.

  През 1920 г. д-р Ернст Т. Кребс старши популяризира амигдалина като средство, което може да се включва в терапията на онкологични проблеми. Синът му – Ернст Т. Кребс младши продължава изследванията в тази посока и през 1952 г. синтезира синтетична версия на амигдалина, наречена летрил.

  Наименованието laetrile произлиза от термините laevorotatory и mandelonitrile, и се използва за пречистената форма на амигдалин. Терминът „витамин B17“ е въведен за летрила от Е. Т. Кребс младши.

  Въпреки че наименованията летрил, витамин B17 и амигдалин често се използват взаимозаменяемо, те не са един и същ продукт. Химическият състав на патентования в САЩ Летрил (манделонитрил-бета-глюкуронид), полусинтетично производно на амигдалин, е различен от лаетрил/амигдалин, произведен в Мексико (манделонитрил бета-D-гентиобиозид) и получен от натрошени кайсиеви ядки.

  Тялото разгражда амигдалина до три съединения – циановодород, бензалдехид и пруназин. Счита се, че циановодородът е главният компонент на амигдалина, упражняващ терапевтично действие.

  Освен ключовото приложение, с което е най-популярен, амигдалинът ("витамин В17") има и други благоприятни ефекти – използва се при високо кръвно налягане, болки при артрит, астма и бронхити.

  Съставки: 

  В 2 капс.:

  Дн. доза:

  *NRV%

  Екстракт от кайсиеви ядки

  1000 mg

  1000 mg

  **

  Ацерола на прах
  Осигуряваща

  150 mg

  150 mg

  **

  Витамин С

  37.5 mg 

  37.5 mg 

  46.88

   

  Екстракт от кайсиеви ядки 10:1, ацерола на прах, растителна капсула (хидроксипропил метил целулоза).

  Хранителна добавка, 120 капсули.

  Приложение: Допринася за нормалното функциониране на организма.

  Забележка:Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 г.: По 2 капсули дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Опаковка: 120 капсули

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: CDF Sports & Health Solutions GmbH, Германия