Навигация
Кошница

РОГОНИЛ маз за подсичане при бебета

РОГОНИЛ маз за подсичане при бебета
-14 %
РОГОНИЛ маз за подсичане при бебета
  21,09 лв.
  24,52 лв.
  Купи

  Рогонил маз е медицинско изделие за локално приложение, което нормализира състоянието на кожата при подсичане и други възпаления, характеризиращи се със сърбеж, зачервяване и парене.

  В детска възраст хиперреактивното състояние на кожата и лигавиците на слабините много често се отключва от застой на изпражнения и урина и от продължителен контакт с пелена или памперс, което създава микросреда, благоприятна за развитие на микроби.

  Това състояние се нарича „дерматит от пелени“, “памперс-дерматит” или просто „подсичане“. Дължи се на промяна на кожно-лигавичната защитна бариера, което може да доведе до контактен дерматит на дразнеща (причинен от сапуни, пудри и др.) или алергична основа (причинен от парфюми, консерванти и др.) и е придружен от неприятни локални симптоми като сърбеж, парене и зачервяване.

  При момичетата класическите симптоми на възпаление на вулвата (вулвит и вулвовагинит) се проявават по същия начин. Те могат да се появят и като локална проява на системни заболявания (напр. варицела).

  В тези ситуации възстановяването на нормалната кожно-лигавична реактивност може да бъде особено полезно за контролиране на признаците и симптомите, свързани с хиперреактивното състояние и предотвратяване на рецидиви и усложнения, особено от инфекциозен характер.

  Рогонил маз възстановява целостта на кожно-лигавичната бариера, като съчетава специфичен бариерен ефект с нормализиране на епидермалния метаболизъм. Поради това Рогонил е особено подходяща в детска възраст за симптоматично лечение на сърбеж, зачервяване и парене, свързани с аногенитално възпаление на дразнеща (напр. обрив от пелена или памперс), алергична (напр. атопичен дерматит) или инфекциозна основа (напр. стафилококов вулвовагинит ) и като спомагателно средство при симптоматично лечение на вулварни прояви на системни заболявания (напр. варицела).

  Продуктът е съвместим с всяко лекарствено лечение, което може да се наложи по преценка на лекаря.

   

  Начин на употреба:

  Нанасяйте Рогонил 2 или повече пъти на ден, като равномерно разпределяте мазта върху аногениталната област до отшумяване на симптомите или по препоръка на лекар. В случай на „дерматит от пелени“ или „памперс-дерматит”, нанесете тънък слой от продукта върху засегнатата област при всяка смяна на памперса, след внимателно измиване. Продуктът е формулиран така, че да осигури ефективна лигавично-кожна защитна бариера.

   

  Състав:

  Вода, етилхексил палмитат, масло от семена на Ricinus communis, диметикон, цетеарилов алкохол, ПЕГ-5 стерол от семена от рапица, сететн-20, глицерин, аделмидрол (INN), хидрогенирано рициново масло, пег-40 хидрогенирано рициново масло, феноксиетанол, восък от Copernica cerifera, триклозан, натрий  хидроксид, натриев хиалуронат, транс-2-додецендиова киселина, бромелаин, етилхексилглицерин, динатрий ЕДТА, фитосфингозин.

   

  Вече използвате Рогонил и имате наблюдения върху неговата ефективност и безопасност? Обезателно ги споделете с производителя, попълвайки предвидения за целта онлайн формуляр.

   

  Опаковка: 50 мл

   

  Предупреждения: Само за външна употреба. Прекратете употребата, ако получите някакава нежелана реакция. Избягвайте контакт с очите; измийте обилно в случай на попадане на продукта в очите. Дръжте далеч от деца. Продуктът не е подходящ за хора, чувствителни към някоя от съставките. Използвайте преди датата, посочена на опаковката.

   

  Производител: EPITECH Group SpA Via Egadi, 7, 20144-Milano

  Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД гр. София 1164, ул. Янко Софийски 21

  Срок на промоцията

  Специално предложение
  Период на промоциядо 21.08.2024 г. или до изчерпване на количествата