Навигация
Кошница

NATURAL FACTORS / НАТУРАЛ ФАКТОРС Ресвератрол Супер Концентрат 250 mg, 60 V капсули

Ресвератрол супер концентрат 250 mg – естествен продукт с мощни антиоксидантни, венотонични и кардиотонични свойства.

Съдържа патентован екстракт – ResveratrolRich®, извлечен от люспи на червено грозде и от растението японска фалопия. ResveratrolRich® е източник на биологично активната транс-форма на ресвератрола, която се усвоява оптимално от организма.

 • Осигурява висока защита срещу вредното въздействие на свободните радикали, които причиняват оксидативно увреждане.
 • Освен самостоятелно, може да се приема и в комбинация с мултивитамини като част от ежедневната противостарееща профилактика.
 • Спомага за облекчаване на симптомите при възпалителни заболявания като ревматоиден артрит и възпалителни болести на червата.
 • Допринася за намаляване на риска от свързаните с възрастта макулна дегенерация, болест на Алцхаймер и други форми на деменция.
 • Осигурява ползи при нарушения на фокуса и паметта, депресия, биполярно разстройство, Синдром на дефицит на вниманието и хиперактивност.
 • Има протективно действие по отношение на вените и малките кръвоносни съдове, особено онези, изхранващи ретината. Благоприятства зрителната функция.
 • Подпомага сърдечно-съдовата система.
 • Добро профилактично средство срещу разширени вени и хемороиди.

Продуктът Ресвератрол супер концентрат съдържа високи дози ресвератрол, иззет от японска фалопия и люспи на organic червено грозде, отглеждано в долината Okanagan в Британска Колумбия.

Каква е ролята на добавения екстракт от корен на японска фалопия?

Въпреки че традиционно най-използваният източник на ресвератрол е гроздето, японската фалопия е предпочитан източник поради факта, че корените й съдържат транс-формата му, докато гроздовият ресвератрол трябва първо да бъде транс-изомеризиран в организма, за да прояви активността си. Комбинацията екстракти от грозде и японска фалопия има много по-активно и бързо действие в организма, в сравнение със самостоятелния гроздов екстракт.

Ресвератролът проявява уникални фармакологични ефекти: антиоксидантен, радиопротективен, невропротективен, антигенотоксичен, противовъзпалителен, хипотензивен.

Основни ползи от приема на ресвератрол:
 • стимулира активността на детоксикационни ензими като супероксид дисмутаза и каталаза, които понижават нивата на свободните радикали, намаляват тъканните увреждания и имат протективно действие срещу травми от йонизиращи лъчения;
 • понижава продукцията на провъзпалителни простагландини;
 • може да бъде полезна добавка за радиолози, лаборанти, за персонала в ядрени реактори и лаборатории, както и за пациенти, претърпяващи лъчелечение;
 • понижава систоличното кръвно налягане и по-слабо – диастоличното;
 • според някои изследвания, терапията с ресвератрол при жени по време на фертилния период довежда до продукцията на яйцеклетки с подобрени физиологични показатели, дори и в средната възраст, и съхранява репродуктивния им потенциал;
 • има положително въздействие и върху състоянието на сперматозоидите, поради което може да се използва като профилактика на мъжка инфертилност.
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Ресвератрол грозде /Vitis vinifera/, (плод) и Японска фалопия /Polygonum cuspidatum/, (корен)
(от 500 mg ResveratrolRich®)
250 mg 250 mg 

Ориз пудра, растителна капсула (въглехидратна гума [целулоза], пречистена вода), растителен клас магнезиев стеарат (лубрикант), силициев диоксид.

*Натурална транс-ресвератролна форма.

Не съдържа: изкуствени оцветители, аромати, консерванти, подсладители, млечни продукти, нишесте, пшеница, скорбяла, захар, дрожди, глутен, яйца, царевица, черупчести, ядки и ГМО.

Подходящо за вегани/вегетарианци.

Хранителна добавка, 60-V капсули

Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Съставки:В 1 капс.:Дн. доза:
Витамин С(аскорбинова киселина)1000 mg1000 mg
Шипка25 mg25 mg
Общо въглехидрати1 g1 g
Дозировка и приложение

Приложение: Допринася за защита на клетките от оксидативен стрес и за нормалното функциониране на сърцето, черния дроб и кръвоносните съдове.

Забележка: При бременност, кърмене или прием на медикаменти се консултирайте с лекар преди употреба. Да не се използва като заместител на разнообразното и пълноценно хранене. Да не се превишава дневната препоръчителна доза.

Дозировка и приложение: По 1 капсула дневно.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на етикета опаковката.

Производител

Производител: Natural Factors, Canada.

Вносител: Гео Нутришън ООД, гр.Пловдив, бул.Източен 48