Навигация
Кошница

RECTOLAX / РЕКТОЛАКС микроклизми за деца 6 бр.

Ректолакс е микроклизма за деца, базирана на полизахаридния комплекс от лечебна ружа и слез алтелакс, плюс добавени мед и екстракти от лавандула и лимон. Специално създадената за деца от 1 до 12 години формула на Rectolax има слабително, облекчаващо и защитаващо чревната лигавица действие. Благодарение на натуралния си състав, след прилагане продуктът бързо улеснява изхождането, без да предизвиква дразнене в червата.

 

Състав:

Деминерализирана вода, мед, алтелакс (полизахариден комплекс от лечебна ружа и слез), хидроглицеринов екстракт от лимон, хидроглицеринов екстракт от лавандула, консерванти: калиев сорбат, натриев бензоат.

 

Начин на употреба:

За деца от 1 до 12 години: при необходимост използвайте 1 доза Ректолакс. В случай на упорит запек при деца на възраст между 3 и 12 години, използвайте 2 дози наведнъж.

Всяка единична доза е запечатана поотделно от хигиенични съображения.

  1. Отворете микроклизмата, като махнете капачката на канюлата.
  2. Намажете накрайника с няколко капки от продукта, поставете канюлата в ануса, внимателно стиснете отдолу шишето докато се изпразни.
  3. Продължавайте да го стискате докато извадите канюлата. Това се прави, за да не може продуктът да се върне обратно в шишето.
  4. След като използвате продукта, избягвайте контакт с очите и измийте добре ръцете си.

 

Опаковка: 6 микроклизми по 5 г

 

Предупреждение: Само за ректална употреба. Да не се поглъща. Не използвайте, ако имате свръхчувствителност или алергия към един или повече компоненти. При постоянен запек е важно да се потърси консултация с лекар. Микроклизмите не трябва да се използват в случаи на остра болка или коремна болка с неясен произход. Съхранявайте на място, недостъпно за деца. Не използвайте след датата на изтичане на срока на годност, посочена върху опаковката.

 

Производител: Pharmalife Research S.r.l., Via Casa Paradiso 2/A, 23846 Garbagnate Monastero (LC) Italy

Дистрибутор: Натурфарма България ЕООД,гр.София, ул.Янко Софийски 21, тел: 02/963 33 59

 

Pharmalife Research s.r.l. произвежда под GMP контрол за добри производствени практики съгласно Федерален Регламент, Указание 21 за храните и лекарствата. Компания, сертифицирана по ISO 9001, ISO 13458, ISO 22000 и ISO 22716. REF 9916NA