Навигация
Кошница

Ремифемин при менопауза 100 таблетки

Remifemin / Ремифемин е растителен лекарствен продукт с изопропанолов екстракт от коренището от гроздовидна цимицифуга или черен кохош (Black Cohosh), който успешно повлиява симптомите на менопауза.

Специалният "iCR"екстракт, съдържащ се в препарата, е патентован и на него се дължат всички свойства на лекарството. Изопропаноловият екстракт е патент на немския производител и единствено той гарантира успешна и безвредна терапия без хормони, без фитоестрогени, без да повлиява ендрометриума и тъканта на гърдата. Множеството научни изследвания за ефикасност, безопасност и поносимост са проведени  точно с изопропаноловия екстракт.

Ефективно облекчава най-честите симптоми на менопауза:

  • горещи вълни
  • спонтанни изпотявания
  • депресивни състояния
  • смущения в съня

Характеристики:

  • Ефикасен, без хормони: Remifemin / Ремифемин не съдържа нито хормони, нито така наречените фитоестрогени. Хормоните трябва да се приемат строго контролирано и краткотрайно. Фитоестрогените са опасни за костната плътност и черния дроб, често със съмнителна ефикасност.
  • Клинично изпитван лекарствен продукт на билкова основа: Ефективността, поносимостта и безопасността са добре изследвани в много проучвания. Няма специфични странични явления, не уврежда черния дроб, има безопасен профил по отношение на тъканите на млечната жлеза и ендометриума, дори при продължително приложение.

 

Състав:

Екстракт от черен кохош (гроздовидна цимицифуга, Cimicifugae rhizoma) (0,78-1,14:1) - 0,018-0,026 ml (екстрагент изопропанол 40 об.%), съответстващи на 20 мг дрога.

 

Други съставки: Целулоза на прах, картофено нишесте, лактоза монохидрат, магнезиев стеарат, ментово масло.

 

Препоръчителна дозировка:

Ако не е предписано друго, да се приема 2 пъти дневно (сутрин и вечер) по 1 таблетка Remifemin / Ремифемин, несдъвкана с малко течност (да не се смуче).

 

Опаковка: 100 таблетки

листовка

кратка характеристика на продукта