Навигация
Кошница

Karl Minck Масло от черен кимион 500 mg 100 меки капсули

Karl Minck Масло от черен кимион 500 mg 100 меки капсули
Karl Minck Масло от черен кимион 500 mg 100 меки капсули
  30,52 лв.
  Купи

  Масло от черен кимион

  Schwarzkümmelöl

  Хранителна добавка, 100 меки капсули

   

  Маслото от черен кимион е с високо съдържание на антиоксиданти и предлага многобройни ползи за здравето.

  Schwarzkümmelöl е хранителна добавка с полиненаситени мастни киселини, дело на немската компания Karl Minck Naturheilmittel. Продуктът съдържа масло от черен кимион (Nigella sativa), което има многобройни здравословни ползи - от поддържане на телесното тегло до успокояване на болките в ставите. Съдържа антиоксиданти, есенциални мастни киселини и други биоактивни съединения.

   

  Маслото от черен кимион има кехлибарен оттенък и се извлича от малките черни семена на цъфтящото растение Nigella sativa, което произхожда от Югозападна Азия и се използва в целия Близък изток, Африка и Източна Европа.

  Хората са използвали семена от черен кимион, както и тяхното масло за лечение на широк спектър от здравословни проблеми в продължение на хиляди години.

  Маслото  от черен кимион съдържа голям брой полезни съединения, включително омега-3, -6 и -9 есенциални мастни киселини, както и понижаващи холестерола растителни съединения, наречени фитостероли. Голяма част от неговите терапевтични предимства се дължат на активно съединение, наречено тимохинон - антиоксидант с противовъзпалителни, антиалергични и имуноподдържащи свойства.

  Многобройни проучвания показват, че семето на Nigella sativa и неговата основна активна съставка - тимохинон, са много ефективни срещу различни заболявания, включително различни хронични състояния: неврологични и психични състояния, сърдечно-съдови заболявания, рак, захарен диабет, възпалителни състояния и безплодие, както и различни инфекциозни заболявания, дължащи се на бактериални, гъбични, паразитни и вирусни инфекции.

  Здравословни ползи:

  Изследванията върху маслото от черен кимион или Nigella sativa установяват, че то може да е от полза за здравето по различни начини. Действа благотворно при главоболие, болка в гърба, високи стойности на артериалното кръвно налягане, инфекции и възпаления.

  • Поддържа нормалното храносмилане

  Една от най-старите традиционни употреби на семена от черен кимион е свързана с насърчаване на цялостното храносмилането. Това се дължи на гастропротективните ефекти на тимохинона. Той инхибира киселинната секреция от стомаха и спомага за поддържането на мукопротективния слой, който покрива лигавицата.

  • Подпомага поддържането на ендоканабиноидната система

  Ендоканабиноидната система може да бъде повлияна от маслото от семена на черен кимион, което се определя от съдържанието на фитоканабиноиди. Фитоканабиноидите са полезни растителни съединения, открити в масло от семена на черен кимион, коноп, хмел, розмарин и др.

  Маслото от семена на черен кимион съдържа ключов фитоканабиноид, наречен бета-кариофилен. Той се свързва с канабиноидния рецептор CB2, който доминира в периферната нервна система, имунната система, червата, черния дроб, кожата и костите.

  • Спомага за поддържането на здрави кожа и коса

  Маслото от черен кимион може да бъде полезно при кожни заболявания като акне и псориазис. Това се дължи на антимикробните и противовъзпалителните му свойства.

  Също така, благодарение на своите антибактериални и антиоксидантни свойства, маслото от черен кимион подобрява блясъка, здравината, обема и текстурата на косата.

  • Помага за поддържане на телесното тегло

  Маслото от семена на черен кимион може да помогне за поддържане на телесното тегло, тъй като активно се бори с рисковите фактори, причиняващи затлъстяване. Възпалението е ключов двигател при това състояние, така че противовъзпалителните свойства на тимохинона могат да поддържат нормални нива на възпалителните фактори и следователно да помогнат при  процеса на нормализиране на телесното тегло. Освен това може да помогне за намаляването на апетита и обема на телесните мазнини.

  • Успокоява болките в ставите

  Маслото от черен кимион може да спомогне за успокояването на болките в ставите и това се дължи на противовъзпалителния му ефект.

  • Бори се със сезонните алергии

  Маслото от черен кимион може да помогне за справянето със симптомите на сезонни алергии. Има положителен ефект при назална конгестия, назален сърбеж, хрема и пристъпи на кихане.


  Съставки:В 1 капс.:Дн. доза(3 капс.):
  Масло от черен кимион500 mg1500 mg


  Масло от черен кимион (Nigella sativa), желатин, глицерин

  Приложение: Допринася за правилното функциониране на храносмилателната и имунната система.

  Забележка: Да не се използва при бременност и кърмене. Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

  Препоръчителна дневна доза за прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: По 1 капсула три пъти дневно, с обилно количество вода.

  Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

  Годност и партида: Маркирани на опаковката.

  Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия