Навигация
Кошница

SMECTA GO / СМЕКТА ГО сашета против разстройство 8 бр.

Smecta Go / Смекта Го против разстройство е медицинско изделие под формата на готова за пиене суспензия в саше като еднократна доза за перорално приложение. Продуктът е предназначен за лечение на остра диария при възрастни и деца над 8 години. При деца лечението на остра диария трябва да е съпроводено с приемане на перорален рехидратиращ разтвор, за да се предотврати обезводняване. Подходящ е за лечение на хронична диария или стомашни болки при възрастни.

Основната съставка на SmectaGo / Смекта Гоу е диосмектит. Диосмектитът представлява естествена глина, която помага за спирането и лечението на диария и облекчаване на стомашните болки. Ефикасността на диосмектит е доказана чрез клинични проучвания, като е установено, че той:

  • се свързва с токсините и микроорганизмите (бактерии и вируси) и помага за тяхното отстраняване от тялото;
  • предпазва стомашно-чревния тракт и спомага за възстановяването на стомашно-чревни увреждания с естествените си покривни свойства.

 

Характеристики:

  • 12 готови за пиене сашета в опаковка за пълно лечение
  • Диарията спира, ти продължаваш
  • Бърз прием без вода
  • Нов вкус: карамел и какао
  • Медицинско изделие за възрастни и деца над 8 години. Преди употреба прочетете листовката.

 

Състав (в 1 саше):

Диосмектит: 3 грама

 

Спомагателни вещества: овкусител карамел и какао*, гума ксантан, лимонена киселина монохидрат, аскорбинова киселина, калиев сорбат, сукралоза, пречистена вода.

*Състав на овкусителя карамел и какао: смес от естествени и синтетични овкусители, карамелен оцветител E 150d, карамелизиран захарен сироп, пропиленгликол E1520, вода, етанол, кофеин.

 

Препоръчителна дозировка:

При остра диария:

  • За деца (от 8 до 15 години включително): 2 сашета първоначално, след това по 1 саше след всяко течно изхождане, до 4 сашета на ден.
  • Възрастни и деца над 15 години: 2 сашета първоначално, след това по 1 саше след всяко течно изхождане, до 6 сашета на ден

Трябва да се приема перорален рехидратиращ разтвор (ПРР) за компенсиране на изгубените от диарията течности и предотвратяване на обезводняване.

Продължителност на употреба: В случаи на остра диария можете да използвате Smecta Go / Смекта Го до 3 дни. Ако диарията продължи повече от 3 дни, се посъветвайте с вашия лекар.

 

При хронична диария или стомашни болки:

  • Възрастни (само): до 3 сашета на ден (1 сутрин, 1 на обяд, 1 вечер), ако е необходимо.

Продължителност на употреба: В случаи на хронична диария или стомашни болки можете да използвате само до 2 седмици, без да потърсите медицинска консултация. Продължително или многократно приемане на СмектаГоу не е препоръчително.

 

Опаковка: 8 сашета


листовка