Навигация
Кошница

Solgar / Солгар METHYLCOBALAMIN витамин В12 1000mcg подезични таблетки

Solgar Метилкобаламин Витамин В12 1000 мг 30 таблетки

Витамин В12 е част от група от основни хранителни вещества, известни като B комплекс. Той поддържа енергийния метаболизъм и подпомага здравето на нервната система. Заедно с фолиевата киселина и витамин B6, той поддържа здравето на сърцето като осигурява здравословни нива на хомоцистеин в рамките на нормалния диапазон. В12 е необходим за нормалното развитие и възстановяване на червените кръвни клетки, които помагат да доставя кислород в тялото. В допълнение, B12 участва в синтеза на ДНК.

Метилкобаламинът е активен, коензим форма на витамин В12, който тялото може лесно да абсорбира. Когато Витамин B12 се приема като кобаламин, той трябва допълнително да се конвертира в коензимна форма, метилкобаламин, за да станете метаболитно активен. В тази форма, той е биоидентичен и активна форма на преобладаващия и в организма. Тялото получава наготово витамин В12 в тази му форма, която е подходяща и за вегетарианци.


Дозировка: Приема се по 1 таблетка дневно, за предпочитане с храната.


Прием:

Възрастни: една (1) таблетка дневно, за предпочитане по време на хранене или както е указано от медицински специалист; да се постави между бузата и венеца, под езика или да се дъвче.

Състав в препоръчителната дневна доза от 1 супена лъжица (15 мл.):

Витамин В12 като метилкобаламин смес - 50 μg.

Помощни вещества: пълнител (манитол), противослепващи агенти (стеаринова киселина и магнезиев стеарат от растителен произход), натурален овкусител (череша), целулозна дъвка.
Не съдържа: захар, сол, скорбяла, мая, пшеница, соя, глутен, млечни продукти, консерванти, изкуствени аромати и овкусители.

Подходящ за вегани.

Ако сте бременна, кърмите, приемате някакви лекарства или имате някакви медицинско състояние, моля консултирайте се с лекар, преди да приемате тази хранителна добавка. Прекратете употребата и се консултирайте с лекар, ако се появят някакви нежелани лекарствени реакции.
Съхранявайте на недостъпно за деца място. Да се съхранява при стайна температура.
Не използвайте, ако уплътнение външната бутилка липсва или е повреден.

Опаковка: 30 таблетки.

Производител: Solgar Inc, САЩ