Навигация
Кошница

Себинил крем гел при себорея

Себинил крем гел е локално медицинско изделие за регулация на омазняването и нормализиране на кожната реактивност. Неговите съставки взаимно се допълват, допринасяйки за контролирането на себорейните прояви:

  • Adelmidrol е съединение, способно да индуцира повишаване на отделянето на субстанция, която биологично регулира мастоцитите и е важна за техния контрол.
  • Транс-травматична киселина, която поддържа и възстановява сливането на кератиноцитите при увреждане на кожата, противодейства на гъбични и бактериални агресии, като същевременно защитава физиологичната и оптимална влажност на кожата.
  • Акрилатен съполимер за контрол на окисляващата се или окислена свободна мастна киселина на кожния слой в зони с висока плътност на мастните жлези.
  • Echinacea angustifolia, уснинова киселина и фитосфингозин, които насърчават контрола на микробното натоварване.

Механизмът на действие на Себинил се дължи на намаляване на омазняването на кожата и на възстановяване на състоянието на кожната бариера, осигурявайки защита срещу появата на инфекции и балансирана кожна флора.

Себорейните разстройства създават благоприятна среда за развитието локални инфекциозни състояния. Различни микроорганизми, които са нормална част от флората на кожата се размножават и могат да се превърнат в болестотворни. Това се отнася например за Propionibacterium acne и Pityrosporum/Malassezia spp.  В кожни области с високо производство на себум като лицето, торса и скалпа, този процес е значително улеснен, което води до началото на активна инфекция и развитие на кожни лезии.

 

Състав:

Вода, екстракт от Echinacea angustifolia, ПЕГ-40-хидрогенирано рициново масло, аделмидрол (INN), лаурил метакрилат/гликол диметакрилат кросполимер, карбомер, уснинова киселина, натриев хидроксид, триклозан, натриев хиалуронат, ундециленова киселина, бромелаин, 2-бромо-2-нитропропан-1,3-диол, биотин, фитосфингозин, транс-2-додеценедионова киселина.

 

Начин на употреба:

Нанасяйте Себинил два или повече пъти на ден, в достатъчно количество, равномерно разпределено върху засегнатите зони, до отшумяване на симптомите или както е предписано от Вашия лекар. Продуктът, поради специфичните си биоадхезивни характеристики, остава в зоната на приложение за дълъг период от време, като по този начин осигурява оптимален дълготраен ефект.

 

Вече използвате Себинил и имате наблюдения върху неговата ефективност и безопасност? Обезателно ги споделете с производителя, попълвайки предвидения за целта онлайн формуляр.

 

Опаковка: 50 мл

 

Предупреждения: само за външна употреба. Съхранявайте продукта на хладно и сухо място при стайна температура. Избягвайте контакт с очите; измийте обилно в случай на попадане на продукта в очите. Дръжте далеч от деца. Продуктът не е подходящ за хора, чувствителни към някоя от съставките. Преустановете употребата, ако се появи продължително парене при нанасяне. Най-добре да се използва преди датата, посочена на опаковката.

 

Производител: EPITECH Group SpA Via Egadi, 7, 20144-Milano

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД гр. София 1164, ул. Янко Софийски 21

Срок на промоцията

Специално предложение
Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата