Навигация
Кошница

Karl Minck Чист лецитин на гранули 200 g

Reines Lecithin Granulat

Чист лецитин на гранули

Хранителна добавка, 200 g

 

Подпомага дейността на черния дроб, сърцето и мозъка. Регулира нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

Reines Lecithin Granulat на немската компания Karl Minck Naturheilmittel е хранителна добавка, която съдържа чист лецитин на гранули. Продуктът поддържа нормалното състояние на черния дроб и подобрява контрола върху нивата на холестерола и триглицеридите в кръвта.

 

Лецитинът е вещество, което се намира естествено в тъканите на човешкото тяло. Лецитиновите добавки обикновено се извличат от слънчогледови семки, яйца или соеви зърна.

Състои се от мастни киселини и по-специално от фосфолипиди – основен елемент от клетъчните мембрани. Лецитинът, който е кръстен на гръцката дума за яйчен жълтък -  lekithos, е изолиран за първи път от яйчен жълтък през 1850 г.

Как действа?

Веднъж попаднал в тялото, лецитинът се разгражда до холин - хранително вещество, което е важно за здравето на черния дроб. Холинът също помага за превръщането на мазнините в енергия, която телата ни могат да използват.

Здравословни ползи:

  • Намалява нивото на общия холестерол

Най-известното предимство на лецитина е способността му да понижава нивото на холестерола в кръвта. Той допринася за повишаване на HDL (добрия) холестерол и понижаване на LDL (лошия) холестерол в кръвта.

  • Подобрява функционирането на сърцето

Лецитинът може да подобри сърдечно-съдовото състояние. Хранителната добавка понижава риска от развитие на артериална хипертония или друго сърдечно заболяване.

  • Подпомага кърмещите майки

Някои експерти по кърменето препоръчват лецитин като средство за предотвратяване на повтарящи се запушвания на каналите на гърдите и водещите до това мастити. Лецитинът може да намали вискозитета на кърмата и по този начин понижава риска от запушване на млечните канали в гърдите.

  • Подобрява храносмилането

Емулгиращите качества на лецитина допринасят за верижна реакция, която подобрява състоянието на лигавицата на стомашно-чревния тракт и увеличава производството на мукус. По този начин той улеснява храносмилателния процес и предпазва деликатните тъкани в гастроинтестиналния тркат. Установено е, че лецитинът подпомага състоянието на хора, които страдат от улцерозен колит.

  • Бори се със симптомите на деменция

Лецитинът съдържа холин - химикал, който човешкият мозък използва, за да изпълнява важни функции. Лецитинът води до облекчаване на симптомите при някои неврологични заболявания - деменция и болест на Алцхаймер.

  • Успокоява и овлажнява кожата

Лецитинът се използва и като емолиент в козметиката - прави кожата гладка, като възстановява нейната хидратация. Хранителната добавка има антиоксидантни свойства и може да подобри външния вид на кожата.

  • Подпомага дейността на мозъка

Лецитинът има няколко забележителни въздействия върху мозъчната функция. Той функционира като прекурсор на холина, който от своя страна създава невротрансмитера ацетилхолин. Поддържането на нивата на този невротрансмитер помага за поддържане на здравословна когнитивна дейност. Фосфатидите в лецитина също помагат за поддържането на клетъчните мембрани в цялото тяло, включително в мозъка, което спомага за поддържането на здравата структура и функция на мозъка.


Съставки:В 1 g.:Дн. доза (14 g):
Енергийна стойност2930 kJ/700 kcal410 kJ/98 kcal
Протеини0 g0 g
Въглехидрати8 g1.1 g
от които захари4 g0,6 g
Мазнини84 g11,8 g
от които наситени мастни киселини12 g1,7 g
мононенаситени мастни киселини5 g0,7 g
полиненаситени мастни киселини33 g4,6 g
от които линолова киселина30 g4,2 g
Фибри<0,1 g<0,1 g
Фосфолипиди73 g10,2 g
от които фосфолипиди23 g3,2 g
от които холин4,1 g0,6 g
Фосфатидилетаноламин20 g2,8 g
Фосфатидил инозит14 g2 g
Друг фосфолипид16 g2,2 g


Приложение: Допринася за нормалното състояние на черния дроб, както и за поддържане нормални нива на холестерол и триглицериди.

Забележка: Да не се използва като заместител на разнообразното хранене. Да не се превишава препоръчителната дневна доза.

Препоръчителна доза за дневен прием от продукта: За възрастни над 18 годишна възраст: Да се приема по 14 g на ден ( около 4 чаени лъжички), преди или по време на хранене.

Съхранение: На хладно и сухо място, недостъпно за деца!

Годност и партида: Маркирани на опаковката.

Производител: Karl Minck Naturheilmittel, Германия