Навигация
Кошница

Сезонни алергии

Пролетта е любим сезон, който пристига с множество природни благословии, но и не пропуска да ни напомни за проклятието, наречено „сенна хрема“. Позната още като сезонен алергичен ринит, тя е особено изразена точно през пролетта, когато множество знайни и незнайни субстанции започват да се реят из въздуха.

Симптомите ѝ са печално популярни: кихане, течащ нос, сърбящи и сълзящи очи, запушени синуси и гъделичкане в гърлото. Нито един от тях не е животозастрашаващ, но всичките могат да бъдат животопомрачаващи. Още по-неприятното е, че не могат да бъдат излекувани в класическия смисъл на термина.

За сметка на това по-доброто им разбиране и правилното им третиране са сериозни предпоставки за успешна превенция и безметежен живот с тях. По-долу сме се опитали да ви бъдем полезни именно в тези две насоки, като:

  • ви запознаем на достъпен език с алергичния ринит и съвременните лекарствени и нелекарствени методи за неговото лечение.
  • ви предложим експертна селекция от противоалергични препарати, с които да трансформирате сезонните алергии от животопомпрачаващ в пренебрежим проблем
SNIZTOP / СНИЗТОП при сенна хрема и сезонни алергии 30 таблетки SNIZTOP / СНИЗТОП при сенна хрема и сезонни алергии 30 таблетки
-16 %
Снизтоп е ново ефективно решение с натурален състав за повлияване на неприятните симптоми при алергии. Неговата научно изпитана формула съдържа цинк и уникални биоактивни вещества от пъдпъдъчи яйца с изпитан противоалергичен ефект, и повлиява функцията на имунната система, за да:Намали чувствите..
15,01 лв. 17,87 лв.
NASO LIBERO / НАЗО ЛИБЕРО физиологичен разтвор 12 монодози х 5 мл
-15 %
Назо Либеро е стерилен воден разтвор на натриев хлорид.Състав:Натриев хлорид - 0,9 грамаПречистена вода – 100мл.НАЗО ЛИБЕРО се препоръчва за новородени, бебета, деца и възрастни.- За ежедневна хигиена на носа на новороденото- За назална хиг..
4,39 лв. 5,17 лв.
GLANDOL ATOP / ГЛАНДОЛ АТОП при атопичен дерматит GLANDOL ATOP / ГЛАНДОЛ АТОП при атопичен дерматит
-7 %
Гландол АТОП капсули повлияват благоприятно симптомите на атопичен дерматит. Продуктът намалява водните загуби и запазва влажността на кожата, успокоява сърбежа и облекчава обривите, както и кожните раздразнения, характерни за атопичния дерматит.Формулата му е с високо съдържание на есенциални ..
27,19 лв. 29,24 лв.
INFLUNASAL / ИНФЛУНАЗАЛ хомеопатичен спрей за нос 20 мл
-10 %
Инфлуназал – хомеопатичният спрей за носИнфлуназал е хомеопатичен спрей за нос, ефективен при всякакъв вид хрема. Подходящ е за цялото семейство. Един от малкото медикаменти, приложими при бебета под 1 г. Безопасен за продължителна употреба.Действие на Инфлуназал:..
12,77 лв. 14,19 лв.
MARIMER / МАРИМЕР изотоничен разтвор с морска вода 5 мл 10 монодози MARIMER / МАРИМЕР изотоничен разтвор с морска вода 5 мл 10 монодози
-20 %
MARIMER изотоничен разтвор с морска вода в монодози, подходящ за ежедневно промиване на нос, уши, очи и рани. Поръчай тук сега! Изотоничният разтвор с морска вода Маример може да се използва за ежедневно почистване на носните кухини, както и за промиване на уши, очи и рани. Препоръчва се при запуше..
6,63 лв. 8,29 лв.
MARIMER / МАРИМЕР хипертоничен разтвор за инхалации с морска вода 5 мл 30 монодози
-20 %
MARIMER хипертоничен разтвор за инхалации в монодози с чиста морска вода при затруднено дишане. Поръчай тук на супер цена! Хипертоничният разтвор за инхалации с 2,2% морска вода Маример e подходящ за бебета, деца и възрастни. Облекчава респираторната функция на горните дихателни пътища, втечнява и..
13,99 лв. 17,49 лв.
MARIMER Baby / МАРИМЕР бебешки аспиратор за нос
-20 %
MARIMER бебешки аспиратор за нос нежно отстранява носните секрети без риск от нараняване. Купи тук на супер цена! Бебешкият аспиратор за нос Маример служи за деликатно почистване на носните секрети, запушващи носа. Накрайникът на аспиратора е със заоблена форма, позволяваща поставяне в бебешката н..
8,79 лв. 10,99 лв.
MARIMER Baby Hypertonic / МАРИМЕР Бебе хипертоник спрей за нос 100 мл
-20 %
MARIMER Baby Hypertonic: помощно средство с морска вода при запушен нос, подходящ за новородени. Поръчай тук на супер цена! Маример Бебе хипертоник спрей за нос се използва при запушен нос, включително поради алергия. Подходящ е и за употреба постоперативно. Може да се използва и при новородени, с..
9,83 лв. 12,29 лв.
MARIMER Baby Isotonic / МАРИМЕР Бебе изотоник спрей за нос 100 мл
-20 %
MARIMER Baby Isotonic: всекидневна хигиена за носните пътища и помощ при инфекции на супер цена от Моето здраве! Маример Бебе изотоник спрей за нос може да се използва и при новородени. Спреят е със специален накрайник, благодарение на който може да се използва без риск и при бебета. Изотоничния..
9,59 лв. 11,99 лв.
MARIMER Hypertonic / МАРИМЕР хипертоник спрей за нос 100 мл
-20 %
MARIMER Hypertonic: натурална помощ при запушен нос с богата на минерали морска вода. Поръчай тук изгодно сега! Маример хипертоник спрей се използва при различни случаи на запушен нос, включително поради простуда, алергия или постоперативно. Подходящ е както за деца, така и за възрастни. Хиперто..
9,59 лв. 11,99 лв.
MARIMER Isotonic / МАРИМЕР изотоник спрей за нос 100 мл
-20 %
MARIMER Isotonic: при лечение и профилактика на инфекции и всекидневна хидратация на носните пътища. Поръчай тук изгодно сега! Маример изотоник спрей за нос е предназначен за деца и възрастни и служи за всекидневна хигиена на назалните пътища, както и за спомагателно средство при лечението и профи..
8,79 лв. 10,99 лв.
NASIC / НАЗИК спрей за нос за деца при хрема и ринит 10 мл
-10 %
Терапевтични показания Като назален деконгестант при хрема и за подпомагане зарастването на лезии по назалната лигавица и съседните кожни участъци, за облекчаване на вазомоторен ринит и за лечение на нарушеното дишане през носа след назална хирургична операция. Назик кидс е предназначен за употреб..
8,52 лв. 9,47 лв.
NASIC / НАЗИК спрей за нос при хрема и ринит 10 мл
-10 %
Свойства на Назик: Физиологичната роля на въздухопроводните пътища в носа е да затоплят, овлажняват и филтрират вдишвания въздух, като по този начин предпазват бронхиалното дърво от охлаждане и изсушаване. Поради тези функции, носните пътища са покрити с добре кръвоснабдена лигавица. Различни факт..
6,63 лв. 7,37 лв.
NASO LIBERO / НАЗО ЛИБЕРО назален спрей 100 мл
-15 %
Naso Libero SprayНазален спрей за бебета над 6 месеца, деца и възрастни.Приложение:За ежедневна хигиена на носа. Нелекарствен назален хидратиращ спрей, който облекчава запушения нос, причинен от синузит, настинки, сенна хрема, алергии и постоперативна назална ..
7,07 лв. 8,32 лв.
NASO LIBERO / НАЗО ЛИБЕРО назален спрей с евкалипт и хиалуронова киселина 100 мл
-15 %
НАЗО ЛИБЕРО ХИПЕРТОНИЧЕН НАЗАЛЕН СПРЕЙ С ЕВКАЛИПТ И ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 100 мл.Приложение:При първите признаци на настинка, синузит или ринит. За отпушване на дихателните пътища и отстраняване на секрета. Може да се използва от възрастни и деца над 6 години. Миним..
8,23 лв. 9,68 лв.
Nature's Way HAS Original Билкова смес 100 капсули
-15 %
Оригиналната формула HAS на Nature's Way е идеална за хора, които искат да облекчат симптомите на треска, алергия и синузит и да избегнат усложненията от лекарствата и стимулантите. Тази формула разчита на естествени билкови лечебни средства, които дават облекчение от неприятните секрети. Много от ..
20,43 лв. 24,04 лв.
PSILO BALSAM GEL / ПСИЛО БАЛСАМ ГЕЛ 20 Г
-15 %
Псило балсам гел е формулиран на базата на дифенхидраминов хидрохлорид и е показан за широк диапазон от алергични реакции при възрастни и деца над 2-годишна възраст. Активното вещество е потентен антихистамин, който, нанесен на повърхността на кожата, спомага за облекчаването на болката, сърбежа, за..
5,81 лв. 6,84 лв.
RINITAL / РИНИТАЛ при сенна хрема и алергични ринити 100 табл.
-10 %
Ринитал – лекарствено средство при алергична хремаРинитал е хомеопатично лекарство, доказано ефективно за профилактика и лечение на сезонна и целогодишна алергична хрема. Той няма никакви нежелани ефекти, а успешното му действие е потвърдено в редица клинични изследвания. П..
11,12 лв. 12,35 лв.
SINULAN EXPRESS FORTE / СИНУЛАН ЕКСПРЕС ФОРТЕ спрей при синузит и ринит 15 мл
-10 %
Sinulan Express Forte е медицински спрей за лечение на ринит и синузит. Отпуши носа и синусите, поръчай тук сега! Синулан Експрес Форте е медицинско изделие, предназначено за запушен нос и повлияване на симптоматиката на синузит и ринит с различен произход. Представлява хипертоничен вискозен разтво..
14,61 лв. 16,23 лв.
ЛОРАНО при алергии 14 табл. х 10 мг
-5 %
ЛОРАНО таблетки 10 мг * 14   Листовка: информация за пациента   Лорано 10 mg таблетки   Lorano 10 mg tablets   лоратадин (loratadine)   Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация...
10,48 лв. 11,03 лв.
ЛОРАНО при алергии 7 табл. х 10 мг
-5 %
ЛОРАНО таблетки 10 мг * 7   Листовка: информация за пациента   Лорано 10 mg таблетки   Lorano 10 mg tablets   лоратадин (loratadine)   Прочетете внимателно цялата листовка, преди да започнете да приемате това лекарство, тъй като тя съдържа важна за Вас информация. ..
6,52 лв. 6,86 лв.
Allerdin AS / Aлердин АС е хранителна добавка, формулирана с шест висококачествени растителни екстракта: от орех малабар, женско биле, перила, зелен чай, гинко билоба и розмарин. Съвместно те допринасят за поддържане на нормална имунна система, за укрепване на естествените защитни механизм..
27,74 лв.
Цикатридина назална маз е медицинско изделие на базата на хиалуронова киселина, масло от сладък бадем, ботанически маслени екстракти и витамин Е. Тя има бързо овлажняващо и омекотяващо действие и допринася за поддържане на хидратацията на носната лигавица при сухата, дразнене и крусти, поради:сп..
20,10 лв.
Claritine / Кларитин съдържа активното вещество лоратадин, което принадлежи към клас лекарства, известни като антихистамини. Помага да се намалят симптомите на алергия чрез предотвратяване на ефектите на веществото, наречено хистамин, което се произвежда в организма, когато сте алергични към нещо. ..
8,14 лв.
Показани са от 1 до 24 от 39 резултата (2 страници)

Тази интернет страница използва "бисквитки" за аналитични и статистически цели, за да улесни Вашето сърфиране. С натискането на бутона "Съгласен съм" или ако продължите да използвате интернет страницата, без да промените настройките на браузъра си за "бисквитки", Вие се съгласявате с използването на по-горе посочените "бисквитки" и приемате нашите условия. Прочетете как обработваме лични данни тук.