Навигация
Кошница

DETRALEX / ДЕТРАЛЕКС при разширени вени и хемороиди 500 мг х 30 таблетки

DETRALEX / ДЕТРАЛЕКС при разширени вени и хемороиди 500 мг х 30 таблетки
DETRALEX / ДЕТРАЛЕКС при разширени вени и хемороиди 500 мг х 30 таблетки
  22,09 лв.
  Купи

  Detralex е показан за профилактика и лечение на разширени вени и хемороиди. Препоръчва се от специалистите за симптоматично лечение на нарушения на венозно-съдовата система (отекли, болезнени и уморени крака) и за лечение на функционални симптоми при остри хемороидални кризи.

   

  Продуктът ефикасно облекчава болката, отоците и тежестта в краката, действайки двупосочно като:

  • Намалява склонността на вените към разширяване и венозния застой
  • Намалява капилярния пермеабилитет и увеличава устойчивостта на капилярите

  Проблемите с вените на краката се коренят в намален венозен тонус, който от своя страна става причина за застой на кръвта. Активните съставки на формулата са микронизирани, което им позволява да се усвояват бързо и да действат незабавно върху проблема, подобрявайки тонуса на вените и облекчавайки симптомите.

   

  Показания:

  Облекчаване на симптомите на венозно-лимфна недостатъчност: тежест в краката, болка, уморени крака рано сутрин.

  Облекчаване на функционалните симптоми, свързани с остри хемороидални кризи.

   

  Състав (в 1 таблетка):

   

  500 мг микронизирана пречистена флавоноидна фракция, в това число:

  Диосмин: 450 мг

  Флавоноиди, изразени като хесперидин: 50 мг

   

  Препоръчителна дозировка:

   

  Detralex е лекарствен продукт за възрастни. Отпуска се без лекарско предписание. Преди употреба прочетете листовката!

   

  При венозна болест: Приемайте по 2 таблетки Детралекс дневно, 1 таблетка на обяд и 1 таблетка вечер по време на хранене.

  При остри хемороидални кризи: по 6 таблетки дневно през първите 4 дни, последвани от 4 таблетки дневно през следващите 3 дни, за предпочитане с храна.

   

  Опаковка: 30 филмирани таблетки

   

  Противопоказания: Свръхчувствителност към активното вещество или някое от помощните вещества.

   

  Предупреждения: Прилагането на този лекарствен продукт за симптоматично лечение на остри хемороидални кризи не изключва специфично лечение на други анални състояния. При лип­са на бързо облекчаване на симптомите, лечението да бъде преразгледано след проктологичен преглед.

   

  Лекарствени взаимодействия: Не са провеждани проучвания за взаимодействията. Няма клинично значими лекарствени взаимодействия от постмаркетинговия опит с този продукт. Фертилитет, бременност и кърмене: Липсват или има ограничени данни от употребата на флавоноидната фракция, пречистена и микронизирана при бременни жени. Проучванията при животни не показват репродуктивна токсичност. Като предпазна мярка е за предпочитане да се избягва употребата по време на бременност.. Не е известно дали активното вещество/метаболитите се екскретират в кърмата. Не може да се изключи риск за новородените/кърмачетата. Трябва да се вземе решение дали да се преустанови кърменето или да се преустанови/да не се приложи лечението с Детралекс, като се вземат предвид ползата от кърменето за детето и ползата от терапията за жената Ефекти върху способността за шофиране и работа с машини:

   

  Нежелани лекарствени реакции:

  Чести: Диария, диспепсия, гадене, повръщане.

  Редки: Замаяност, главоболие, неразположение, обрив, пруритус, уртикария.

  Нечести: Колит.

  С неизвестна честота: Коремна болка, изолирани случаи на оток на лицето, устните и клепачите. В изключително редки случаи оток на Квинке.

  Предозиране: Опитът с предозиране с Детралекс е ограничен. Най-често съобщаваните нежелани събития при предозиране са стомашно-чревни (като диария, гадене, коремна болка) и кожни (като прурит, обрив). Мерките при предозиране трябва да се състоят в лечение на клиничните симптоми.


  листовка

  кратка характеристика на продукта