Навигация
Кошница

Relaxit x 3 / Релаксит клизмичка

RELAXIT е индивидуална мини клизма за ректална употреба. Използва се за бързо размекване на втвърдените изпражнения при запек (констипация) от различно естество. Продуктът действа в долната част на дебелото черво, не се абсорбира от организма, не крие опасност от привикване.

 

Състав:

Релаксит е формулиран с поликомпонентен разтвор от осмотични соли от първи ред, глицерол и 70% разтвор на сорбитол.

 

Препоръчителна дозировка:

  • При деца под 1 година: 1/2 мини клизма (2.5мл = едно стискане на тубичката) 1 път на ден е достатъчно. В ректума се вкарва само половината от дължината на накрайника.
  • При деца под 3 години: 1 мини клизма (5мл = две стискания на тубичката) 1 път на ден е достатъчно. В ректума се вкарва само половината от дължината на накрайника.
  • При възрастни и деца (над 3 години): 1 мини клизма (5мл = две стискания на тубичката) 1 път на ден е достатъчно. Допуска се при по-тежки случаи при възрастни и повторна апликация, но не повече от две мини клизми на ден.

Важно: Употребата на миниклизмата при възрастни е идентична с тази при деца. Апликацията на миниклизмата при деца да се извършава само от възрастен. Не се допуска употребата на миниклизмата от деца.

 

Опаковка: 5 мл